Last news in Fakti

4 Март, 2020 15:42 4 266 10

Искат арест за още една жена от групата на Васил Божков

  • васил божков-
  • йона чолакова

На 20 февруари Спецпрокуратурата поиска арест и за жената на Васил Божков

Искат арест за още една жена от групата на Васил Божков - 1
Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратура поиска постоянен арест за Йоана Чолакова. Тя е с повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група с ръководител Васил Божков.

Предстои Спецсъдът да разгледа днес искането на държавното обвинение.

Според news.bg, Чолакова е работела за фирмата "Нове Холдинг", собственост на Божков, в периода от април 2002 г. до ноември 2007 г., като е заемала длъжностите персонален асистент и началник кабинет.

Припомняме, до момента обвиненията на Божков са общо 11 - за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, опит за подкуп на длъжностно лице, подбудителство към престъпление по служба и др.

Допълнително срещу Васил Божков започна разследване и по твърденията за изнасилвания и убийства - обвинения изречени от бивш бизнес-партньор пред медиите.

Самият Божков се намира в Обединените арабски емирства, където миналата седмица бяха изпратени преведените вече на арабски документи за неговата екстрадиция.

На 20 февруари Спецпрокуратурата поиска арест и за жената на Васил Божков, като първоначално тя беше освободена срещу 1,5 млн. лева гаранция.

На 27 февруари тя обаче отново бе задържана с мотив, че ако остане на свобода има опасност Динева да извърши друго престъпление - да влияе на свидетели и да заличава доказателства.

Съдът прие изцяло тезата на прокуратурата, че съпругата на Васил Божков е била е била не само негов партньор в бизнеса с лотарийни игри, но (видно от събраните по делото доказателства) е участвала и при взимането на решения.

На 2 март стана ясно, че за 72 часа е задържан и синът на Васил Божков - Антон.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А ??

    17 3 Отговор
    Софиянска-Божкова и баща кога ?
  • 2 КЕРПИЧА

    21 2 Отговор
    Задръжте и Вуте и на кака му класния учител
  • 3 питам

    30 1 Отговор
    А кога ще разбиете групата/шайката на Боко ... А!
  • 4 Френдо

    21 1 Отговор
    Васе, докато не ти разграбят ценностите, имуществото и парите, няма да се кротнат, ама ти не си вчерашен.
  • 5 Вуте

    16 0 Отговор
    А Цеките кога?
  • 6 Хопа тропа с празна кофа!

    7 0 Отговор
    Интересно, къде се намира "римската каса" на Черепа? Ако я намери някой дебил, като нищо може да я разпродаде. Може и пръстени или ланец да си направи и то от най- ценните монети. Ако я докопа колекционер, няма страшно - сърце няма да му даде да я разпарчатоса. Дали да не се пуснем в гонката?
  • 7 До Каскетлията

    2 2 Отговор
    ятаците на чирепа са във Велинград там е заровено кучето там е ключа от бараката там да търси имането
  • 8 Активист на БКП

    0 1 Отговор
    Жалка работа..ю
  • 9 Шопо

    4 1 Отговор
    А кукята у Барцелона кога ???
  • 10 Напишете кода от картинката

    1 0 Отговор
    На тоя само домашните му любимци се разминават с обвинение..
    Поне засега..