Last news in Fakti

16 Март, 2020 18:15 5 291 14

Съдът разкри защо е убито 3-годишното дете в Асеновград

  • 3-годишно дете-
  • асеновград

На М.М. е наложена е най-тежката мярка "задържане под стража"

Съдът разкри защо е убито 3-годишното дете в Асеновград - 1
Снимка: Shutterstock

Окръжен съд – Пловдив взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража на 22-годишния М. М. Спрямо него са повдигнати две обвинения: за умишлено убийство на 3-годишно дете на 9 март 2020 г. в Асеновград и за заплаха за убийство към майката на детето.

Съдът намери, че от наличните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е автор на престъпленията, в които е обвинен. Несъмнено е установено, че обвиняемият М. М. е живял в общо домакинство с пострадалото дете и неговата майка.

Налице са показания на майката на момченцето, дадени пред съдия. В тях подробно са описани механизмът и интензитетът на нанасяне на ударите върху 3-годишното дете, в резултат на които са причинени множество тежки травматични увреждания, включително тежка гръдна и коремна травма, кръвонасядания на меките черепни покривки и по цялото тяло.

Причината за посегателството върху момченцето е, че през деня, докато обвиняемият М. М. спи, то го събудило, докато си играело със собственото му 4-годишно дете.

Обоснованото предположение, че обвиняемият М. М. с действията си умишлено е умъртвил 3-годишния А. Й. е налице. За това престъпление НК предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 г. затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Според съда е налице обосновано предположение обвиняемият да е извършил и престъплението по чл. 144, ал. 3 вр. ал. 1 от НК, като още в момента на извършването на първото престъпление е заключил вратата на помещението отвътре и е отправил заплахи с убийство към майката на детето, ако тя издаде причините за смъртта му. Вследствие на тези заплахи майката първоначално е обяснила, включително и пред длъжностни лица, един съвсем различен механизъм и причини за смъртта на детето.

Според съда при мярка, различна от задържане под стража, е налице опасност от укриване и извършване на престъпление, като втората вече е реализирана. Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 24 март от 10.00 часа.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Побийте

    35 2 Отговор
    на кол изрода !!!
  • 3 Шопо

    34 3 Отговор
    Цигани...

    Коментиран от #14

  • 4 Иво легионера

    27 1 Отговор
    Ей тоя боклук ще го разчекнат в затвора този трябва да бъде убит публично мръсен ......бих го екзекутирал без капка жал!!!
  • 5 аспарух

    21 0 Отговор
    в такива случаи не е важен етноса а престаплението и то на 3 годишно дете . до живот без право на замяна

    Коментиран от #6

  • 6 criminal

    16 0 Отговор

    До коментар #5 от "аспарух":

    Къв до живот.....да го храним и поим ли м.м.цата негова........с 5 килограма чук между ушите и на боклука да гние.......
  • 7 киро

    9 0 Отговор
    Не разбирам как така майкат ана детенцето не го е издала защото яой я бил заплашил със смърт. Че по лошо от това да видиш мъртво детето си има ли. Вади сатъра и му рязва главата с един удар. Пък после да я съдят. Мам ицата му мръсна на тоя боклук.
    И сега тоя изрод трябва да му плащаме да лежи в затвора. Да го мелят и храна за кучет аи котки. Боклук.
  • 8 AC DC

    5 0 Отговор
    Трябва да се въведе наказание кастрация. Който насилва и убива деца да се кастрира и после да се осъжда. Възможността да се възпроизвеждат уродите да се отреже из корен.
  • 9 Кой слага минуси на коментарите

    6 1 Отговор
    Някой има ли обяснение защо на всеки коментар за цигани има по един минус? Не вярвам да са самите цигани - не могат да четат!

    Коментиран от #10

  • 10 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Кой слага минуси на коментарите":

    От извора.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Кой ми сложи минус?

    1 0 Отговор
    Кой?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Натали Шабани (Nataly SH)

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Шопо":

    Само, да коментирам нещо!
    Нито майката, нито починалото детенце, нито ТОЗИ ИЗРОД са Цигани! Само да оточня! Цигани или Българи няма значение! В затворите е пълно с БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ! А, ако ще делим българи и цигани, То мога да Кажа че в затворите са 50 на 50!!!! Е ТОВА СМЕ НИЕ "Бълграраския Народ" - Злобари, че душмани.. МНОГО, МНОГО ЛОШИ ХОРА, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ. МАЛКО СА ИСТИНСКИТЕ И ЧОВЕЧНИ ХОРА!