Last news in Fakti

1 Април, 2020 12:02 7 304 11

Мъж под карантина в Търновско хукна да си вади документи

  • карантина-
  • нарушение

Той не е трябвало да напуска адреса, на който живее, уточняват от полицията

Мъж под карантина в Търновско хукна да си вади документи - 1
Снимка: Shutterstock

Двама мъже, поставени под карантина и нарушили заповед на министъра на здравеопазването и чл. 355, ал.2 от НК установиха служители на Окръжната дирекция на МВР във Велико Търново.

Мъж от с. Сушица е установен във вторник при подаване на заявление за издаване на нови лични документи. Той не е трябвало да напуска адреса, на който живее, уточняват от полицията.

Същият ден при проверка на адрес в с. Обединение служители на РУ – П. Тръмбеш установили друг мъж, поставен под карантина, който е напуснал дома си.

По двата случая са образувани досъдебни производства.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло

    13 1 Отговор
    Да не излизат!!! Хахаха!!! ;)))
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бай

    4 1 Отговор
    Ханьо Андрешков. Като прочетох Търново и си помислих, че еонзи паляк Брейкчето Кирчов.
  • 4 Пъпъгал

    25 5 Отговор
    В Горна Оряховица КАРАНТИНА няма. Полицията обикаля не там където трябва, което е очаквано случайно. Сиганти се движат по 5-6 на групи, музика, кенчета, щипания. Мерцедесите, аудитата, кайф братче. Чакат да им отворят границите. Ей сега като се малко постопли, ще свирне музиката, свадби, комар, рожденни дни, фоерверки. Карантина няма, та те трети мандат си избират кмета!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Палачор

    12 1 Отговор
    На бас, че са тъмно зелени!
    Този етнос е непоправим
  • 8 гост

    11 1 Отговор
    Ами то това е проблемът у нас, не е вируса. Не е трудно да отидеш до магазина или до банкомата и това е, ниъде другаде. Почти всичко е отворено, държавните представителства, банките, повечето магазини, единственното, което се изисква е да се спазва определен ред и най-важното е като ти наложат карантина да я спазиш. Съседът ми е шофьор, прибра се и вече седмица не е излизал, най-много от терасата да се чуе, седи си и това е, съобразява се човека. Ако всеки направи така ще мине бързо извънредната ситуация, а ако всеки, без значение от село или град, реши да се разхожда и да прави каквото си иска, тогава нищо няма да приключи и трябва да се знае, че ще стане по-зле за всички, а не само за малцината. Може да нямаш смисъл в живота, но морално задължение е да не ограбваш това от другите хора.
  • 9 Лени

    8 1 Отговор
    Аз предлагам за такива които не спазват карантината глобата от 5000 лв да се удвои на 10 хиляди

    Коментиран от #10

  • 10 Запознат

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Лени":

    Чл.355, ал.(2) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. - ДВ, бр. 23 от 2020 г.) Ако деянието е извършено по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, свързано със смъртни случаи, наказанието е лишаване от свобода до пет години и глоба от десет до петдесет хиляди лева.
  • 11 ГОСТ

    4 0 Отговор
    ТОЯ Е САМО КИРО БРЕЙКА........ХАХАХА