Last news in Fakti

15 Август, 2012 10:41 903 2

Предотвратиха продажбата на бебе

  • бебе-
  • продажба-
  • гдбоп-
  • bg-mamma.com

Служители на ГДБОП предотвратиха продажбата на бебе, съобщиха от пресцентъра на МВР. Разследването е извършено съвместно от секторите „Интелектуална собственост, компютърни престъпления и хазарт“ и „Трафик на хора”.

Разследването на антимафиотите започнало,  след като на интернет платформата на сектор „Интелектуална собственост, компютърни престъпления и хазарт“ за подаване на сигнали – www.cybercrime.bg, била подадена информация от администраторите на интернет форума www.bg-mamma.com. Тя гласяла, че в сайта на форума потребител предлага „за продан” момиченце на три дни. В обявата родителите обяснявали, че са в пълна безизходица, не могат да се грижат за детето си, но тъй като не искали да израсне по домове, го предлагат за „осиновяване“. Бил оставен и телефон за връзка.

При предприетите незабавни оперативни действия служителите на ГДБОП установили местонахождението на бащата и майката на новороденото на територията на столицата.  Родителите - Г.Т. /31 г./ и съпругата му П.П. /25 г./ са разпитани. Те обяснили поведението си със затрудненото си материално положение – двамата били безработни, родителите им отказвали каквото и да била помощ. Затова били съгласни да се откажат от детето си срещу заплащане.

След сигнал в социалната служба бебето е настанено в Дом за деца, лишени от родителски грижи. Случаят е докладван на Софийска районна прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър Дошев

    0 0 Отговор
    До къде ни докарахте, гадна и продажна политическа измет, мислеща само как да се налапате, а обикновените хора, които са в безизходица, какво да правят? Къде са тези социални служби?

    Коментиран от #2

  • 2 Димитрина Станчева

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Петър Дошев":

    Тези служби ги има в нормалния свят а не в планетата на маймуните...Всеки път,когато чета подобни новини си казвам: Благодаря ти боже,че от години ме измъкна от това блато наречено БГ.