Last news in Fakti

23 Април, 2020 15:18 1 907 2

Конфликт на интереси при общинския съветник в Сандански Румен Пачов

  • румен пачов-
  • сандански

Пачов, който е и собственик на транспортна фирма, обслужвал автобусни линии по договори от него самия него

Конфликт на интереси при общинския съветник в Сандански Румен Пачов - 1
Снимка: КПКОНПИ

На днешното си заседание Антикорупционната комисия прие решение за установяване на конфликт на интереси по отношение на Румен Пачов – общински съветник в Общински съвет Сандански, мандат 2015 - 2019 г. и член на Постоянната комисия по обществен ред, сигурност и транспорт към този общински съвет, съобщиха от пресцентъра на КПКОНПИ.

Румен Пачов е регистриран и като едноличен търговец, с предмет на дейност транспорт и превоз на пътници. За периода 2013 – 2018 г., притежаваните от него автобуси са обслужвали множество маршрутни линии от общинската пътна мрежа. Въпреки това общинският съветник е участвал в заседание на постоянната комисия по транспорт и в приемане на предложение относно утвърждаване на транспортна схема на Община Сандански, а след това и в заседанието на Общинския съвет, като е гласувал „за“ тази схема за превоз на пътници. Така е упражнил правомощия в свой частен интерес – част от автобусните линии са обслужвани по договор от него самия, като едноличен търговец.

Наложени са глоби с общ размер на 10 000 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги

    1 0 Отговор
    И това чак сега ли го разбрахте!?
  • 2 пипо

    0 0 Отговор
    Да го сапунисаме.