5 Май, 2020 16:30 3 818 18

10 и 11 години затвор за убийците на таксиметровия шофьор от Русе

  • таксиметров шофьор-
  • русе

През март 2017 година 17-годишните тогава младежи пребили до смърт водача, за да отмъкнат оборота му

10 и 11 години затвор за убийците на таксиметровия шофьор от Русе - 1
Снимка: БГНЕС

Присъди от по 11 и 10 години затвор са постановени от Апелативния съд във Велико Търново и са потвърдени от Върховния касационен съд за двамата младежи, ограбили и убили таксиметров шофьор от Русе.

Престъплението е извършено от 17-годишните тогава Николай и Деян след употреба на упойващи вещества, припомня БНТ. През март 2017-та година те решили да откраднат оборота на шофьор на такси. Наели автомобил от пиаца в Русе и потеглили в посока близкото село Николово. Там пребили и наръгали с ножове многократно 60-годишния водач, който минути след побоя издъхнал.

Опитали се да откраднат колата му, но не успели. След това взели само 60 лева от портфейла на жертвата и избягали. Двамата млади мъже са осъдени още да платят обезщетение от 150 хиляди лева на съпругата и 100 хиляди лева на сина на убития таксиметров шофьор. Според магистратите, техните наказания са близки до максималната присъда за такова престъпление, извършено от непълнолетен, която е 12 години.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ба си и присъдите

    65 0 Отговор
    Ако бяха в щатите щяха да получат присъди за по 300 години затвор общо.
    А относно парите - тия нямат 60 лева да се обръснат - от къде ще "изкарат " 250 хил лева общо ?

    Коментиран от #10

  • 2 Цезаре дръж

    16 1 Отговор
    Агнешко за русенските мексиканци от Голямата къща.
  • 3 да де

    49 3 Отговор
    След седем, осем години ще са вън от панделата дано да срещнат и претрепят съдията който е отсъдил смешните им присъди.

    Коментиран от #6

  • 4 Срам

    27 0 Отговор
    Срамота...
  • 5 Българин

    43 1 Отговор
    3 години са били в ареста, остават им 7, значи за добро поведение след 3 години ще са навън в търсене на нова жертва, другия вариант е още утре да ги пуснат под домашен арест...пак добре, че не са синове на някой депутат или общинар от ГЕРБ, че щяха да накажат роднините на убития

    Коментиран от #17

  • 6 Някой

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "да де":

    След толкова години можеш да ги търсиш в адам и ева запознаства ... ще са в левия бряг
  • 7 ...

    36 0 Отговор
    И говорят че на другия наркоман убил Милен ще му дадат 15 години... какви 15 години, тия келеши са били и ръгали човека многократно и им дават такава смешна присъда. Оня пичага освен това го раздава и връзкар, така че се съмнявам, че ще изкара повече от 3-4 години. Чесито!
  • 8 Живота е пред тях.

    9 0 Отговор
    Само на геврека Дупката е БЕЗПЛАТНА ! Що не е ли тъй ?
  • 9 pbdan

    24 0 Отговор
    Задължителен труд в затворите - хем да се самоиздържат, хем да има за кръвнина, хем да спят като къпани всяка нощ и да не правят глупости по нощите. Иначе от къде ще извадят 250 000лв.,от банковите си сметки? Да работят и месечни вноски за съпругата и сина.
  • 10 Ники

    7 10 Отговор

    До коментар #1 от "ба си и присъдите":

    Не е вярно това , в почти всички щати щяха да са подобни присъдите .. всеки щат има собствени закони ... взима се в предвид и там , че са непълнолетни ... някъде може да бъдат съдени като възрастни но е рядкост и се ползва за рецидиви или ... масови убийства
  • 11 Нова

    17 1 Отговор
    Браво! Правосъдие по европейски.законите направени в защита на престъпниците. Сега ще ги сложат в затвор с лек режим, ще могат да работят навън и след 4,5 год. ех живот здравей, а жертвата ще гние в земята. Защо въобще се определя кръвни а след като е ясно, че същата няма да се плати.? Добре че не пишат децата, че от реро~либерални изгъзици до 20 г все деца ги водят. Може да са на майка си и баща си. Не на обществото.
  • 12 Мим

    14 0 Отговор
    При такива наркомани убиици трябва да се дава поне максималната присъда,която за такова престъпление,е много лека и да се лежи целия срок,без пускане предварително..
  • 13 Абе някой знае ли

    9 1 Отговор
    Каква религия изповядват тези български обирджии и от какъв етнос са тези християни убийци?
  • 14 соросоидни кърлежи

    6 1 Отговор
    Нали виждаш симката или очила забравил да сложиш, но ако са сигано-роми..няма снимки и етнос ..политкоректност се казва..Както и в Германия ако Хасан убил или изнасилил ученичка или с кола газил местните ,тово хич не терор, а битов инцидент , ама снимката,етнос,религия няма..НО ако германец трепе тези талибани ,тогава вече има портрет във всички медии и се наричат такива нацисти,закъдето защитава своета семейство..от изроди.

    Коментиран от #15

  • 15 соросоидни кърлежи

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "соросоидни кърлежи":

    Нaли виждaш cнимкaтa или oчилa зaбрaвил дa cлoжиш, нo aкo ca cигaнo-рoми..нямa cнимки и eтнoc ..пoлиткoрeктнocт ce кaзвa..Кaктo и в Гeрмaния aкo Хacaн убил или изнacилил учeничкa или c кoлa гaзил мecтнитe ,тoвo хич нe тeрoр, a битoв инцидeнт , aмa cнимкaтa,eтнoc,рeлигия нямa..НO aкo гeрмaнeц трeпe тeзи тaлибaни ,тoгaвa вeчe имa пoртрeт във вcички мeдии и ce нaричaт тaкивa нaциcти,зaкъдeтo зaщитaвa cвoeтa ceмeйcтвo..oт изрoди.
  • 16 Манаф

    1 0 Отговор
    Чекаме ги с мойте братя да им наместиме чакрите
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.