1 Септември, 2012 14:54 2 978 0

Задържаха 16 папагала "корели" на Капитан Андреево

  • папагали-
  • митници
Задържаха 16 папагала "корели" на Капитан Андреево - 1
Снимка: Агенция "Митници"

16 папагала "корели" задържаха митническите инспектори на Митнически пункт Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници".

Птиците е пренасяла 35-годишната българската гражданка Н. Ш. от Ямбол, която пътувала за Турция със спътника си, също български гражданин с Ford Mondeo с ямболска регистрация. Двамата не декларирали нищо пред митническите власти, въпреки което колата им е била селектирана за митническа проверка. При нея в багажа на Н. Ш. митническите инспектори откриват укрити 16-те папагала корели. Н. С. е признала, че отглежда папагалите в дома си и ги пренася за подаръци на роднини в Турция.

Митнически инспектори обясняват, че красивите птици са традиционен подарък между влюбените в Турция, поради което са много по-скъпи в южната ни съседка и са особено примамливи за трафикантите, особено около големи празници.

Вчерашният опит за контрабанда е направен по време на изключително усиления трафик от Турция към Западна Европа след Рамазан Байрям. Контрабандистите са разчитали, че митническите инспектори са занижили контрола към излизащите от страната автомобили, за да обработват по-бързо идващите от Турция. Тази хипотеза обаче се е оказала грешна и митническите служители са разкрили и задържали контрабандираните птици.

По случая е съставен акт и са уведомени компетентните органи. Папагалите са настанени във ветеринарен терминал на Митнически пункт Капитан Андреево. Митническите служители са купили за птиците необходимата им храна и полагат всички грижи за тяхното безопасно пребиваване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА