25 Май, 2020 17:42 21 996 22

Версия на службите: Къро е приютил издирвания за убийство Иво Масларов

  • къро-
  • иво масларов-
  • красимир каменов-
  • станка марангозова

Познанството на двамата датира още от времето на силовата групировка ВИС-2

Версия на службите: Къро е приютил издирвания за убийство Иво Масларов - 1
Красимир Каменов

Соченият за наркобос Красимир Каменов-Къро е приютил в ЮАР издирваният за убийство под дърво и камък чрез Интерпол доведен син на Емилия Масларова – Иво Масларов. Това е една от работните версии на спецслужбите, научи "Фрог нюз" от свои източници.

Според прокуратурата именно Масларов е поръчал екзекуцията на Станка Марангозова, разстреляна на 10 октомври м. г. Малко известен факт е, че Къро и Масларов се познават от близо 30 години. Станали особено близки след като двамата били част от групировката ВИС-2.

След разпада ѝ, те продължили да действат по „съвместни проекти“, свързани с престъпления, твърдят ченгета. Има подозрения, че Красимир Каменов има сериозен принос в ликвидирането на Марангозова. В този период Къро, който иначе от дълги години живее в ЮАР, си е бил в България. Любопитното е, че се завърна в средата на миналата година, но малко преди прокуратурата да съобщи за разкритията около убийството на жената, отново духна за ЮАР.

Не се изключва вероятността Къро да е очаквал да бъде задържан и да е напуснал страната, за да избегне правосъдие. Източниците ни са категорични, че след като кацнал на родна земя, Къро започнал да прилага схеми, чрез които да източва общински фирми, за да си подсигури луксозен живот по време на престоя си тук. Освен това се заел с изнудване на много хора. Искал на всяка цена да си гарантира солидни доходи. Тези факти, обаче били забелязани от службите. Твърди се, че дори бил на контрол. Припомняме ви, че на 10 март от държавното обвинение пуснаха записи, направени от бившите съдружници на Божков – братята Цветомир и Боян Найденови- Цеките. На един от записите се чува как Черепа им казва, че Къро отишъл при него и го питал „Защо не ме остави да омаам Цеките?”.

Сериозни подозрения има и за това, че групата на Къро има пръст в самоубийството на мъжа до журналистката Диана Найденова- строителният предприемач Борис Йорданов, който си тегли куршума в луксозното си возило в началото на 2009 г., след като банка му отказва кредит. Твърди се, че той е бил жестоко притиснат от бандата по метода, приложен и спрямо Станка, като не е намерил друг изход, за да се отърве от престъпниците.

Преди около пет години името на Къро нашумя покрай международно разследване за контрабанда на цигари от Турция и бившите съветски републики. Според секретна информация, той действал с партньори, които имали заводи за производство на тютюневи изделия в Молдова, Грузия и Армения. За да върви безпрепятствено далаверата, за корупция се отчитали на камион между 30 000 и 50 000 евро.

Красимир Каменов е собственик на дружеството „Ауто мобайл“. То е наследник на приватизираната през 90-те години от хора на ВИС-2 общинска компания „Паркинги и гаражи”. В папките на службите Къро фигурира като финансиста на най-мощната група за трафик на кокаин, действала у нас в края на миналия век. Нещо повече, именно пред него парите от престъпната дейност се изпирали. Твърди се, че именно по този начин той е придобил „ Ауто мобайл“.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 къровчета

    21 5 Отговор
    Нямаше ли друг един бандит на име Къро, май го думнаха преди доста години. И той Красимир-Къро.

    Коментиран от #19

  • 2 българин

    53 2 Отговор
    Или сте много глупави и нищо не знаете,или пускате по тъча пак хората....Това са лейтенанти,изпълнители....Босовете са други...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Баш Майсторът

    33 0 Отговор
    Учуден съм,че след такова минало е още жив.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пишете трите имена на

    37 3 Отговор
    На такива боклуци да им се отнема правото на свободно придвижване. Мястото им е затвора, нямат място такива сред НОРМАЛНИТЕ ХОРА В ОБЩЕСТВОТО.

    Коментиран от #14

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Е и ?

    76 0 Отговор
    Най-ми харесва : ,,след като кацнал на родна земя, Къро започнал да прилага схеми, чрез които да източва общински фирми".
    И как точно източвал фирми,че и общински ?
    Някой ще ми обясни ли как е ставало това БЕЗ помощ ОТ същите общински фирми ?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 РЪМПЕЗИ

    50 0 Отговор
    САМО В БЪЛГАРИЯ МОЖЕ И ВЪЛКЪТ ДА Е СИТ И АГНЕТО ЦЯЛО...КАЗВАТ МУ-: ИЗМИТАЙ СЕ ЩОТО СЛЕД ДВА ТРИ ДЕНА ЩЕ ТЕ ОБЯВИМ ЗА ИЗДИРВАНЕ..ВИДЯХТЕ ЛИ КАК СТАВА НОМЕРА СЪС ВЪЛКЪТ...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 животновъд

    21 0 Отговор
    Такава "версия" може да извади само служба която по никакъв начин не желае да си свърши работата.
  • 17 Къро избега в юар след като беше

    44 0 Отговор
    Предупреден от службите че ако не избега ше бъде задържан....къщата и жена му са в драгалевци зад фантастикото...има момчета дето обикалят района и наблюдават за потока от коли и хора лесно се набиват на очи заради поведението и облеклото им ....един джип черен мерцедес г 500 с номер 4444 обикаля преките в района и разпитва живущите дали някоя кола не е случайно оставена по преките и гледат за подозрителни автомобили в района също така зяпат и по шахтите денем с фенерчета за поставени изненади там...къро е поредната пионка на службите изпълняваш заповеди....не си мислете че тези хора са израснали от нищото самостоятелно а те са създадени от службите да вършат задачи като службите ги насочват и командват с 1 дума всичко е организирана престъпна група за милиарди служби политици мутри

    Коментиран от #18

  • 18 Келари

    15 1 Отговор

    До коментар #17 от "Къро избега в юар след като беше":

    Много точно !
  • 19 tttt

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "къровчета":

    Беше волейболист,съученик ми е,пич
  • 20 като

    29 0 Отговор
    Къри приютил Масларов. Бойко приютил Маргините, Пашата, Маджо и т. н. Едните управляват, другите пак са си мутри. Напълно организирани са. Той и царя това искаше да каже. Много са айдуците българи. Много са! Трудна работа. Само диктатура ги оправя.
  • 21 старо ченге

    19 0 Отговор
    Бандитите не ги е страх от полиция и прокуратура. За тях държавата не съществува. Страх ги един от друг.
  • 22 Тази Станка с Какво сее занимавала!!!

    2 0 Отговор
    Та толкова народ да иска, дае премахне, явно има покровители и е работила с ОРТАЦИ!! Никой не стреля невинни, явно в Съд тази не може да бъде осъдена ако е завлекла някой!! Нищо не разбрахме каква е, и за какво сее случило всичко??