3 Юни, 2020 14:43 2 926 6

12 години затвор за убийцата на Данчо Пияндето

  • данчо пияндето-
  • йордан иванов-
  • мариана пейкова

Мариана Пейкова и мъжа ѝ изпили 2 литра бира и 2 литра медицински спирт, разреден с вода, след което се скарали, а тя го наръгала в корема

12 години затвор за убийцата на Данчо Пияндето - 1
Снимка: Plovdiv24

Мариана Пейкова, обвинена в убийството на мъжа си Йордан Иванов – Данчо Пияндето, получи своята присъда днес. Съдът я призна за виновна и я лиши от свобода за 12 години при първоначален строг режим, предаде Plovdiv24.bg.

На 24 юни миналата година, след пиянска свада Мариана намушкала с нож в корема мъжа, с когото живяла на семейни начала близо 20 години. Двамата изпили 2 литра бира и 2 литра медицински спирт, разреден с вода. После се скарали, подсъдимата взела кухненски нож и го забила в корема на гаджето си. Малко след това легнали на дивана и заспали, на сутринта жената разбрала, че Данчо е умрял. Събрала си нещата и отишла при своя приятелка, където започнала да се налива с бира и спирт отново. Приятел на починалия намерил тялото му, когато Мариана била призована да се яви в районното, тя излъгала полицаите, че не е в града и по-късно ще отиде да даде показания. Вместо това, тя се покрила в дома на свой познат - Иван Гешев и изключила телефона си.

На предишно заседание, жената заяви, че била много пияна и не помни как е наръгала Иванов, но действала при самозащита, защото той започнал да я налага с юмруци по главата и гърдите. Днес при представена нова тройна съдебно-медицинска експертиза, вещите лица доказаха, че по тялото на Пейкова не е имало травми и следи от удари.

Прокурорът изтъкна, че експертизата изцяло доказва, че подсъдимата е извършила престъплението. Двойката редовно злоупотребявала с алкохола и предимно със спирта. Според свидетелите по делото Мариана ставала агресивна, започвала да крещи, блъска и скачала на бой. Преди време тя има и спречкване с монахини от католическата църква в "Кючук Париж", като тръгнала да ги удря. Близки на Йордан, известен като Данчо Пияндето твърдят, че бил спокоен човек и след напиване обикновено заспивал. Братът на убития, който бил в съседната стая в нощта на фаталния инцидент казал, че не е чул брат си да вика, а се чували само крясъците на Мариана.

Вещите лица доказаха, че смъртта на Данчо Пияндето е настъпила в следствие на прободната рана, която била нанесена в близост до пъпа. Раненият получил силен кръвоизлив, при аутопсията станало ясно, че в корема на починалия са се събрали над 2 литра кръв.

"Много съжалявам за случката, тежко ми е, искам по-малка присъда" заяви Пейкова пред магистратите. Въпреки това бе осъдена на 12 години затвор.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване до 15 дни пред Апелативен съд Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зоро

    14 0 Отговор
    Гешев, и такива ли приютяваш и криеш?
  • 2 Г. Боевски

    4 0 Отговор
    Сега Мариана ще може да крещи с цяло гърло на воля в Сливен, колкото й душа иска, а ние вече ще живеем по-спокойно!

    Коментиран от #5

  • 3 а туй то

    16 0 Отговор
    Вместо това, тя се покрила в дома на свой познат - Иван Гешев и изключила телефона си. Оп-па! Знаех си аз.
  • 4 Телевизора на Елвис

    8 1 Отговор
    Страшна новина, няма що.
  • 5 Чакай

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Г. Боевски":

    В 15 дневен срок ще се обжалва! Може да мине и с условна!
  • 6 КЕРПИЧА

    3 0 Отговор
    ТИЯ ЩО МЕ СЕ УБИЛИ ДВАМАТА