Last news in Fakti

3 Юни, 2020 15:05 4 183 14

Радослав вършал из Варна заради биполярно разстройство и жена

  • варна-
  • шофьор-
  • радослав

Вчера мъжът тръгнал от дома си, като преди това е имал скандал с жената, с която живее на семейни начала

Радослав вършал из Варна заради биполярно разстройство и жена - 1

Афект заради скандал с жената, с която съжителствал, провокирал неадекватното поведение на Радослав, който сътвори истински хаос по варненските улици вчера. 36-годишният мъж от добричко село страдал от биполярно разстройство, обясни на брифинг днес районният прокурор на Варна Невена Илиева, съобщи Varna24.bg.

Припомняме, че в напълно неадекватно състояние водачът с отнета шофьорска книжка мина през краката на пешеходка и потроши 8 автомобила във Варна, като се натресе и в стена на къща.

36-годишният Радослав Д. е от село Одърци, област Добрич. Вчера мъжът тръгнал от дома си, като преди това е имал скандал с жената, с която живее на семейни начала, обясни прокурор Илиева.

"Имаме данни, че лицето страда от биполярно разстройство и е с поставена диагноза от 19-годишен. Съобщил е на близките си, че е преследван от лица свързани с мафията и единственото му спасение е било да отиде до град Варна“, обясни районния прокурор.

След като Радослав се качил в автомобила и отпрашил към морската столица, притеснен от лабилното поведение на сина си, неговият баща потеглил с друг автомобил след него. Във Варна обаче губи следите му в малките улички.

"След като влиза във Варна Радослав започва да блъска автомобили, както и пешеходката, която е ударена два пъти. Вчера мъжът е бил настанен в болница, защото е имал много висока температура. Изследван е и за COVID-19, тестът е отрицателен. Към днешна дата е назначена съдебно-психиатрична експертиза, тъй като това заболяване предполага, че може и да е наказателно неотговорен, но може да е бил и в период, в който да носи наказателна отговорност“, каза още днес прокурор Невена Илиева.

Докато излезе експертизата, на 36-годишния Радослав Д. ще бъде повдигнато обвинение и ще бъде внесено искане в Районния съд той да бъде настанен в психиатрична клиника за 30 дни.

До края на месеца ще стане ясно дали неадекватният водач ще застане пред съда, за да отговаря за постъпките си и ще носи наказателна отговорност за стореното.

Стана ясно още, че мъжът и друг път е бил с отнета книжка, но през 2016-та година се е явил на проверовъчен изпит в КАТ и сега предстои да стане ясно, по какъв начин е било възстановено удостоверението за правоуправление.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 .........

    17 3 Отговор
    .. чудя се.. не е ли вьзможно в Бойколандия този да казва истината??
  • 2 И как от шосето

    14 3 Отговор
    от Добрич е улучил точно Максуда? / За несведущите- това е циганската махала на Варна/ - и защо?Ако караш направо от магисталата, влизаш в центъра, също и ако идваш откъм " Петлешев", поднешному-" Младост"...
  • 3 Биполярно разстройство имал

    29 6 Отговор
    Ама има и книжка и кола, и жена, и можел да чупи крака! Накрая болен, и женицата ще реве 2 години докато се изправи! Абе вие не разбрахте ли че такива бацили трябва нощем да изчезват! Никакъв затвор!
  • 4 Гост

    23 4 Отговор
    Този е терорист,и след като не може да носи наказателна отговорност,а само да трепе хора по улицата изхода е само един:Да се "самообеси" в ареста
  • 5 Това биполярното

    15 3 Отговор
    да не би да му е дадено за да може да дои здравната система и да взима пенсия? Щото патладжаните като минат 40 и се започват болежките, излизат в пенсия, и само Каменица ги крепи към живота!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бай

    16 0 Отговор
    Хора разберете че пил не пил алкохол или хапчета всеки трябва да отговаря за действията си !!!Не ме топли факта че не е пил или дрогиран за да излезе на свобода ако си убил човек !!!Всичко друго е рекет на пътя и да купуваме заведения и имоти на честните катаджии!!! Като се движа по улиците се чудя как нормални и добре изглеждащи хора грубо нарушават правилата за движение щом са със ясното съзнание какво правят и създават предпоставка за тежко ПТП!!! Каране в най лява лента ,паркиране на пешеходна пътека не пъуска смс за платена зона и спира в кръстовище да изброявам ли още , ляв завой на двойна непресечна и като си адекватен и осъзнаваш какво правиш трябва да се отнема книжката до живот !!!

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 никой

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бай":

    Всичко разбрах,ама това ,,каране в най-лява лента,, би ли го обяснил.

    Коментиран от #13

  • 10 Иван

    4 0 Отговор
    И този изобщо има книжка? И баща му ходи да му плаща глобите? Аман от неефекривни институции в България!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 адвокатче

    3 1 Отговор
    15 години затвор без право на помилване и замяна на отсъденото