Last news in Fakti

9 Юни, 2020 07:58 2 407 12

Красимир Живков и Атанас Бобоков обжалват мерките си за неотклонение

  • отпадъци-
  • красимир живков-
  • атанас бобоков

Бившият зам.-министър на околната среда и водите и бизнесменът са в ареста след обвинения за участие в организирана престъпна група за нелегален внос на отпадъци

Красимир Живков и Атанас Бобоков обжалват мерките си за неотклонение - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков и бизнесменът Атанас Бобоков обжалват мерките си за неотклонение пред Апелативния специализиран наказателен съд.

По-долната инстанция реши да ги остави в ареста заедно с още трима от обвинените за участие в организирана престъпна група за нелегален внос на отпадъци. Съдът счете, че има опасност те да се укрият, да извършат друго престъпление или да повлияят на свидетели.

Според твърденията на разследващите Живков е отказвал нотификация за износ на опасни отпадъци на различни фирми и ги принуждавал да ги предават в завод, собственост на братя Бобокови. Те от своя страна изнасяли фиктивно боклука и укривали данъци в големи размери.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоце

    5 1 Отговор
    И после право в Дубай
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 1 Отговор
    значи за милиони няма закони а за кокошка няма прошка крайно време е да бъде пречупен гръбнакът на престъпноста но два ли всичко е политика корупция
  • 3 Адвокат на дявола

    14 3 Отговор
    Бобоков трябва да "кихне" яко на Бо Боков. Утре Шехеразада може да му отиде на свиждане в изпълнение на служебните си задължения.
  • 4 B.M.P.O.

    10 0 Отговор
    А защо еко-зам-министъра по отпадъците - Николай Кънчев от ДС-МВРо - не се разследва, че е разрешил многократно ВНОСА на чужбински отпадъци всякакъв тип за изгарянето им (като безплатни енергийни продукти) без екологично и санитарно-епидемиологично разрешение в пещите на ДС-МВРо-коалиционери като Ковачки?!
  • 5 Левон

    4 0 Отговор
    Левон Химика е знаел за теглени те Кеш пари от В. БОЖКОВ, ДА ДАВА ОБЯСНЕНИЯ, ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПО СЛУЖБА. ХИТРЕЦА С ОБВИНЕНИЕ ЗА СЪУЧАСТИЕ В ОПГ!!!!!!!
  • 6 АБЕ ПУСНЕТЕ ГИ

    2 0 Отговор
    ДА НАПРАВЯТ ОЩЕ НЯКОЙ И ДРУГ МИЛИОН. .И ТЕ ДЕЦА ИМАТ. .ВНУЦИ. .ЧЕ ХУНТАТА КАТО СИ ОТИДЕ ОТ ВЛАСТ ПО ЩЕ Е ТРУДНО ДА СЕ ПРАВЯТ ПАРИ
  • 7 240 ай дука живот си живеят тука

    2 0 Отговор
    Няма начин,тези зулуми,за които на г-н Живков са му вменени във вина да не са ставали с благословията на Пожарникаря.
    Посветени твърдят,че Вездесъщият често е отсядал във феодалния град Правец,и а познайте с кого е пил, яп пял,пъ..дял в една кратунка !?
  • 8 468

    4 0 Отговор
    На тоя Живков направо му дайте една 20 ка без да го бавите
  • 9 Данчо глупака

    5 0 Отговор
    първо да им се конфискуват богатсвата за сметка на държавата , а после в пандела по 10-15 години

    Коментиран от #11

  • 10 Поснете ги

    1 0 Отговор
    Това са долни инсиноации ,само им завиждат хората
  • 11 Румпелщилцен

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Данчо глупака":

    Най - много да си изнесат и те производството в Румъния и без това имат завод там, както направиха Грейт уол. Само че първо ще си платят рекета на мутрата като всички останали задържани богаташи. А вие питайте защо никой не иска да инвестира в България. Ще се ходи на гурбет в Румъния съвсем скоро!
  • 12 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ПРОМЕНЯМ МЯРКАТА ЗА НЕОТКЛОНЕНИЕ !!!! ВЪРЖЕТЕ ГИ ЕДИН ЗА ДРУГ- СЪС ЗАВАРЕНИ БЕЛЕЗНИЦИ ---И КОЙТО ИМ ПОМОГНЕ Е СЪУЧАСТНИК -РАВНОСТОЕН !!!!!! ПУСНЕТЕ ГИ !!!!!!