21 Юни, 2020 09:41 6 074 15

Съдът пусна дясната ръка на Митьо Очите

  • митьо очите-
  • радослав николов - рачо

Определението на АСНС е окончателно

Съдът пусна дясната ръка на Митьо Очите - 1

Радослав Николов - сочен за дясна ръка на Митьо Очите, вече е под домашен арест. Той е пуснат от Апелативния специализиран наказателен съд (АСНС) на 11 юни, пише „Флагман“.

Първата инстанция не е одобрила жалбата на Радослав Николов-Рачо и го е оставила под стража с определение от 27 май. Втората обаче го е пуснала у дома, като арестът му на адрес в Бургас ще бъде следен с електронна гривна. Решението на съда е окончателно.

АСНС е стигнал до него, след като отчел „комплекс от обстоятелства, а именно изтеклия срок от време, когато е била взета мярка за неотклонение по отношение на лицето, семейното му положение и здравословно състояние на сина му“ и „не на последно място чистото му съдебно минало“.

Съдът се позовава на становище на специалист по клинична психология и психотерапевт, според който малолетното дете на Рачо страда от посттравматично стресово разстройство, което се изразява в обсесивно-компулсивно разстройство, придружено с говорен дефект, висока тревожност до степен на отчаяние, паника и гняв, проблеми със съня и заспиването.

Специалистът сочи като причина за проблемите с детето преживяна травма, свързана с ареста на баща му.

Съдът намира, че мярката за неотклонение „Домашен арест“ в пълна степен ще противодейства на опасността подсъдимия да извърши престъпление, като едновременно с това същият ще има възможност да полага непосредствени грижи за сина си.

По същото дело под стража обаче е оставен окончателно Венцислав Христов-Лавацата - друг подсъдим като член на бандата на Димитър Желязков-Митьо Очите.

АСНС е потвърдил определението на първата инстанция.

Има риск Христов да извърши друго престъпление и той е обусловен от съдебното му минало. Същият е осъждан многократно за престъпления от общ характер, като част от наложените му наказания лишаване от свобода е изтърпял ефективно, аргументира се съдът. 

Любопитен момент е, че АСНС признава аргументи на защитата, че показанията на свидетелите-бизнесмени Йордан Йорданов и Атанас Симеонов в известна степен не се съвместяват с обвинителната теза, но тепърва предстояло събирането и проверката и на други относими доказателства. Йорданов и Симеонов са конституирани като частни обвинители и потърпевши от престъпни действия на групата на Митьо Очите.

Иначе тази седмица първата инстанция – Специализираният наказателен съд (СНС), гледа мерките за неотклонение на още двама подсъдими като част от групата на Очите - Юмер Мехмед и Йордан Въчев. Жалбите и на двамата не са били уважени, научи „Флагман“.

Съдебният процес срещу Димитър Желязков и още 12 души продължава. Самият Митьо Очите тази седмица бе засечен от репортери да гледа боксов мач в Софийския затвор.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 като в стария виц

    24 1 Отговор
    Е така на части, ше се изнесе от панделата
  • 2 Все

    18 1 Отговор
    някой трябва да повлече крак !
  • 3 м-р Костов

    14 2 Отговор
    И сезон да спасява.
  • 4 Митьо- Зъркелите

    27 1 Отговор
    Съдът доказа че е честен и безпристрастен............Браво на съдията. Направо ми идва да запея : Съдията , съдията ....
  • 5 Охо Бохо

    16 1 Отговор
    Абсолютно 'независим' сд от парите!
  • 6 Жоро

    17 1 Отговор
    Браво на благородният съд.Да пуснат и очите че дъщеря трябва да гледа човека.
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 2 Отговор
    мафията си пази свойте си хора а МИТЮ ОЧИТЕ е гледал бокс на първия ред в цсз
  • 8 Дългият

    14 2 Отговор
    Дано не се наложи и пари да му плащат за неправилно задържане.Дее.ва и Държавата....
  • 9 Русский

    2 4 Отговор
    Жоро Илиев!
  • 10 Браво

    6 2 Отговор
    На независимия бг. Съд.
  • 11 Мимч

    7 0 Отговор
    Абе тези бандюги,съдиите не разбрахали,че симулират.Смятам,че са разбрали,но нали ни сочи целия евросъюз,като най корумпираната страна.,Ами ето ,заради ей такива съдии и управляващи.Ако не искарат бандита болен,ще е някой от семейството и ще има всички едва ли не болести на света.Явно мафията при нас е на голяма висота..
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    факти дърво липа падна върху дете на две години за щастие не се е случило непоправимото нова тв
  • 14 онан

    4 0 Отговор
    връчвайте му и стара планина де герберастчета
  • 15 Б р а в о

    1 2 Отговор
    Вижда ми се справедливо ;D