30 Юни, 2020 16:38 6 008 50

Прокуратурата разкри пореден чат Узунов-Бобоков, ето за какво лобирал бизнесменът

  • пламен узунов-
  • чат-
  • бобоков

Вероятно инициалите „Pepi- Ro“ се отнасят до лицето П.З.Н., български гражданин, осъден за данъчни престъпления от румънски съд на 6 г. лишаване от свобода

Прокуратурата разкри пореден чат Узунов-Бобоков, ето за какво лобирал бизнесменът - 1
Снимка: БГНЕС

Продължават да излизат на бял свят чатовете между бизнесмена Пламен Бобоков и президентския секретар Пламен Узунов. Поредната порция, публикувана от Специализираната прокуратура, разкрива лобизъм от страна на Бобоков за помилване на осъден за данъчни престъпления, за чийто арест е имало издадена Европейска заповед.

Ето какво разпространиха от прокуратурата:

При продължаващия анализ на заключенията от компютърно-техническа експертиза на мобилен телефон, ползван от П.Б., са установени следните нови обстоятелства:

На различни дати през м. април и м. май 2020 г. П.Б. обменя текстови съобщения с лице, записано като „Pepi- Ro“, както и с „Prezident-Pl. Uzunov“, касаещи правомощията на Комисията по помилване към президента на Република България.

След анализ на хронологията и съдържанието на кореспонденцията се стига до извода, че вероятно инициалите „Pepi- Ro“ се отнасят до лицето П.З.Н., български гражданин, осъден за данъчни престъпления от румънски съд на 6 г. лишаване от свобода, понастоящем изтърпяващ присъдата в Затвора в гр. София.

На 07 април т.г. „Pepi- Ro“ изпраща на П.Б. снимка на писмо, адресирано до президент на Република България от Демократичен съюз на българите в Румъния, в което се иска помилване на българския гражданин П.З.Н.

На 16 април т.г. „Pepi- Ro“ изпраща на П.Б. информация, отнасяща се до неговото пребиваване и осъждане в Румъния, вкл. направени от него дарения. Няколко часа по-късно П.Б. препраща съобщенията на „Prezident-Pl. Uzunov“, който от своя страна отговаря следното: „Ок. Поздрави!“

На 28 април т.г. в 15.04 ч. „Pepi- Ro“ отправя до П.Б. следното запитване: „Има ли някакъв резултат по моя въпрос?“. В 16.34 ч. е регистриран разговор между П.Б. и „Prezident-Pl. Uzunov“, след което в 16.36 ч. П.Б. изпраща на „Pepi- Ro“ съобщение със следното съдържание: „Утре ще се виждам по твоя въпрос! Ще има, но няма да е светкавично!“.

На 11 май 2020 г. “Pepi- Ro” изпраща на П.Б. снимка със съдържание на чужд език, касаещо решение на румънските съдебни власти. На 12 май 2020 г. в 12.10 ч. П.Б. препраща снимката на „Prezident-Pl. Uzunov“. В 12.13 ч. П.Б. пише на „Pepi- Ro” съобщение със следното съдържание: „Трябва официално извлечение от румънския съд и превода му на български!“

На 20 май 2020 г. „Pepi- Ro“ в съобщение до П.Б. отново отправя запитване: „Има ли някакъв резултат от комисията?“, на което П.Б. отговаря: „Не още! Действай с превода!“.

С оглед на гореизложеното Специализирана прокуратура изиска официална справка от началника на Затвора, гр. София. Установява се, че П.З.Н. е задържан в България през м. ноември 2018 г. във връзка с издадена Европейска заповед за арест от съд в Румъния през 2014 г. в следствие на постановена присъда от шест години лишаване от свобода за данъчни престъпления.

Анализът на информацията от експертизата и приложенията към нея продължават.

Прокуратурата разкри пореден чат Узунов-Бобоков, ето за какво лобирал бизнесменът
Прокуратурата разкри пореден чат Узунов-Бобоков, ето за какво лобирал бизнесменът
Прокуратурата разкри пореден чат Узунов-Бобоков, ето за какво лобирал бизнесменът
Прокуратурата разкри пореден чат Узунов-Бобоков, ето за какво лобирал бизнесменът
Прокуратурата разкри пореден чат Узунов-Бобоков, ето за какво лобирал бизнесменът
Прокуратурата разкри пореден чат Узунов-Бобоков, ето за какво лобирал бизнесменът
Прокуратурата разкри пореден чат Узунов-Бобоков, ето за какво лобирал бизнесменът
Прокуратурата разкри пореден чат Узунов-Бобоков, ето за какво лобирал бизнесменът
Прокуратурата разкри пореден чат Узунов-Бобоков, ето за какво лобирал бизнесменът
Прокуратурата разкри пореден чат Узунов-Бобоков, ето за какво лобирал бизнесменът


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 anti

    37 39 Отговор
    За всичко е виновен комунизма. България е била една просперираща страна по времето на негово величество Цар Борис III

    Коментиран от #4, #6, #14

  • 2 Каскета

    49 20 Отговор
    със страшна сила се е запътил към Централния софийски затвор, явно забравил, че е департизиран. Държи се като мутра и престъпник. Защитава мафиотсското правителство.
  • 3 Майна

    62 17 Отговор
    Защо се изнасят такива данни от службите?За що не се изнасят данни за Ония снимки и записи?
  • 4 Просперираща ли?

    20 21 Отговор

    До коментар #1 от "anti":

    С убийства от страна на тогавашната власт, включително и на деца?

    Коментиран от #18

  • 5 Майна

    51 15 Отговор
    Това са извадки от ...контекст Умишлено се внушава нещо..
    И това е недопустимо да се публикува от органите
  • 6 Старото

    12 7 Отговор

    До коментар #1 от "anti":

    Извинете, имам нужда от психотерапевт. Моля, кажете кой е Вашият, че да не ходя при него! Моля Ви!
  • 7 Ахахаха

    27 11 Отговор
    Каскета ако е залегнал на амбразурата.Отклонява обществено внимание,пази тиквата на всяка цена.Сигурно и на него са му дали такова вълшебно шкавче в спалнята. Да внимава с президентския дрон!
  • 8 Йордан

    40 12 Отговор
    Без да оправдавам президентския секретар,който си мисли,че идвайки в София е хванал господ за шлифера и иска да мине за “отговорен”фактор при другите селяни, считам че е престъпление от страна на прокуратурата да пуска в медиите пропагандни “доказателства” от предварителното производство,които са тайна на този етап,да набеждава и нанася нематериални щети на човек,който няма официално обвинение в престъпна дейност,а публично подхвърляне на инсинуации за търговия с влияние.
  • 9 Някой си

    28 0 Отговор
    Нещо за инициалите ДП?
    Из делото за КТБ?
  • 10 Старото пита:

    27 3 Отговор
    Все още ли е допустимо в България обвинителите да се изживяват като последна инстанция и по всякакъв начин да се опитват да наложат своите ,,чисти'' от всякакви тежнения тези на иначе непредубедения съд, както и на обикновения българин?
  • 11 Факти и още кАк

    16 27 Отговор
    Радев пак ли ще го защитава, Борисов поне ги уволнява а президент ги, защитава защо ли❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓

    Коментиран от #19

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 свидетел

    13 1 Отговор
    извод : чатът е вреден за вашето здраве ! защо не си говорите като нормални хора !? ползвайте услугите на Български Пощи ! ха-ха-ха !
  • 14 Другия с коня

    16 15 Отговор

    До коментар #1 от "anti":

    Руската Окупация съсипа половин Европа,не само България....За това Руснаците я наричат Освобождение,за да не плащат Репарации,геноцид,пропуснати ползи,грабеж,налагане на престъпен Комуниатически режим...
  • 15 банално

    26 7 Отговор
    пак отколняват вниманието за дреболийки за да спасят умиращата ОПГ ГРОБ на която служи каскета
  • 16 Панов

    15 16 Отговор
    Въпросът вече е,а какво Радев е зависим от Пламен хитлера.
    За да държиш такова лице за съветник,явно има зависимост
  • 17 Го4о

    17 18 Отговор
    Това са оплетените черва в президентството.
  • 18 заслужено

    5 5 Отговор

    До коментар #4 от "Просперираща ли?":

    Защото сте били терористи! Какво очакваш? Това сте посяли.
  • 19 Шопо

    16 8 Отговор

    До коментар #11 от "Факти и още кАк":

    И кого е уволнил Мутрака? Гледам, че Дани Тъпото, бездомния Владко и кака Менте са си на местата? А, и себе си не е уволнил...
  • 20 гост

    14 20 Отговор
    Абе ясно е че човека на президента е чист като момина сълза ! Смятай самия Радев колко е затънал и как са навързани като свински черва щом вместо веднага да го отстрани се хвърля да го защитава ...

    Коментиран от #23

  • 21 Го4о

    8 7 Отговор
    Защо ми изтрихте пост 12? А пост 17 кога ще ми изтриете, това Радев спасява ли го?
  • 22 БирникЪ

    16 7 Отговор
    И къде всъщност има престъпление в тези чатове? Май единствено прикриватурата го вижда, а нормалните юристи се чудят на изцепките и!
    А защо не започнат така старателно да ровят и записите от Зайчарника, или там НК и НПК не действат?
  • 23 Йордан

    13 6 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Президента трябва да освободи въпросния секретар,не по причина на досъдебното производство и прокуратурата,която работи непрофесионално и в нарушение на закона, а за това,че този служител в президентството се занимава с неща,които не са негова работа и злепоставя институцията.
  • 24 qwerty

    3 2 Отговор
    Вие хабер си нямате кой е Пламен Бобоков! Зелен хайвер яли ли сте. Ем, покрай Русе има и ще ви го сртвират. Най-силните винаги са в сянка. Осветиш ли ги и си пътник.
  • 25 Данъкоплатец

    11 1 Отговор
    Въпрос: къде са осъдените за данъчни престъпления в България?
    Отговор: няма такива!?
  • 26 извод

    13 7 Отговор
    Прокурорите, кадри на Магнаурската милиционерска школа с. Симеоново, явно не знаят и не са учили за следствена тайна. Прокуратурата се е превърнала в един КЛЮКАРНИК.
  • 27 ares

    9 12 Отговор
    МАЙ ГНИЛОЧА НЕ Е ПРИ БОЙКО.
  • 28 Обективно

    9 13 Отговор
    Как само реват русофилското дрОгаре ! Ах ах колко ми е кеф... Не разбрахте ли вече, бе ?! Борисов не е чист, но предпочитаме него пред вас. Вие нищо не направихте освен да крадете и рушите. Борисов поне пътища строи и реже лентички. Не разбрахте ли, че вече никой не ви иска. Само сърбите останаха с вас и мизерията там е налице
  • 29 Asdfg

    11 5 Отговор
    Ако е виновен, да си понесе наказанието!
    Но е редно и снимките и записите на ТИКВАТА да се разследват и Бочко да отговаря за гафовете!
  • 30 хахаха

    12 5 Отговор
    и какво точно е престъпното в тия есемеси? Някой може ли да ме осветли, че аз с юридическото си образование не го откривам.

    Коментиран от #46

  • 31 Beni

    9 1 Отговор
    Е това е Прокуратура.Разбиха престъпността.Вече сме Спокойни!
  • 32 Съдията Дред

    9 5 Отговор
    И какав е точно ороблема, пе не виждам ракъв президетската институция се занимава с помилваня и човека ако е осъден несправедлуво не виждам никакъв проблем. Още повече ако е съден само той като чужденец! Щом не е осъден от румънски съд на какво основание го съдят в БЪЛГАРИЯ?
  • 33 Чъки

    10 6 Отговор
    Махленските клюкарки мъскарят Президентството. Много косвено кой кой е в смучая! Какво става със записите на Лефа Борио тестваха ли ги за достоверност?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Кой68

    5 6 Отговор
    Всички са се оплели като свински черва......
  • 36 Начо

    8 4 Отговор
    Най малкото е странно,дегизираш се като хитлер,подпомагаш организираната престъпност,а си президентски съветник.Ако остане в президентството,петната попадат по президента.
  • 37 Недялко Недялков

    12 9 Отговор
    Да Каскета симулира работа, пазим хотел Берлин и Бойко Шкафчето. Сега това е за отвличане на вниманието КЪДЕ Е РИТОНА????? Какво му е лошото на това Кардашиян ходи на крака при Тръмп да помилва рапар наркоман арестуван в Европа........ Абе да питам какво стана с Барселона?????Злато Фурми и много евро ?????? Там докъде стигна разследването.......или няма такова!!!!!
  • 38 Хрониките на Евразия

    9 5 Отговор
    Прокуратурата на великия падишах Б.Б.
  • 39 СссереМ

    9 13 Отговор
    При Премиера само режисирани записи и фотошоп, а при фърчилото ИСТИНСКИ ДОКУМЕНТИ ОТ ДРУГА ДЪРЖАВА,ИСТИНСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ СА В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО.

    Коментиран от #41

  • 40 Piri H

    3 3 Отговор
    За всичко не знае радев тои си играе с дрончето и чака да му изтече мандата
  • 41 Ессрем

    7 1 Отговор

    До коментар #39 от "СссереМ":

    Няма такова престъпление като да пишеш СМС!
  • 42 Георги

    7 1 Отговор
    Тези чатове може, но на Божков с Борисов НЕ.
  • 43 Червения Дядо

    4 4 Отговор
    ЗАЩО НИ Е ТАЯ СКЪПА ЗА ИЗДРЪЖКА ИНСТИТУЦИЯ, КЪДЕТО НИЩО НЕ РАБОТЯТ, И САМО ДАЛАВЕРИ ВЪРТЯТ!! НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА ПОСОЧИ ЕДНО НЕЩО, КОЕТО Е СВЪРШИЛ РАДЕВ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВА И НАРОДА. САМО ЕДНО НЕЩО И СЪМ ГОТОВ ДА СЕ ИЗВИНЯ. ДОРИ И ПУТИН ГО РАЗБРА, ЧЕ ЗА НИЩО НЕ СТАВА И НЕ ГО ПОКАНИ НА ПАРАДА.! Ха ха ха, защо само него.
  • 44 Електра

    3 5 Отговор
    Ха ха ха, Радев трябва да освободи себе си, и шайката си от държавната хранилка...
  • 45 4567890

    0 1 Отговор
    ДВАМАТА НИТ СА СЕ ЧУВАЛИ НИТ СА СЕ ВИЖДАЛИ!ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА -НАПЪЛНО НЕПОЗНАТИ. РАДЕВ НИДЕЙ ВИКА А ПЪПЕША КОГА ШЕ СА РАСЛЕДВА А ПРАЩАЙ УЗУНА НА БОРСАТА.И НА ПЪПЕША ШЕ МУ ДОДИ ВРЕМЕТО.ДРУГИЯ ПЪТ ДО ГЛАВАТА МУ МОЖИ ДА НЕ Е КАМЕРА А НЕЩО ДРУГО. ПРОСТО ГО ПРЕДУПРЕДИХА.И ТОЙ ГО ЗНАЙ.ВЪПРОСА Е КОЙ? МОЖИ ДАЙ НЯКОЙ ДРОН! САМО ПИТАМ.
  • 46 4567890

    0 2 Отговор

    До коментар #30 от "хахаха":

    ХАХО ТИ ЛИ СИ ВЕ? ОДИ СИ ОКАЧИ ДИПЛОМА ЗА ЮР.ТИ ОБРАЗОВАНИЕ НА ДУНАФ МОС.СМС НИ СА ЛИ КАТ СНИМКИТЕ И ЗАПИСИТЕ ОТ ПОТСЛУШВАНЕ-ДЕМЕК ДОКАЗАТЕЛСТВА. Е АМА ТЕ ДВАМАТА НИ СИ ЗНАЯТ ДАЖЕ И ИМЕНАТА.АМИ АКО Е ГЕЙАФЕРА? СЪДЪ ШЕ ПРИЕМИ ТОВА И СИЧКО ДРУГО ЗА ДА ГИ ОПРАВДАЙ. САМО НЕ И ИСТИНАТА.
  • 47 гнида

    0 0 Отговор
    А от Р . З . кога ?
  • 48 КОМУНИСТ

    2 1 Отговор
    Защо чатове те на хуйовата глава(Горанов) и записите на Бойко бокл.ка ги обявиха за фалшиви, а тези са истински??? Въпроса ми Защо е риторичен....
  • 49 Информация

    1 0 Отговор
    Радев мн замира много не вземеш ли мерки и ти гориш
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.