Last news in Fakti

4 Юли, 2020 14:15 6 172 73

Прокуратурата: Хората на Васил Божков са следили магистрати и децата им

  • васил божков-
  • прокуратура-
  • разследване

От прокуратурата уточняват, че в дома на един от задържаните са намерили и снимка на висш служител в МВР

След арестите вчера на приближени до бизнесмена Васил Божков, днес от прокуратурата разкриха, че са открили лична информация и снимки на магистрати по време на спецакцията.

В дома на на Славчо Марков, отговарящ за охраната на Божков, в столичния квартал „Симеоново“ са открити профили със снимки и лични данни на магистрати, членове на техните семейства, както и снимка на висш служител в Министерство на вътрешните работи. От държавното обвинение посочват, че намерената информация е за магистрати, ангажирани с разследванията срещу хазартния бос, на когото са повдигнати 18 обвинения. 

Сред документите е имало домашни адреси и ползвани телефонни номера, както и подробна информация за членовете на техните семейства, включително и за непълнолетни, и малолетни лица. 

Според прокуратурата са открити указания за заснемане на магистрат, както и за проследяване на член на неговото семейство. Припомняме, че на 25 юни бизнесменът, укриващ се в Дубай, разпространи снимки на наблюдаващия прокурор по делата му Ангел Кънев, как напуска сградата на Националната агенция по приходите. Вчера излезе информация, че именно Марков е направил кадрите. 

В „Симеоново" прокуратурата са попаднали и на разпечатани публикации с идентично съдържание. Обвинението уточнява, че те са били за разпоредена от министъра на финансите проверка на дружествата, с предмет на дейност хазарт. Публикациите са били от шест информационни сайта – „Дневник", „Frognews", „Гласове", „Topnovini", „Press TV", „Liberta". 

„Открито и иззето е неподписано копие от постановление от прокурор при Софийска районна прокуратура от 2018 г. за отказ от образуване на досъдебно производство. Преписката е била образувана по уведомление от Министерство на икономика, съдържащ данни за извършени престъпления, свързани със злоупотреба с европейски средства. В хода на проверката са били разпитани служители на Министерство на икономиката, а също така и Лиляна Деянова, в качеството ѝ на управител на търговско дружество, Ася Йочева, в качеството ѝ на представляващ търговско дружество, Александър Ангелов, в качеството му на управител и съдружник в търговско дружество. По повод откритото копие е разпоредена незабавна проверка за случая“, пише в съобщението на прокуратурата. 

Прокуратурата допълва, че при претърсването на друг адрес в столицата, ползван от охранителна фирма, са иззети документи, относими към предмета на доказване на делото, компютърни конфигурации, както и голяма сума пари с неизяснен произход.

В жилище в гр. Сандански е намерено високорисково наркотично вещество, разделено на дози. 

След вчерашната спецакция, освен на Марков, ще бъдат повдигнати обвинения и на още едно лице за участие в организираната престъпна група с ръководител Васил Божков. Двамата са задържани за 72 ч. Утре Специализирана прокуратура ще поиска от съда взимане на мярка за неотклонение „Задържане под стража" за всеки от тях. 

Относно твърдението на Васил Божков, че представители на прокуратурата са подхвърлили доказателства по време на спецакцията, от държавното обвинение отговориха така: „До внасянето на обвинителен акт срещу същия и членове на организираните престъпни групи по съответните досъдебни производства, Прокуратурата на Република България преустановява всякакви коментари по твърдения, направени от лица, привлечени в качеството им на обвиняеми“.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кюлче в чекмедже

    126 9 Отговор
    Верваме ви , както ви верваме че Доган и Пеевски са светци хъ хъ хъъъ

    Коментиран от #28

  • 2 А вие не ги

    82 8 Отговор
    ли следите същите тези магистрати? В нашата милиционерска държава в прокуратурата всеки следи всеки и донася на вишестоящите ... Така, че за една или две странични снимки от други хора да правите проблем не е редно.
  • 3 Gost

    13 81 Отговор
    лиэячите на черепи да эапочват сега
  • 4 Майна

    77 16 Отговор
    Време е Г-н Президент да вземете ТВЪРДО ОТНОШЕНИЕ. ТОВА БЕЗЗАКОНОВО РАЗДАВАНЕ НА ПРАВОСЪДИЕ ПРИЛИЧА НА ФАШИЗЪМ. НИЕ В ЧИЛИ ЛИ СМЕ, ИЛИ В БЪЛГАРИЯ..?

    Коментиран от #32, #37, #41

  • 5 комплексар

    19 49 Отговор
    мръсни мутри, само който не им е ял попарата може да ги защитава , тука се подвизава групичка от такива малоумници !!

    Коментиран от #6

  • 6 Майна

    61 10 Отговор

    До коментар #5 от "комплексар":

    Ако си много комплексиран при ГЕРБ ти е мястото..
  • 7 Панов

    15 72 Отговор
    Удряй Гешев,отдавна чакаме такъв прокурор.
  • 8 Майна

    66 14 Отговор
    Г-н Президент ,трябва да спрете тази ХУНТА,
  • 9 Иван

    65 10 Отговор
    Чудно как толко бързо се направи разследване ?? Не казвам, че не е така нито, че е ..... и интересно как за няколко СМСа на президента на Р. България и прокуратурата толко зорко следи и затваря хора и ги привиква на разпити??? А за чекмиджета с пачки и купища купища престъпления кое от кое по голямо за корупция няй голямата в историята на европейския съюз нищо?
    Бъдете Българи!
    Ако сте протестирайте и искайте затвор за тези.

    Коментиран от #15

  • 10 О не само това

    37 5 Отговор
    Следили са въртенето на земята.със задача та го забавят, та денонощието да стане 30,часа, с комерсиална цел - залози.
  • 11 Майна

    13 55 Отговор
    Такива като този престъпник Черепа, са за разстрел а не за съд!
    Фатмака също!

    Коментиран от #17

  • 12 АТИЛА

    66 7 Отговор
    Вчера един сайт стожер на ПП ГЕРБ със собственик ( гнус ме е да спомена името му) писа че тези над 100 хиляди човека които следват и подкрепят Божков във фейсбук са маргинали , бедняци и квартални бандити! Държа да отбележа че ние които подкрепяме Божков не сме бедняци и бандити а граждани които сме се обявили за смазване на ГРАБИТЕЛСКАТА хунта!

    Коментиран от #16, #20, #21

  • 13 Шерлок Холмс

    46 3 Отговор
    А някой пита ли бизнесмена Васил Божков дали могат да го снимат? Бе знам да има закон който да забранява да се снимат хора!
  • 14 Завоевателя

    8 49 Отговор
    Давай Гешев има още много
  • 15 КАК СИ ОБЯСНЯВАШ ФАКТА,ЧЕ СИ..

    6 31 Отговор

    До коментар #9 от "Иван":

    ТОЛКО ПРО ЗД?!? С ЛЕВАТА(СЕКСУАЛНА) ОРИЕНТАЦИЯ ИЛИ... ОБКРЪЖЕНИЕТО ТИ ОТ МЕНТАЛНО УВРЕДЕНИ ИНДИВИДИ-ПОЛУХУМАНОИДИ, КОИТО СА ТЕ ..ЗАВЛЕКЛИ НА..ДЪНОТО?!?😂
    Правиш ли разлика между... СКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ на ДС - ДОНОСНИЦИ И ДОКАЗАТЕЛСТВЕН МАТЕРИАЛ НА ПРОКУРАТУРАТА?!?

    Коментиран от #22

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Майна

    32 9 Отговор

    До коментар #11 от "Майна":

    Я не ми пиши името ,беее , Ами и ти като шефовете ти от ГЕРБ започна да слагаш приписваш думи на някой, който не ви харесва.
  • 18 АТИЛА

    33 3 Отговор

    До коментар #16 от "ПИГ - 🐷🐷🐷 медията":

    Точно този е подлогата кътащ в офшорки милиони от Буда собственика на ПИГ
  • 19 месара

    8 32 Отговор
    божков отече ! нали се сещате че тия дето му дадоха милионите за изпиране почват да се изнервят от тоя шум . да видим кога бизнесмена ше излезне на разходка . другарите комунисти имат наследници , а те няма да допуснат истинста да излезне на бял свят ! така че васко ..........
  • 20 АТИЛА

    19 7 Отговор

    До коментар #12 от "АТИЛА":

    НЕ МИ ПОЛЗВАЙ НИКА, ОТИ ШЕ ТИ Е*А МАЙКАТА ЦИ'ГАНСКА!

    Коментиран от #29

  • 21 Френдо

    26 1 Отговор

    До коментар #12 от "АТИЛА":

    Да си спомним завета на хан Кубрат и снопа пръчки. Единство ни трябва, за да се махнат грабливите лешояди и децата ни да живеят в мир, спокойствие и благоденствие.
  • 22 Иван

    18 3 Отговор

    До коментар #15 от "КАК СИ ОБЯСНЯВАШ ФАКТА,ЧЕ СИ..":

    За теб коментар не е нужен защото си жалък платен г*з най вероятно би продал и собствената ди майка за жълти стотинки както онези който защитаваш! виж си сам оценките ;)

    Коментиран от #24

  • 23 И защо

    15 2 Отговор
    им е да ги "следят" ?
  • 24 ПЛАТЕНА Е..НА МАКЯТИ РУНТАВАТА КАТЕРИЦА

    5 24 Отговор

    До коментар #22 от "Иван":

    ,ТЪ ПА НАР!... ЕВТИНИЯТ МЕНТЕ АЛКОХОЛ И.. РУСКИТЕ Г ЕЙ-САЙТОВЕ, СА ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ЗА СЕГАШНОТО ТИ СЪСТОЯНИЕ!😂
    ЛЕЛЕЕЕ...АБЕ ОТ ДЕКА ВИ САБИРАТ ТАКИВА...КУХА ВЕЛКИ...😂

    Коментиран от #35

  • 25 Грорги

    27 9 Отговор
    Много трудно Божков ще се справи с тази мафия, която ни управлява. Мафията си има прокуратура.

    Коментиран от #26

  • 26 ЗА ОНЯ МУ ХЛЬО -ДЕЗЕРТЬОРА ЛИ ГОВОРИШ?

    7 20 Отговор

    До коментар #25 от "Грорги":

    ФАТМАКА И ХИТЛЕРА?
  • 27 до кюлче в чекмедже

    11 18 Отговор
    Я ми припомни че съм забравил по времето на чие управление Орешарски предложи Пеевски за шев на ДАНС ?
  • 28 до кюлче в чекмедже

    8 19 Отговор

    До коментар #1 от "кюлче в чекмедже":

    Я ми припомни че съм забравил по времето на чие управление Орешарски предложи Пеевски за шев на ДАНС ?

    Коментиран от #31

  • 29 АТИЛА

    14 8 Отговор

    До коментар #20 от "АТИЛА":

    Фалшивия АТИЛА да ми смучеш фитила !!!! Ела в Пазарджик да те оперирам от хемороиди през устата и да ти извадя сливиците през г*ъза!!Ще те те разпоря като риба отгоре надолу и после ще те обеся на червата ти , докато още шаваш !!!ГEРБ-ГРOБ е истинския наследник на терoриститe от БКП! 75% от ИБ на ГЕРБ са кoмунисти,тоест терoристи!!! Скоро улиците на страната ще бъдат залети от oтрязaни ГEЙбeрастки крaтуни!!! Искам да убияя единствения ГEЙбeрaстки трoл тук!!! СМЪРT !!! КAЗAХ !!!

    Коментиран от #38

  • 30 Любознайко

    6 9 Отговор
    Може пък този Славчо да им е фен на тези и да е приготвил снимките за да му дадат автографи на тях?!
  • 31 изчезни

    23 2 Отговор

    До коментар #28 от "до кюлче в чекмедже":

    Е И ? Минало бешело , сега Пееф е с Боку и компания
  • 32 ТУЛУПКО ТУЛУПОВ

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    БУЛЧИЛИЯ МОЙ ,БУЛЧИЛИЯ
  • 33 123

    17 3 Отговор
    Да даже са изяли едно две деца

    Коментиран от #42, #49

  • 34 Неделко

    24 4 Отговор
    За голямо съжаление мафията и съдебната система днес се сляха в едно ! Такова чудо , наглост , беззаконие и диктатура е невиждано за България от 9 септември 1944 г , събудете се хора !
  • 35 Дрона на Радев

    18 1 Отговор

    До коментар #24 от "ПЛАТЕНА Е..НА МАКЯТИ РУНТАВАТА КАТЕРИЦА":

    Виждам че със Цв.Цв. сте били в едно училище. А че си платен п@м,и@р се вижда от далече

    Коментиран от #48

  • 36 Буда

    24 1 Отговор
    Ако днешните членове на прокоратурата и висшите магистрати бяха разследвани от независими съдий , вероятно щяха да попаднат зад решетките до края на живота си . Иначе Черепа е жесток , безмилостен и много отмъстителен човек и вероятно , даже да бъде физически отстранен е намерил начин да отмъсти на бившите му ортаци , които съсипаха бизнеса му !
  • 37 Знаеш ли къде

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    Мунчо може да вземе твърдо решение кога е в кенефа и има запек!
  • 38 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 3 Отговор

    До коментар #29 от "АТИЛА":

    ГОСПОДИН АТИЛА истински АЗ те подкрепям както и ВАСИЛ БОЖКОВ в него ни е надеждата защото опозиция в България няма също е на софрата с мафията ППГЕРБ само Божков може да затрие мафията ППГЕРБ
  • 39 Тото

    13 0 Отговор
    То пък едни ояли се магистрати с лопата да ги начешеш хубавичко и красиво за историята
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 666999YYY666999YYY666999YYY666999YYY6669

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    TI ZNAESH LI KOI TI E PRE - ZEDENT ???

    AAAAA?

    U LEVY!

    Коментиран от #47

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Идва възмездието

    25 3 Отговор
    Вчера над 100 служители от СОБТ или така наречените качулки участваха в ареста на бившите служители на Божков. С автомати и черни маски и с процепи само за очите им. Винаги така малтретират за да не се разбере самоличността им. Блъскаха и ритаха невъоръжените хора! Участват в операциите винаги с черни маски за да не се разбере кои са и после да не стават обект на отмъщение от задържаните или техни близки! Учудвам се тези дегенерати за 1500 лв.заплати бият невинни и невъоръжени граждани. След акциите си са цивилни като обикновените хора,пазаруват в супермаркети и т.н.И си мислят че никой не знае с какво се занимават?! Но Божков по свои източници има данните на много от тях! Заслужава ли си да изпълняват заповеди на престъпници като гл.прокурор и после те да платят с животите си?!
  • 44 Йордан

    16 2 Отговор
    А снимки на примата имало ли е? А на други от хунтата?
  • 45 реванш

    5 12 Отговор
    Давай Гешев да видят комунист-социлистите как се чувстваха
    бащите ни през възродителният процес

    Коментиран от #62

  • 46 Фен на България

    13 3 Отговор
    Лошо,че предците ни са воювали за това което сме сега.Лошо за тази държавица,бъдеще за нея няма.
  • 47 реванш

    4 0 Отговор

    До коментар #41 от "666999YYY666999YYY666999YYY666999YYY6669":

    да.пъпешчо.
  • 48 Иван

    9 2 Отговор

    До коментар #35 от "Дрона на Радев":

    Тези не заслужават даже и да ги коментираме.
    Няма смисъл да падаме на тяхното ниво.
    Да Бъдем Българи!
    Успех!
  • 49 тъп сериал

    15 1 Отговор

    До коментар #33 от "123":

    Да бе, това с децата вече идва в повече.
    С този човек / Божков /до скоро си пушеха пурите и как сега изведнъж се превърна в такова чудовище ,като от филм на ужасите.
    Вече наистина става смешно: пенсиите били ниска заради Божков, сега някакви деца са следени на фона на кристално чистата власт .
  • 50 Karosel

    4 9 Отговор
    Не е за вярване матрьошките как настървено, защитават най - големият мафиоз на прехода!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Sti

    12 1 Отговор
    гешев е престъпна мутра заедно с кумира си по простотия боко. Всички обвинения са изфабрикувани и негодни пред съда по всичките му дела -това е нагъл некадърник.Подхвърлили са наркотика, както правят с неудобните. Кога ще раследва милиярдите, минали през чекмеджето в Бояна! Докато не изринем тези боклуци, няма да има правосъдие!
  • 53 БАТ САЛИ ОТ ЕНЕРГОТО

    6 8 Отговор
    ЧЕРЕПА, ХИТЛЕРА, ВЪРТЯЩИЯ СЕ НА ЛОСТ, ДЪЛГИЯ, БЕНЧО, ОЧИТЕ И КАРТЕЧАРКАТА САМО ТЕ ЩЕ НИ ОПРАВЯТ. ТРЯБВА ДА ГИ ИЗБЕРЕМ! УРА ДРУГАРИ!

    Коментиран от #56

  • 54 ГРУПА ЗАКЪСАЛИ ОЛИГАРСИ

    1 8 Отговор
    ГЕШЕВ, СВАЛИ ОБВИНЕНИЯТА И ЩЕ ТИ НАПЪЛНИМ НОЩНИТЕ ШКАФЧЕТА И ГАРДЕРОБА С ПАЧКИ И ЗЛАТНИ КЮЛЧЕТА. ПЛАМЕН ХИТЛЕРА И ОНЯ ОТ ЛОСТА САМО НИ ЗАЛЪГВАХА. БОЙКО СИ РАЗДАДЕ СЪДЪРЖАНИЕТО НА НОЩНОТО ШКАФЧЕ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ЯЗЪК!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Karosel

    2 1 Отговор

    До коментар #53 от "БАТ САЛИ ОТ ЕНЕРГОТО":

    Забрави Бисер - Петното!
  • 57 В.В.П.

    7 2 Отговор
    НИЩО О Т ТОВА НЕ ВЯРВАМ....В БЪЛГАРИЯ НЯМА ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА,ДЕМОКРАЦИЯ И ПРАВОВ РЕД...ИМА МУХЛЯСАЛИ ДЕБЕЛИ КРАТУНИ ,МАФИЯ И ОЛИГАРСИ...РУМЕНЕ,ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ТИ ЗАЯВАВАМ,ЧЕ ТРЯБВА ДА ЗАДЕЙСТВАШ ВОЕННИТЕ...ЗА ДА СЕ ГАРАНТИРА ПРАВО И РЕД...Инак Всичко отива у г.зо...
  • 58 ГАРАНТИРАНО ОТ БСП

    5 2 Отговор
    ТОВА СА МЕТОДИТЕ НА КОМУНИЗМА И ДС , КОИТО СЪЗДАДОХА МАФИЯТА !
  • 59 ОНЯ ОТ ЛОСТА

    4 4 Отговор
    АЗ ПЪК СЪМ ЧУВАЛ, ЧЕ ВОЕННИТЕ КРАДАТ НАЙ-МНОГО, ИЛИ ПОНЕ ИМ СЕ ИСКА.
  • 60 ДАААА

    3 8 Отговор
    ПРОСТ, ЗЛОБЕН, АЛЧЕН КОМПЛЕКСАР ! ФАКТИ СТЕ РУСКИ ШПИОНИ , БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТАКИВА , КАТО ВАС И С РУСКА ПОМОЩ ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ БЯХА МАНИПУЛИРАНИ !

    Коментиран от #73

  • 61 Активист на БКП

    3 2 Отговор
    Време е Радев да обяви военно положение и да ви затвори по стадионите като в Сантяго де Чили навремето!!!
  • 62 zar izrod

    2 2 Отговор

    До коментар #45 от "реванш":

    vseki koito komentira biznesmen ot ranga na Vasil bojkov e maloumen.
  • 63 Ъози

    1 3 Отговор
    мръсн гейзер що живота е погубил.Да мре в пустинята.
  • 64 sbs

    1 2 Отговор
    ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ДЪЛЖИ МИЛИАРДИ --ЗАЩО НЕ Е ОБЯВЕНА НАГРАДА НА ПРОЦЕНТ -ЗА -ДОКАРВАНЕТО --- МУ -ГОСПОДНЕ -ИМА ЗАКОННИ ФИРМИ КОИТО БИХА СЕ ЗАРАДВАЛИ-----А И ТОВА СА ПАРИ ЗА ДЪРЖАВАТА -----ДРУГ Е ВЪПРОСЪТ АКО НЯКОЙ НЯМА ИНТЕРЕС ОТ ТАКОВА РАЗВИТИЕ --ПЛАЩАМЕ ПАРИ НА ИНТЕРПОЛ --БЕЗПЛОДНИ И БЕЗПОЛОВИ ----ЗАЩО ----.-ЧАСТЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ Е МНОГО ПО КОРЕКТЕН ---НЕГО ГО ИТНТЕРИСУВА НАГРАДАДАТА----НЕ ПАРТИЯТА
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 sbs

    2 0 Отговор
    Разбрах -ти си беден п-----с----гей би звучало друго--- човек с пари -за-- което съжалявам----и отново се извинявам ако съм сгпрешил в прецеинката си--приятна вечер
  • 67 Няма такава дуржава

    3 0 Отговор
    И Радо Отверката това правеше,само че на Каскетът му е къса паметта,та е забравил за ОПГ-Шайката,която го ръководеше.
  • 68 Мания

    3 0 Отговор
    и откога да разпечаташ съдържание от някакъв сайт е престъпление, в дома им били открити разпечатки от новинарски сайтове
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 А Каскета

    2 0 Отговор
    следили ли са? Той не е магистрат, а мафиот!
  • 72 Факт

    0 0 Отговор
    Вътрешномафиотски борби!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.