Last news in Fakti

17 Юли, 2020 13:16 4 742 27

МВР установи полицаите, пребили студента по право на протеста

  • побой-
  • студент-
  • протест

До приключването на проверката те няма да изпълняват задължения по обезпечаване на обществения ред

МВР установи полицаите, пребили студента по право на протеста - 1

МВР е установило служителите, употребили физическа сила пред сградата на Министерски съвет по време на протеста. От министерството съобщават, че в рамките на следващата седмица ще бъдат съобщени резултатите от проверката на видеоклиповете. 

Ръководни служители от Столичната дирекция на вътрешните работи извършват проверката.

Комисията е изискала и анализирала необходимите материали и е установила заснетите служители.

До приключването на проверката те няма да изпълняват задължения по обезпечаване на обществения ред.

Видео, което показва как група полицаи завличат момче зад колоните на сградата на Министерски съвет и го пребиват зверски беше разпространено в социалните мрежи. На него се вижда как униформените ритат по главата и тялото младеж, след което го вдигат и продължават. Той се казва Евгени Марчев и е студент по право в Хага.

Според  свидетели, той е бил почти в безсъзнание. Официалната информация от МВР  първоначално бе , че не е имало бити. 

„Синът ми е бил пребит жестоко, а шефът на СДВР и главният секретар казват, че няма пострадали. По думите им той е бил „глупав и някой го е командвал“. Той не е нито глупав, нито някой го е командвал. Синът ми е бил избутан от група момчета с черни тениски и качулки. Полицаите са го хванали и са го пребили“, разказа бащата на Марчев.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дайте им имената адресите и т.н.

    62 3 Отговор
    И пълна проверка на имотното състояние! Все нещо ще излезе!
  • 2 чичо

    46 5 Отговор
    А можеше да е лесно, батко да ск тръгне доброволно
  • 3 Kriss51

    79 4 Отговор
    Вчера слушах разказа на един младеж по ТВ1 как е отишъл да предупреди полицаи за провокатори наблизо, но го напсували, заградили го и един го удрял в корема... Това е показателно поведение на някои полицаи. Не казвам, че всички са такива, някои със сигурност са честни и почтени хора, но има доста с милиционерско самосъзнание.

    Коментиран от #13

  • 4 Гулюгулю

    18 5 Отговор
    Аз предлагам полицайте, като бият да слагат качулки на главите. И да казват, че са преоблечени, като тях провокатори. А наранените полицай от протеста, или в Франция, Америка за нападение на полицай имаше хиляди ранени и бити от полицията там.
  • 5 зую

    30 4 Отговор
    Ония с тениските на батко от расисткия скандал са натикали невинно момче в ръцете на милиционерите да го пребият. Това е сьенария гарантирано от опг гро пп
  • 6 Масонската кочина

    37 7 Отговор
    За редови полицаи се взимат само индивиди с под средния коефициент на интелигентност. Навсякъде по света е така и това не е случайност.
  • 7 Иванчо

    54 1 Отговор
    Сега дисциплинарно уволнение и да ги питам къде ще работят после, щото за да те уволнят дисциплинарно от полицията, значи трябва да си мега идиот. Ама...мисля, че знаем какъв ще бъде резултатът от тази проверка, за съжаление....

    Коментиран от #8, #9, #16

  • 8 Активист на БСП

    40 1 Отговор

    До коментар #7 от "Иванчо":

    Уволнение ???!!! Затвор за тези психопати !!!Да биеш вързан човек е садизъм и мястото на садистите е в затвора !!!Така убиха Чората ! Така без нужда Борисов заповяда да взривят Чакъра !!! Даже е осъден от майката в Страсбург!!!
  • 9 Чочо

    34 0 Отговор

    До коментар #7 от "Иванчо":

    Някои от тях и в момента "припечелват" като охрана на мафиоти, работят като полицаи за осигуровки които им плащат данъкоплатците, това е един много "справедлив" закон.
  • 10 Миризлив пор

    13 6 Отговор
    Присъединил се е към неправилната компания, някой е хвърлил нещо по полицаите и вероятно е уцелил, когато са видели какво е станало останалите са се пръснали момчето не е разбрало какво става и се е натресъл да им се прави на герой и да им обяснява че има права... Човек трябва добре да си подбира компанията на такива мероприятия иначе може да изгори.
  • 11 Докато

    34 0 Отговор
    Не се създаде Полицейска академия( не визирам комеди сериала), непрекъснато ще попадат в системата подобни примати.Кандидатстваш ,както във всеки колеж.Жестока,предварителна цедка.Физически тест, психологически подбор,в който освен писмени тестове,да има много по обширен разговор- проверка със спец комисия от експерти- психолози,професор от СУ по литература и български език.Обща култура и интелект.Едва тогава,започва реална подготовка.Минимум две години! В предварителен договор след прием,да е фиксирано: При слаб успех,невзет испит- директно освобождаване,независимо в кой етап на цикъла за подготовка. Отбелязва се,че е непригоден,и няма право да кандидаства изобщо за каквато и да е служба в системата. Сега се напълни със нагли анаболни примати,по 100 оки нагоре,да блъска бута и бие.Има много свестни полицай,но тях ги мачкат.Никакво развитие! Важно е,да казва Йес,на шефа,и да е вучйо- лелин.Във всички поделения в столицата са пришълци от диво Цуцурлево.Той няма друг шанс за развитие,освен в МВР.Мързели и без грам професия.Влиза,слага черните очила,бръсне тиквата и гледа кръвнишки.За огромна част,всеки гражданин е потенциален престъпник.Нито речник- речник,нито възпитание и обноски,който трябва да притежава предствител на Държавата. Затова хората ги презират.

    Коментиран от #15

  • 12 БЪЛГАРИН

    2 23 Отговор
    МНОГО ЖАЛКО ЗА РОДИТЕЛИТЕ, КОИТО ЗА ПАРИ ЕДВА ЛИ НЕ ОБЯВЯВАТ ДЕТЕТО СИ ЗА ЗАГИНАЛ. НО Е РАЗБИРАЕМО,ЗА ПОСЛЕДОВАТЕЛИТЕ НА БОЛШЕВИШКИТЕ УРОДИ.
  • 13 Честни и почтени?

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Kriss51":

    Явно не живееш в България!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Миризлив пор

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "Докато":

    Еййй как си го описал ама много филми гледаш да знаеш. Истината е, че се подбират на психотеста хора с определен психо-профил и да знаеш по-умните и много тъпите отпадат. Тези които търсиш също.
  • 16 Йордан

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "Иванчо":

    Не е нужен резултата от проверката,а данните на полицаите за съда.
  • 17 Nik

    14 0 Отговор
    Тия "полицаи" заслужават тях така да ги хванат протестиращи и да ги бият
  • 18 Rovi

    14 0 Отговор
    Изчезна изевлението на Гешев - за това че няма да подаде оставка заштото не иска - по интересното е че зад него във видеото го охраняваше човека от НСО който поруга Националния Трибагреник в Росенец !!?? ПРЕНАСОЧЕН на по устойчиво място !!!
  • 19 ГАЗДОВ

    4 0 Отговор
    АДРЕС КВИ КОЛИ КАРАТ
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 а починалия полицайза него нищоне ви е с

    1 11 Отговор
    ТОЯ ДРОГИРАНИЯ протестиращ го видяхме как се самонараняваше и окървавяваще,театър,дано го приберат в затвора!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 бай Ставри

    8 0 Отговор
    Досега честехн и почтен не съм видял. МВР си е от многто време чисто и просто един ПУц за повишаване квалификацията на отявлени престъпници. Развъдник на убийци и мафиоти. Единственното решение е разформироване и градеж от началото. А докато се създаде отново с млади, образовани и културни хора, функциите МВР да се поемат от армията, по щатски модел. А всички сегашни, злоупотребили с правата си - при бай Ставри...не , по-добре да чукат баластра за магистралите, като ги гледам какви са охранени, и двойна норма да им се сложи..
  • 26 Tough cookie

    7 0 Отговор
    Не само Марчев са пребили садистите, но всички медии врещят само за него защото е студент по право в Хага. За другото момче, което е още по-зле и го държат окован в белезници дори и в болница, за него никой не се интересува. Как не ви е срам медиите? Утре може някой ваш служител да попадне в месомелачката на тази мракобесна система! За изтъпленията не трябва да се мълчи. Това е ваш професионален и човешки дълг.
  • 27 Умно село

    4 0 Отговор
    Дисциплинарно уволнение от системата на такива долни прасета и без право да работят в силови структури!
    Вярно, че във всяко стадо си има и мърша, но у нас мършата е в пъти повече!