Last news in Fakti

21 Юли, 2020 12:39 4 030 10

Настаниха в психиатрична клиника майката, била 3-годишното си дете (ВИДЕО)

  • бито дете-
  • перник

Според адвоката Пламен Борисов това е класически случай на синдром на Медея - тя убива децата си, за да накаже баща им Язон

Настаниха в психиатрична клиника майката, била 3-годишното си дете (ВИДЕО) - 1

3-годишното момиченце от Перник, което беше малтретирано от майка си, вече е настанено в приемно семейство. Насилието беше заснето от майката и качено в социалните мрежи, а родителите - задържани.  По-късно съдът разпореди майката да бъде настанена в психиатрична клиника.

„Голям процент от родителите са дезориентирани. Много от родителите не са изградени като личности, нямат стабилни модели. Много често това, което се случва е че има една обща анонимност - това не е моето дете, не знам какво се случва”. Това заяви психологът Александра Петрова в студиото на „Здравей, България”.

„Границите на това кое е добро и адекватно родителство много се размиха. Работейки и с родители, и с деца наблюдаваме тенденция, че съвременните родители или нямат ясни модели, или пък са жертва на груби и агресивни модели от тяхното детство”, коментира още тя.

Според адвоката Пламен Борисов това е класически случай на синдром на Медея - тя убива децата си, за да накаже баща им Язон. „Нарушен е основният принцип на правосъдието, а именно - публичността на процеса. Клипът може ли да бъде доказателство?”, запита той. 

„Бащата е този, който е трябвало да предприеме мерки. Имам десетки случаи, в които има жалби и сигнали и не се прави нищо, а сега държавата показа, че може да реагира светкавично", каза още Борисов.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    4 27 Отговор
    докаде ни докара тос европеиски саюз за два шамара ти сасипват живота хаиде вав лудница хаиде вав затвор че си му бил два шамара те вече и за кучета се заяждат а какво остава за лапетата

    Коментиран от #3, #4, #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Да бе докъде

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Да отиваш в Германия, да работиш на черно, и докато си на работа, парите с лаптопа отлитат!
  • 4 Гоуст

    18 1 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Трябва да има "работни групи", които да посещават такива като теб и да им правят главата мека. Аз лично бих се записал за такава група и бих те посетил

    Коментиран от #7

  • 5 Горкото дете

    16 0 Отговор
    ... само то си знае какво е преживяло...
  • 6 Вълчо

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    В ЕС си бият децата ама с мозък хората, а не си стягат жилите и мускулите, за да показват колко са примитивни, нещо за което тука ще ни трябват още векове. Как дисциплинират дечурлигата в ЕС без бой и като гледам са доста по-напред във всяко отношение, а тука остават мечтите
  • 7 Няма да пипате мечо

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гоуст":

    Той е нешлифован диамант.
  • 8 Гребена

    12 0 Отговор
    Браво!Дано НИКОГА не излезе от там!Рожбичката има нужда от Майка!Истинска!
  • 9 Гост

    8 2 Отговор
    Аз бих я пратил на бесилото а не в лудница , това заслужава това изчадие.
  • 10 Гооосподине,

    3 1 Отговор
    в момента кой има стабилни модели в България?Всички изчерпахме от мизерия и безисходица