Last news in Fakti

6 Октомври, 2012 19:39 1 649 0

Има и трети заподозрян за атентата в Бургас?

  • атентат-
  • заподозрян-
  • летище-
  • бургас
Има и трети заподозрян за атентата в Бургас? - 1
Снимка: БГНЕС

Има и трети човек, заподозрян за атентата на летището в Бургас на 18 юли, пише "24 часа". Все още е рано да се говори за неговата съпричастност към терористичния акт: текат проверки, предстои от българска страна да бъдат изпратени документи на гръцките служби, съобщили работещи по случая.

Третият заподозрян привлякъл вниманието с документи, сходни с тези на атентатора, който загина на летището, и неговия съучастник. Всички те са се легитимирали с фалшиви шофьорски книжки като жители на щата Мичиган. И заподозреният в Гърция имал документи за самоличност от същия щат, за които също се предполага, че са фалшиви.

Бившият затворник от Гуантанамо Махди Газали, който бе заподозрян за атентата, е бил открит от чужди спецслужби в Швеция дни след терористичния акт, твърди пред "24 часа" високопоставен източник от нашите служби. Той е бил локализиран жив и в добро здраве в Швеция.
От местните спецслужби са информирали европейските си партньори, че бившият затворник не е излизал от полезрението им и няма как да е участвал в извършването на атентата.

И вътрешният министър Цветан Цветанов обясни, че още в първите дни след атентата е била проверена информацията, че шведският гражданин е замесен, но данните не се потвърдили.
Версията за Газали стана отново актуална, след като радикалният ислямистки лидер шейх Омар Бакри обяви в интервю, че е разпознал своя ученик в кадрите от Бургас. Ако Газали е жив, защо няма снимки или други доказателства за това, пита шейхът.

Разследването на атентата у нас продължава. Разпитани са стотици свидетели и хора, които са подали данни, свързани със самоличността на терориста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА