10 Октомври, 2012 15:46 1 108 2

Окончателно: Две години затвор за Кирил Рашков - внук

  • кирил рашков-
  • присъда

Върховният касационен съд осъди на 2 години затвор внука на Кирил Рашков. Това става ясно от решение, публикувано в сайта на съда.

В края на ноември миналата година Кирил Рашков-внук бе осъден на 8 месеца затвор от Асеновградския районен съд. Той застана пред съда по обвинение, че е заплашвал Веселин Христев от село Катуница и призна вината си. През февруари тази година пловдивският окръжен съд увеличи наказанието му на 3 години и присъди обезщетение от 4000, вместо 2000 лева, определени от първата инстанция.
И ВКС също както предните две съдебни инстанции отхвърля възможността присъдата на Рашков да бъде условна.

Словесните закани „ще те убия, гяур, ще те разпоря и ще ти отрежа главата” са били придружени с физически действия по неколкократно размахване на двуостра сабя към пострадалия Веселин Христев, което престъпно поведение е възбудило основателен страх за осъществяването му – включително и поради близкото разстояние на дееца до пострадалия, заради придружеността му от други екзалтирани лица, размахвали брадви и ножове и други обстоятелства от конкретната действителност” се казва в решението на съдиите. 

Те обаче смятат, че искането на внука на Кирил Рашков за намаляване на наказанието е основателно. Така ВКС намали размера на наказанието му на две години лишаване от свобода.

Решението не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pacoran

    0 0 Отговор
    малко са му на тоя треа поне 10 години в панделата да му дойде мозъка
  • 2 vanko

    0 0 Отговор
    e pone dojivqhme da ima i nqkakva prisuda za ciganin....