12 Октомври, 2012 19:34 2 124 5

Нова вълна от палежи на коли

  • палежи-
  • коли

Както при предходни подобни инциденти, и този път бумът на подпалените автомобили е в кв.

Девет коли изгоряха за по-малко от седмица в София. От столичната дирекция на полицията признаха пред bTV, че има нова вълна от палежи в квартал „Младост”. Оттам тръгна и предишният бум на опожарени коли.

Последният палеж е от миналата нощ. Предишната вечер, само на няколко блока разстояние, е подпален друг автомобил. За пет дни в „Младост” има четири палежа. Изпепелен е бус, а покрай него още три автомобила.

„Особено голямата кола - пожарът е бил много голям, до дървото. Но пожарната дойде навреме”, коментира пред bTV Надежда Тодорова.

Иван Петков води всеки ден детето си на градина при блок 28. В понеделник сутринта е различна. Баща и син виждат четири изгорели коли.

„Тая беше най-много. Дано не е начало на нова вълна. Психопатщина е това, не е човешко, човекът си събрал пари за кола, а сега за нищо не става”, казва мъжът.

От полицията признават, че има бум, но засега разследващите не смятат, че случаите са свързани.

„В единия случай имаме насока от собственика за евентуално отмъщение. В единия от случаите е с коктейл „Молотов”, в другия е подпалена гумата... Може да търсим връзка в квартала, защото всички са в „Младост”, а и опитът ни от предишни случаи сочи, че извършителят е от там”, обяснява Антонио Ангелов, началник на "Криминална полиция"-СДВР.

От столичната полиция обявиха, че заради палежите патрулите в „Младост” са увеличени.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зевзек

    0 0 Отговор
    Зима иде, ток, парно, дърва всичко скъпо...
  • 2 кик

    0 0 Отговор
    тва е действие от страна на трактора.....вси4ко е така направено 4е да объркат куките и те се хващат
  • 3 pacoran

    0 0 Отговор
    da tva e s cel da se prai kasko i se pla6ta ot zastrahovatelite tia paleji
  • 4 pacoran

    0 0 Отговор
    dano toia kude pali da umre v adski muki
  • 5 маикати

    0 0 Отговор
    или пък куките ги палят с цел да засегнат всички застрахователи?
    скоро ще намерят някой м...л ще му метнат някои друг лев да каже тва онова ББ И ЦЦ ще се поснимат малко и най-вероятно м...ла няма и да стигне до затвора.. :) но на кой му пука важното е да има работа за ПОЛИЦИЯ-та иначе кво да праят те ? са като им забраниха да спират шано пано всеки 2ри нз най-вероятно вече рушвета ще започва от 50кинта нагоре!


    п.п.
    ще се опраим в някой друг свят :)