1 Септември, 2020 08:34 24 990 41

Съпругата на Каплата заплита мистерията с изчезването на Янек Миланов!?

  • янек миланов-
  • васил капланов-
  • каплата-
  • братя галеви

От дупничанина вече месец няма и следа, местните различават в случая почерка на "Братя Галеви"

Съпругата на Каплата заплита мистерията с изчезването на Янек Миланов!? - 1

Какво знае бившият гард на Братя Галеви - Васил Капланов-Каплата за изчезването на дупничанина Янек Миланов - това са въпросите, които вълнуват полицаите. Жена му Петя Николова, която също бе задържана и даде показания, по никакъв начин не са улеснили разследването, пише struma.com.

На разследването не е помогнал и Каплата, а разследващите нямат доказателства за неговото пряко участие в отвличането на Янек, поне засега. Няколко дни в полето на село Крайници полицаи, следови кучета, жандрамеристи търсеха следите на Янек, който във фаталната нощ на изчезването му е бил закаран там от Каплата, за да се разберат по някои лични въпроси.

А според мълвата в Дупница тези въпроси са свързани с Петя и отношенията и с Янек. И оттук нататък дни наред се спекулира с тези отношения, които едва ли не са основата на тежко престъпление - отвличане, та дори убийство на Янек, от когото почти месец няма следа.

Каплата твърди, че го е оставил пред блока му, след като се разбрали по въпросите, които го вълнуват. И след това признание полицията е с вързани ръце, докато намерят доказателстава, че именно Каплата е свързан пряко с безследното изчезване на Янек.

Пълна мистерия е случилото се, защото ако Каплата е имал намерение да го отвлича и убива, то не би го направил така, че той да е първият заподозрян за това. Толкова ли е уверен в недосегаемостта си?!

Ако Янек е убит и заровен някъде, то значи, че убиецът в никой случай не е бил сам. Ако пък Каплата няма отношение с изчезването, остава вероятността Янек да е бил причакан пред блока си и отвлечен от други лица.

Каплата е известен с множеството си зверски побоища по времето на братята, чийто довереник е бил. Той бе замесен в побой на македонец в крайпътно заведение "При Миро" на Е-79, после пребиха ресторантьор и отново сред биячите на Галеви бе Каплата.

Името му се свързваше с тези мутренски времена на рекети, заплахи, побоища, когато обаче над Каплата бяха неговите протектори, страховитите братя. В същото време, запознати твърдят, че Каплата няма куража да убие някого, освен, ако не е станало случайно след сбиване.

Полицаите не изключват вероятността да е поръчал отвличането и безследното изчезване на Янек. Заради любимата Петя???! Леко несъстоятелно звучи "ревността" като мотив Каплата да се саморазправя до смърт с Янек за минали отношения с жената, с която той живее. Отмъщение от любов, отмъщение от ревност, комплекс за малоценност, наранено честолюбие?

Трудно биха повярвали опитните ченгета на подобен мотив за тежко престъпление, освен ако не се касае за маниакално разстроен и болен човек, какъвто Каплата не е. Изчезването на Янек Миланов роди всякакви легенди в Дупница. Разкази без доказателства.

Янек изчезна без следа. Няма намерен труп - няма убийство, за каквото вече се заговори в Дупница. Бил убит и заровен някъде. Затова преди да търсят престъпника цялата полиция, главният прокурор Гешев се ангажираха да намерят следите от Янек, да намерят нужните им улики, за това че е станал жертва на престъпление.

Такива липсват до момента и търсенето продължава, проверява се цялото поле край село Крайници, докъдето са стигнали с Каплата, за някакви следи и пресни гробове. Но нищо!

Каплата ли е бил основният враг на Янек Миланов?! Имал ли е Янек някакви други неизяснени отношения. Кой го е заплашвал, така както твърди и има ли Янек депозирани жалби в полицията за терора, на който е бил подложен - разбивали му апартамента, повреждали колата му.

И зад тези заплахи ли стои фаталната Петя и нейният ревнив мъж Каплата!? Това ли е прелюдията към отвличането и изчезването му. Сложен за разплитане казус. Янек от години живее и работи във Франция, кой би могъл да е негов враг тук.. освен Каплата, заради Петя, или Янек Миланов е станал жертва на неподозирани до момента врагове с неясни мотиви?

Търсенето продължава, но вече никой не се надява на положителен изход около Янек. Дано да е жив, дано да се е скрил от някого и от нещо, но месец вече от него няма никаква следа. Дупничани казват, че Галеви действали така.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Заключение

    54 4 Отговор
    Жената на Каплата спука гума...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 цялата ни работа такава

    54 3 Отговор
    Сетили се с един месец закъснение. То сякаш каплата не е помислил предварително , ще копае с правата лопата където свари.
  • 4 Иван

    48 28 Отговор
    Абе факти държавната се тресе 54 ден от протести вие ни занимавате с капли и джанти

    Коментиран от #39

  • 5 Димитър Стоянов Ванко горд канадец

    32 16 Отговор
    Янек толкова глупаво да не си носи оръжие в себе си винаги си дръжте нож в джоба братя не се знае кога ще послужи България вярно не не става не става тая държава грозновата е
  • 6 русенец

    66 5 Отговор
    При полицията, следствените органи и прокуратурата които имаме и да убиеш някой на жълтите павета в София пред свидетели не е достатъчно за да те обвинят. Кази капла е правул зулуми, но никога не е бил в пандиза нали? Че как да няма чувството на недосегаемост? Явно и ченгетата нещо не искат да го разследват след като чак след месец демонстрираха търсене.
  • 7 ТЪПАК

    20 32 Отговор
    Янек отрепката,наркопласьор и незнам си к'ъв сводник и прочее.Каскета ни занимава с глупости.Крие се от народната "любов".
  • 8 Behemoth

    16 26 Отговор
    Ами ако тоя Янек просто се укрива за да напрай мръсно на Каплата ...май и той не е стока за мирисане изкараха го ангелче ама жули жената на каплата която е явно ку.рвата на селото ХАХАХА....ши.бана селяния....

    Коментиран от #29

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Псевдоним

    19 1 Отговор
    Мутренска история...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ядеитн

    17 4 Отговор
    Тоя изчезналио се е настъпил мачето за куйрука - никой не влачи или тепе чиляк за нищо. Язе викам че веке е дал фира. Саде са хабят да го дирят и народни пари трошат.

    Коментиран от #31

  • 14 Румен

    26 5 Отговор
    Тъпи, по тъпи, най тъпи. Когато прибереш в кауша един от тях веднага слагаш устройство в къщата му за подслушване. Това се отнася и за двамата. Каплата и жена му. И след няколко дни ще увиснат с улики. Абе Тиквата е казал” На прости хора друго се набива”Ама айде де кат всички в Полицията са назначени с врзки. Баща им бил тъп и те тъпи кат сегашното управление.Ай лека нощ .

    Коментиран от #19

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Димитър Стоянов Стоянов Ванкувър

    3 29 Отговор

    До коментар #17 от "качо":

    Работя на гарата в Канада в железницата знаеш ли колко много българки съм ги прекарал вие българите ще е доста грозен народ

    Коментиран от #22, #37

  • 19 Джантата

    27 1 Отговор

    До коментар #14 от "Румен":

    Щом такъв тъпак като теб "знае" как се прави, нали не мислиш, че и Каплата не знае, че ще го накичат с микрофони и слушане на телефони? Още повече, че от двадесет години е на първа линия като заподозрян, задържан и т.н. Мога да ти кажа само едно-ЩЕГО ХВАНАТ! Ще го хванат когато най-малко очаква, защото някой "верен приятел" ще си изпее всичко. Пеят авери, съпруги, любовници...
  • 20 Ауспуха

    25 3 Отговор
    ,,Каплата твърди, че го е оставил пред блока му, след като се разбрали по въпросите, които го вълнуват. И след това признание полицията е с вързани ръце..."
    То вярно,че абсурдистан може само с абсурдистан да бъде сравнен,но тази статия отваря ново измерение във вселенската крете*ния.
    Ако тия писания имат и 10% връзка с действителноста,то това означава, че некадърноста в полицията е по-голяма дори от тази в натфиз.
    Което е теоретично невъзможно,но абсурдистан в коя пък теория на съществуване може да го поместиш.
  • 21 Реалист

    23 0 Отговор
    А бе правите си свободни съчинения, но е много вероятно накрая да излезе съвсем различна ИСТИНА. 100% има неща, които не знаем и полицията не ги обявява умишлено. Сега трябва да вкарат целия си ресурс в действие за да разплетат случая, иначе лошо за управляващите в такъв момент. Този Каплата очевидно е врял и кипял в подобни ситуации, има опит и т.н. Но все някъде ще стъпи накриво, има много СРС-та за които и той не знае, ще го пипнат рано или късно. Аз лично очаквам да излязат неща за Янек, които в момента са неизвестни...но ИСТИНАТА трябва да излезе наяве, иначе Гешев ще се компроментира излишно в такъв момент.
  • 22 ванката

    9 2 Отговор

    До коментар #18 от "Димитър Стоянов Стоянов Ванкувър":

    Димитър Стоянов е добре познат у нас. Преди да стане гастърбайтер в Канада носеше коцкарски мустак, умееше да свири на гъдулка и имаше разрешително за мечка. Беше як, но с миризмите не се справяше трябваше по често да се къпе ,но не би...
  • 23 бИВША СОЦ ДЪРЖАВА

    6 7 Отговор
    Така е в бившата соц държава управлявана 30 години от клановете на ДС тоталитаристи! Докато България се управлява от бившите тайни служби свързани с Русия - ще е така! Беззаконието ВЛАСТВА , и народа упорито се опростачва с предавания като Цанов напред и нагоре , Киро Бриейка и т.н.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 много интересна държава

    23 1 Отговор
    Тоя бил „известен с побоите си”,а бил ли е въобще осъждан?
  • 26 Reptile

    15 2 Отговор
    За месец време мястото обраства така плътно, че е почти невъзможно да се открие... и не е задължително да е копал, но че го е убил или поръчал е 100% сигурно!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Сталин

    7 0 Отговор
    Пак, ви казвам - не е късно ! Има един начин, да го намерим момчето ...
  • 29 корки

    1 5 Отговор

    До коментар #8 от "Behemoth":

    Много си прав, като се прибереше от Франция, кой съм аз те сега рибките те хапнаха надувката си го получи
  • 30 Кашчей Безсмъртни

    14 1 Отговор
    Крива капла се изправя с термична обработка и наклепване. Я му нагрейте макарите на тоя тарикат с един оксижен и след това му ги посплескайте с две медицински чукчета. Така ще пропее че мигом ще му сменят прякора от каплата на Карузо.
  • 31 Нгж

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ядеитн":

    Македонско девойче права си ти.
  • 32 Митю Горелката

    9 1 Отговор
    Капла, Джанта, пък и всички като него, да ги прибарам в мазето на вилата и да ги овеся на веригите, трябва ми само една газова горелка за 10-тина лв., за 15 мин. всичко ще си каже.... За всички става дума, не само за тоя задник.
  • 33 вече е досадно

    5 4 Отговор
    Гешев има на подчинение цяла гвардия прокурори, та да се заеме със важните за цяла българия корупционни дела, е не да ходи по поляните и ежедневно да ни обяснява колко кв. метра са претърсили. Да не ги претърсва лично. Брат му на убития като призова за съдействие, да не възложи лично на Гешев да поема случая.

    Коментиран от #35

  • 34 Делчо

    5 0 Отговор
    Откога ви казвам да не чукате омъжени! Те са не задоволени, но някои мъже са от качени!
  • 35 Делчо

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "вече е досадно":

    Прокурорите на Каскета да заети с търсенето на откраднати капачки за буркани от мазета и капаци за ракиени казани от селата!
  • 36 гоггог

    6 2 Отговор
    Значи за едни престъпници толкова полицейски ресурс? Оставете ги да се изтрепят, бе, що им пречите. Има друга работа за полицията - да защитава нормалните граждани, а не разни мутри.
  • 37 Моли

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Димитър Стоянов Стоянов Ванкувър":

    Троле знаем че си от боята ходи да дишаш лепило или бронз ...
  • 38 Сега като го задържат за 2 месеца

    5 0 Отговор
    Ще му пуснат в килията опитен менталист манипулатор, и Джантата ще изплюе няколко зрънца достатъчни да намерят трупа вероятно с вързан акумулатор за краката, и разпран корем на дъното на язовир Дяково за да се хранят рибите по добре, както Лука Брази правеше компания на рибите в първата част на Кръстникът.
  • 39 тттттт

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Общото са мутрите, анадъмо?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.