18 Октомври, 2012 21:47 7 486 14

Общо 13 години затвор за джигитите от Катуница

  • катуница-
  • размирици-
  • прегазиха

Пловдивският окръжен съд определи наказание от 7 години затвор за Спас Христов и  6 години за Георги Йорданов, които прегазиха трима души по време на размириците в Катуница на 23 септември миналата година. Христов остава без шофьорска книжка за 10 години, а съучастникът му - за 9. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

Ромите Спас Христов и Георги Йорданов бяха признати за виновни по обвинението, че с леките си автомобили са причинили средна телесна повреда на полицаите Петър Георгиев, Валентин Костов и Атанас Васев. Двамата трябва да платят общо 10 000 лева на Петър Георгиев, а Спас Христов още 5000 лева на Атанас Васев.

Автомобилите, управлявани от двамата подсъдими, се насочили към дома на Кирил Рашков, където техни близки трябвало да присъстват на Мешерето. Те не успели да си пробият път през протестиращата тълпа и подали рязко сигнали с клаксоните. Виждайки, че в колите се намират лица от ромски произход, хора от множеството започнали да удрят по тях, докато полицейските служители се опитвали да потушат конфликта.

В един момент двата автомобила засилили скоростта и се врязали в групата, в която били пострадалите.  При това била затисната ръката на полицейския служител Валентин Костов, челно бил ударен и съборен на пътното платно Атанас Васев, а Петър Георгиев бил блъснат и отхвърлен напред.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 uraaaaa

    1 0 Отговор
    браво ама малко и дали наистина ще лейат в истински затвор или като царя-Киро в общежитие?
  • 2 аз

    0 0 Отговор
    всички които за първи се лишават от свобода влизат в ПТУ или иначе казано затвор с облекчен режим но не е общежитие. Като естествено съда решава в зависимост от провинението дали ще е при първоначално лек режим или не.
  • 3 да да да

    0 0 Отговор
    нищо общо с реалноста
  • 4 да да да

    1 1 Отговор
    моля редактора да не ги нарича джигити защото е прекалено меко казано да кажеш на човек който отива с пълното си съзнание да гази наред "Джигит"
  • 5 Адолф Хитлер

    1 0 Отговор
    Продължават тези м...ли да командват.Как ще им дадат такива малки присъди.Ми този миризлив ром трябваше да изгние в затвора.Кой беше този подкупен съдия който издаде тази смехотворна присъда.И няма ли контрол от страна на правителството.На такива съдии мястото им е при осъдените.
  • 6 Явор Кръстев

    1 0 Отговор
    Ирина , да наречеш "джигити" тези отрепки е огромна обида към населението на Кавказ и тяхното културно наследство.

    Джигит


    ...
    (множествено число - джигити) е историческо прозвище, особено популярно в Кавказ. Думата е от тюркски произход[1] и може да се преведе като младеж, юнак, герой.
    Джигитът обикновено е конник, който се отличава с войнствен характер, отлична езда и умело боравене с оръжието.
    В средноа
  • 7 Воин

    1 0 Отговор
    Никакъв съд няма да ги накаже реално. Само народният гняв е способен. Вместо палене на къщи, трябва да се издири цялата рода на мръсния м....л и да се изколи публично!!!
  • 8 Сибир

    0 0 Отговор
    Г-н Крыстев ,Вие май не сте виждали много кавказци ? !

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Явор Кръстев

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Сибир":

    Признавам , не съм, познанията ми са само от исторически източници но съм останал с впечатлението че са достойни хора. Греша ли?

    Коментиран от #13

  • 10 Явор Кръстев

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Сибир":

    Или поне са били , щото то и ние сме били достойни хора пък виж сега....
  • 11 онзи

    1 0 Отговор
    Можем само да съжаляваме че Хитлер е загубил 2-та св.воина не оправдавам някои негови постъпки но и ние сега щтяхме да сме много по добре.

    Коментиран от #14

  • 12 рьгам

    0 1 Отговор
    какво значи протестираща тьлпа провоцирайте ме и мене пьк гледайте сайра е...а вие цялата челяд няма бьлгари няма цигани ще ви газя наред и турците сьщо да несе обидят хората.и арменците сьщо
  • 13 Сибир

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Явор Кръстев":

    Нашите цигани ряпа да ядат пред оная паплач.Единственте свестни са осетинците.
  • 14 ДУХСНГЕЛЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "онзи":

    Паисий Хилендарски
    Из "История славянобългарска"

    И разделили се езиците на Хамовото племе на 32 езика. Ной проклел това племе. То се било най-много размножило, от него произлезли най мръсните народи в Африка, но били много от тях и в Азия.....Ханаан бил Хамов син, неговото племе се наричало ханани (евреи). То било най-проклетото между всички племена на земята. От него произхождат седем народа, тук били и циганите.

    Ако светила като Хилендарски,Ботев,Вазов,Славейков които плюят цигани,евреи,турци могат да бъдат наречени расисти то аз съм горд,че съм расист

    единствено за което трябва да съжаляваме,че не е избил евреите за които се твърди а ги е извозвал предимно със влакове! това го знам от пра дядоми който е бил танкист по времето на ВСВ