Last news in Fakti

22 Октомври, 2012 18:11 1 086 0

Данъчен остава в ареста за подкуп

  • данъчен-
  • остава-
  • арест-
  • подкуп-
  • пловдивски окръжен съд-
  • георги барашки

Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение “задържане под стража“ по отношение на 43 - годишния Георги Барашки.
         
Той е обвинен в това, че на 05.10.2012 г. в гр. Пловдив е приел подкуп сумата от 10 000 лв., който не му се следва, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице при Националната агенция по приходите във връзка със службата му. Това е престъпление по чл. 304б ал.1 от Наказателния кодекс.
         
Подкупът му бе даден от бизнесмена Румен Досев.Срещу тази сума данъчният е трябвало да упражни влияние над колегите си да намалят данъчните налози на фирмата на Досев, които били в размер на близо 100 хиляди лева.
Освен Досев и Барашки при акцията на полицията край Братската могила бе арестуван и втори бизнесмен Митко Хубинов. Двамата предприемачи са обвинени за търговия със забранени ветеринарно-медицински продукти и хранителни добавки.
Досев и Хубинов вече са освободени с парична гаранция съответно от 7 хиляди и 5 хиляди лева.
Днес съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение за Барашки. Той е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода. Доказателствата по делото, събрани на този етап обосновават в достатъчна степен извода, че именно той е извършил деянието, в което е обвинен. Съдът прецени, предвид изключително високата тежест на деянието, че е налице реална опасност Барашки да извърши престъплениe, както и да се укрие.
   Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА