24 Септември, 2020 10:37 2 100 3

Дадоха на съд бившия кмет на Костенец

  • костенец-
  • радостин радев

Радостин Радев е обвинен за предлагане на подкуп и незаконно съхранение на боеприпаси

Дадоха на съд бившия кмет на Костенец - 1
Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт за подкуп срещу бившия кмет на гр. Костенец Радостин Радев и бизнесмен, спечелил обществена поръчка, съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, предаде БНТ.

Разследването е събрало доказателства, че от февруари до 14 юни 2019 г. Радостин Радев в качеството си на кмет на Костенец и в съучастие с бизнесмена Ивайло Пашов, предложил подкуп в размер на 30 000 лева на общински съветник в гр. Костенец, за да осигури приемането на решение по изпълнението на обществената поръчка. То е за подписването на запис на заповед от името на общината и в полза на Държавен фонд „Земеделие“ за 50-процентово авансово финансиране на изпълнителя по проекта за обновяване на материалната база на местното училище "Св.Св. Кирил и Методий". С това общината поемала отговорност по изпълнението на проекта на обща стойност 1 148 977,17 лева.

Кметът бил в конфликт с много от общинските съветници и не очаквал необходимата подкрепа за решението, а бизнесменът-строител не разполагал със средства за започване на работа и поел ангажимент да осигури въпросните 30 000 лева. Тъй като не могъл да осигури и тях, издал от свое име запис на заповед за сумата в полза на общинския съветник.

На бившия кмет на Костенец е повдигнато и обвинение държане на боеприпаси за огнестрелно оръжие в служебната му каса без надлежно разрешение.

Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи разпоредително заседание по делото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ясна работа

    2 1 Отговор
    Ти да видиш - понеже тоя е от БСП, никакви коментари!
    А иначе, 10 секунди след публикацията следва нашествието на тролчетата!
    Затова и за кмета на ДБ в Оборище нямаше публикация!

    Та, ето че се работи- един по един си гърмят!
    И още ще има!От всяка партия, щото всички са крали!
    И от контролните органи по места- щото и те не били видели, та трябваше да идва прокуратура и журналисти да видят!
    Да видим съге , кои са съдиите дето ще го пуснат този!
  • 2 А другите ?!

    4 0 Отговор
    Герберските кметове,с кражби за милиарди,кога ?!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.