Last news in Fakti

1 Октомври, 2020 13:57 2 024 3

Разследват общинската болница във Велинград за злоупотреби с НЗОК

  • велинград-
  • болница-
  • нзок-
  • здравна каса-
  • злоупотреби

В основата на проверката е директорът на болницата д-р Жеко Чешмеджиев, както и други лекари от здравното заведение

Разследват общинската болница във Велинград за злоупотреби с НЗОК - 1

Полицията в Пазарджик разследва сигнал за злоупотреби в общинската болница във Велинград, предаде БНР. Проверява се дали здравното заведение неправомерно е сключвало договори за клинични пътеки със Здравната каса, като са предоставяни фалшиви сертификати за професионална квалификация на лекари.

В основата на разследването е директорът на болницата д-р Жеко Чешмеджиев, както и други лекари от здравното заведение. Фалшивите сертификати касаят специалностите ортопедия и педиатрия. Има данни, че на базата на тези документи са сключвани договори със Здравната каса с цел фиктивно лечение. Икономическа полиция проверява точната сума на усвоените средства.

Пред БНР Чешмеджиев заяви, че разследването касае само един негов колега, педиатър.

"Това е сертификат на друг колега, който не работи вече в болницата, напусна, но и за други сертификати досега не съм чул. Атаките са срещу мен. Предполагам, че има задкулисни апетити относно лечебното заведение и така".

Преди години името на д-р Жеко Чешмеджиев бе замесено в друг, тогава непотвърден сигнал, за пренасочване на средства от общинската болница към частна фирма. Проверката по тази преписка е възобновена.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    4 0 Отговор
    То да е само Велинград, тука не мирише, а вони от корупция и крадене
  • 2 tjj

    3 0 Отговор
    На снимката е частната, не общинската.
  • 3 Корупция до шия

    1 0 Отговор
    Имам впечатления че зъболекарите от малките градове често източват здравната каса ама на кого му пука