Last news in Fakti

2 Ноември, 2012 12:34 947 0

Килограм сребро в дамска чанта откриха митничари

  • митничари-
  • сребро
Килограм сребро в дамска чанта откриха митничари - 1
Снимка: Агенция "Митници"

Цял килограм сребърни накити откриха в дамска чанта митничарите от Свиленград, съобщиха от Агенция „Митници”.

При митническа проверка на пътнически влак, пътуващ по линията Истанбул – Букурещ, инспекторите от Митница Свиленград забелязват, че една от пътничките, 64-годишна румънска гражданка е с видимо тежка дамска чанта. В нея митничарите откриват един килограм сребърни бижута, сред които 22 пръстена, 24 медальона, 39 обеци, 44 колиета и 46 гривни. Извършената експертизата показва, че накитите са от високата бижутерска проба 925, а стойността им е около 5 700 лева. Задържаното сребро ще бъде отнето в полза на държавата, а на нарушителката ще бъде наложена глоба от 1000 до 3000 лева.

От Митница Свиленград напомнят, че нормата за безмитен внос на изделия от сребро е 300 грама, а на бижута и аксесоари от сплави на златото и платината е до 60 грама.

За изминалия месец това е четвърти случай, в който служители на Митница Свиленград констатират нарушение на Валутния закон и Наредбата за пренасяне през границата на страната на парични средства, благородни метали, скъпоценни камъни и изделия със и от тях и водене на митнически регистри.

Само преди два дни митническите служители откриха 285 грама златни халки в сутиена на румънска гражданка. По-рано в бельото и в личния багаж отново на румънска гражданка, пътуваща във влак, митничарите намериха 519 грама сребърни накити.

Преди десет дни служителите на Митница Свиленград разкриха, че възрастна българка опитва да премине границата с недекларирани 87 000 евро под мишниците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА