31 Октомври, 2020 20:45 1 509 8

Няма данни за връзка между задържания тунизиец и терора в Ница

  • тунизиец-
  • добрич-
  • арест

Очаква се европейската заповед за задържането му от френските власти

Няма данни за връзка между задържания тунизиец и терора в Ница - 1
Снимка: БГНЕС

Задържаха тунизийски гражданин, преминал незаконно границата при граничен пункт "Кардам". Той е издирван от френските власти за тежко престъпление, но към момента няма данни да е свързан с терористичния акт в Ница. Службите проверяват, обаче дали задържаният е свързан с терористични организации.

На Граничния контролно-пропускателен пункт "Кардам" при влизането си от Румъния чужденецът не е спрял за проверка и е счупил бариерата. След гонка с полицията и зрелищна катастрофа на едно от най-оживените кръстовища в Добрич, той е арестуван, съобщава БНТ.

Очаква се европейската заповед за задържането му от френските власти, която трябва да изясни за какво престъпление се издирва.

"На този етап по делото има данни, че се издирва за тежко престъпление, международно издирване е предприето от страна на Франция, както и че международният паспорт, с който разполага или паспортът на тунизийски гражданин не е истински документ", заяви районният прокурор на Генерал Тошево Йорданка Чанева.

Проверява се още дали регистрационните табели на автомобила, с който тунизиецът е влязъл на територията на България, са подменени. Съмненията, че задържаният е свързан с атентата в Ница, засега се отхвърлят.

"Няма такива данни. Във връзка сме с органите на ДАНС, не се потвърждава такава информация към момента", допълни окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев.

Прокуратурата му е повдигнала обвинения за незаконно влизане на наша територия и хулиганство. Ще му бъде поискана постоянна мярка "задържане под стража".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КАСКЕТура

    6 0 Отговор
    Ако няма данни, ще му изфабрикуваме, и ще има...хахаха.
  • 2 Обективен

    13 0 Отговор
    Ега ти държавата...Тоя е счупил бариерата на Кардам и е карал поне 50 км до Добрич, без да го хванат..... Много хора са спали по трасето :)))
  • 3 4rgkee53

    8 0 Отговор
    Ми кат няма документи, от де го знаете, че е тунизиец бе кратуни?
    Полицията ни е като всичко останало.

    Коментиран от #5

  • 4 Да не е пазарджишки тунизиец

    7 1 Отговор
    Или ямболско-сливенски?????
  • 5 Ами както австрийската полиция

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "4rgkee53":

    От видеозаписи знае, че вандалите в австрийската църква са турци :))))
  • 6 Има връзка

    5 2 Отговор
    Връзката е тъпия ислям

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Антон

    1 0 Отговор
    Счупил бариера на границата!!! Е, този наистина е супер тъп! А защо е хванат ЧАК в Добрич? Защо не е станал на решето още на място?