Last news in Fakti

5 Ноември, 2020 17:27 4 268 20

Тунджай убил 13-годишната Диана и... отишъл да рита футбол

  • скобелево-
  • 13-годишна-
  • запалка-
  • диана чонева

Тунджай бил обгрижван от ресурсни учители поради изключително ниския си коефициент на интелигентност, едва 60 IQ

Тунджай убил 13-годишната Диана и... отишъл да рита футбол - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Има ли и други деца в ареста. Това попитал съдебния си защитник осмокласникът Тунджай Идризов, който уби 13-годишната Диана Чонева от павелбанското село Скобелево, пише "Телеграф".

По време на гледане на мярката му за неотклонение стана ясно, че е отишъл да рита футбол, след като забил ножа в момичето.

Тунджай твърди, че не е правил опит да се укрие след трагедията, сам се предал на полицията малко след 19 часа на 24 октомври.

Тунджай е осмокласник от павелбанската Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство. Преди това е учил в скобелевското основно училище "Генерал Скобелев", където е бил обгрижван от ресурсни учители поради изключително ниския си коефициент на интелигентност, едва 60 IQ, разказаха педагозите.

Въпреки проблемите той не бягал от часовете, контактувал сравнително нормално с връсниците си, не е проявявал агресия и почти нищо не го отличавало от останалите деца освен пристрастеността му към цигарите.

Точно тази пристрастеност е сред формалните поводи да извърши убийството, коментират местните жители.

Тийнейджърът влязъл в двора, където 13-годишната му съседка Диана учела урока си по български, под предтекст, че търси запалка. По думите му пред съда питането било посрещнато с псувня от непълнолетното момиче. Това го ядосало и затова забил нож в гърдите ѝ.

Тунджай твърди, че е взел оръжието от маса в къщата на жертвата, но тепърва следствието ще изяснява дали истината не е по-различна от защитната му версия.

При аутопсията съдебният лекар е установил три рани по тялото на жертвата: едната, фаталната, е в областта на гърдите, а другите са нанесени в гръб при опита на Диана да избяга. Трагичният инцидент е станал около 16.00 часа, секунди след това момчето е напуснало местопрестъплението, като захвърлило ножа.

С ръце в джобовете минало покрай вървяща по улицата в този момент родственица на жертвата и без да издава признаци на безпокойство, се прибрал в дома на родителите си.

Майката на убитото момиченце - Чонка, е категорична, че дъщеричката ѝ никога не е пушила, затова нямала и запалка. Тя смята, че Тунджай си измисля за псувните. Диана била много сговорчива и приветлива, уточнява и братовчедката Севгил.

Версията за доброволното предаване на полицията опровергава кметът на Скобелево Ахмед Сули, който е сред поеманите лица при първоначалния оглед на местопрестъплнието.

По думите му момчето било хванато от полицаите, докато се крие в храсталаците край училищната сграда. В къщата на родителите му пък намерили панталона и ризата, с които е бил облечен по време на престъплението,

"Нямам никакво обяснение защо го е сторил. Той е познавал Диана от съвсем мъничка, живеят на петдесетина метра един от друг, до края на миналата учебна година са ходили заедно на училище.

Разликата във възрастта им е само няколко месеца. Никога преди не са се карали. Пастрокът на Диана - Райчо Захариев, е много отговорен човек, грижил се е за нея като за свое дете.

Тунджай е малко по-особен, затова се е наложило да му помагат ресурсни учители, но в крайна сметка е завършил 7-и клас и са го записали в професионалната гимназия. Има една сестричка, която е по-малка и също учи.

Родителите им са безработни, таткото честичко посяга към чашката, но не съм чул да ги бие, не е скандалджия, макар да живеят в нещо, подобно на барака", разказва селският първенец, който не крие че е близък на почернените Райчо и Чонка Захариеви.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Един от електората

    28 3 Отговор
    на мутрите.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Грейс

    23 0 Отговор
    Много коректно! Убийците се наричат с имената си, с момчето или младежа, а всъщност те заслужават да бъдат наричани само с една дума~скотове.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Циганина

    22 0 Отговор
    В барака да живееш и да не станеш скот е просто немислимо.
  • 8 Азззззззззз

    29 1 Отговор
    На Тунджай му покажете дъното на Тунджа.
  • 9 Бесен Язовец

    16 1 Отговор
    IQ55 за тези географска ширина тук си е направо вундеркинт!

    Коментиран от #20

  • 10 Учителите са виновни

    10 3 Отговор
    Докато го обгрижват, не можеха ли да го удавят? 13 годишната девойка, можеше да роди 7-8-9-10-11 ромчета на хубавата ни Родина, че да взема големи помощи! Язък!
  • 11 Боби

    5 0 Отговор
    На ловната дружинка да го пуснат.
  • 12 1234

    20 0 Отговор
    за да не прави така следващия Тунджай, този трябва да бъде обесен публично! защо трябва обществото да го храни 20 г, след което той ще излезе и ще направи същото, което е сигурно. а родителите намомичето ще плащат данъци с които ще хранят 20 г убие ца на детето си! преди 89 г такива изчезваха
  • 13 фен на сидеров

    13 1 Отговор
    за такива - евтаназия в родилното !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    психопат садист убиец
  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 0 Отговор
    при соца такива ги разтелваха
  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 0 Отговор
    щом е питал има ли там в ареста други деца преставяте ли си тоя садист е готов сериен убиец що не и изнасилвач
  • 18 ПРОСТЮ ПЪРДЕВ

    2 11 Отговор
    АВРЕ БРАТОЧКА ТОО МЪШКИ ЦИГАНИН СТО ПРОЦЕНТА Е БЛЪСКАЛ НОШКИ ПРЕДНАТА ВЕЧЕР ПРЕДИ ДА РЪГНЕ КИФЛАТА.НЯМА ДА СА УЧУДЯ АКО СА Е ОПИТАЛ ДА И ГО ПОДАДЕ АМА ОНАА СА Е НАПРАЕЛА НА НЕВИННА.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 хахаха

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    незнам за него,Но като те гледам как пишеш- твоето АйКюсе доближава до неговото.. :Д ..