Last news in Fakti

6 Ноември, 2020 12:00 3 229 5

Затворник иска 300 бона, били му инжекция, докато спи

  • затворник-
  • иск-
  • инжекция-
  • 300 бона

Според амбулаторните листове обаче мъжът е с поставена диагноза „биполярно афективно разстройство, сегашен епизод – смесен”

Затворник иска 300 бона, били му инжекция, докато спи - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

300 000 лева за неимуществени вреди – болка, страдание, страх и несигурност за живота, уронване на авторитета като гражданин и правата му, поиска лишен от свобода, настанен в затворническото общежитие в Самораново. В исковата молба до Административния съд в Кюстендил мъжът посочва, че върху него в спящо състояние е упражнен физически натиск, след което противоправно са му сложени белезници и поставена инжекция по нареждане на психиатъра. Исковата молба е отправена до Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”. От държавното обвинение обаче са категорични, че жалбата е неоснователна, съобщи struma.bg.

Съгласно медицинска справка затворникът не страда от хронични заболявания и не посещава медицинския център към затворническото общежитие по време на плановите прегледи. Според амбулаторните листове обаче, изготвени от психиатър и невролог в затвора, е поставена диагноза „биполярно афективно разстройство, сегашен епизод – смесен” с изписана медикаментозна терапия и отказ от комплексно диспансерно наблюдение.

От показанията на началник-сектор в затвора в Бобов дол се установява още, че лишеният от свобода е настанен в самостоятелно спално помещение с непрекъснато наблюдение и охрана поради подаване на жалби и негодуване от другите лишени от свобода, настанени с него в едно спално помещение, както и че след преглед му е назначено лечение, а служителите са оказали съдействие при прегледа и лечението поради отказ да му бъдат поставяни инжекции.

Така магистратите бяха категорични, че не са налице действия, които да причинят неимуществени вреди на лишения от свобода, и отхвърлиха жалбата му. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Процесор Вучков

    1 0 Отговор
    Пандиз Палаз в Алкатраз
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ventura

    5 0 Отговор
    Изпробвали са ваксина срещу COVID.
    Идейно е.
  • 4 Странно

    2 1 Отговор
    Аз доколкото знам затворите не са за психично болни , не се опитвам да го оправдавам нещо ама психолози и невролози много добре знаят, че именно в затвора психозите биха се задълбочили т.е. вместо да го лекуват, те допълнително го разболяват и всичко това е изключително странно. така е опасен за себе си и после не знам какви биха им били оправданията ако го намерят в килията виснал панталона си на врата му
  • 5 един от многото

    4 1 Отговор
    Грешна инжекция , следващия път такава , че да не се събуди.