15 Ноември, 2020 11:31 8 894 16

Излязоха наяве тайни от миналото на бандата на Лъвицата

  • лъвицата-
  • хастара-
  • чепика-
  • джери-
  • софиянчето

Прякорите на крадците са свързани често с детските години

Излязоха наяве тайни от миналото на бандата на Лъвицата - 1
Снимка: Shutterstock

Всички членове от легендарната банда за кражба на коли на Светослав Петков-Лъвицата носят колоритни прякори. Те са по-познати с тях, отколкото с истинските си имена, в подземния свят, пише „Телеграф”.

Светослав Петков, който е сред най-възрастните автокрадци у нас, получил прякора си още в детските години. Тогава обичал да гледа постоянно детското филмче „Симба”. Интересното е обаче, че обкръжението му решило да му лепне прякора Лъвицата (не в мъжки, а в женски род).

Негови приятели споделят, че той много обичал да се грижи за себе си и от години бил запален по процедури като скубане на вежди, маникюр, педикюр, правели му редовно и кола маска, разказаха негови авери. Държал на външния си вид и гледал винаги да е с маркови дрехи.

Другият корифей в краденето на коли – Асен Колев, пък получил прозвището си още като дете заради едно яке. „Носеше го толкова дълго, че накрая стана като хастар, приличаше поне на тоя плат, затова всички почнаха да му викат Хастара”, споделя негов доскорошен авер.

По думите му, Колев никога не е държал на външния си вид и ходел с едни и същи дрехи. Единственото, което го вълнувало, били колите. Той дори се хранел в автомобил, като редовно бил засичан да си купува фаст фуд и да ръфа сандвичите на предната седалка, докато оглежда следващия джип за крадене.

Третият кримигерой от бандата е Георги Михайлов. Познат е като Гопето, като прякорът му дошъл още от времето, когато ритал футбол за различни отбори. Това обаче останало далеч в миналото му.

Кико пък е познат и с втори прякор – Чепика. Причината е, че постоянно ходел скъсани обувки и много го подигравали за това.

Пепи пък бил наречен Софиянчето, когато заедно със семейството си се преселили от столицата в Перник. Именно негови приятели от миньорския град започнали да го наричат Софиянчето. Няколко години по-късно обаче семейството се върнало в София, но прякорът си останал така и до днес.

Един от най-бруталните прякори на бандит от групата е Чикията. Носителят му Светлин сам се хвалел в целия ъндърграунд, че е страстен любител на самозадоволяването и дори поставил рекорд по най-много бройки за час време, споделят негови авери.

Кьоравия пък получил прозвището си, защото недовиждал. Първоначално криел това и не смеел да носи очила, но после се примирил.

Друг от легендарната банда е Джери. Той е родом от Пернишко, където имал и цех за рязане на крадените коли. Още от малък започнали да му викат така, защото приличал поразително на мишката от детското „Том и Джери” – бил нисък и с по-големи уши.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Любопитно

    69 8 Отговор
    ми е прякора на най големия джамбазин у нас-Тиквата откъде произлиза?

    Коментиран от #5

  • 2 Какви

    40 2 Отговор
    деца е раждала , раждала - ражда и сега , българска майка юнашка.................
  • 3 CFC

    34 1 Отговор
    Чувал съм, че навремето някакви автокрадци направили грешката да пипат колите на Мултигруп и мутрите им нарязали сухожилията, така че вече да не са в състояние да ползват ръцете си....
  • 4 Кой68

    7 14 Отговор
    От твойта Тиква....
  • 5 Ддд

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Любопитно":

    Идва от това, че се лендзи много интелигентно
  • 6 7577

    8 1 Отговор
    Ха, чак пък най - възрастния да е. Има още хляб да яде. Сега почва кариера като нещатен служител...
  • 7 БАЙ Х@Й

    27 2 Отговор
    А някакъв дето гепил кола на групировка и го ПРЕВЪЗПИТАЛИ ЛЮБОВНО НА ВИТОША ! Защо не му викат Витошкия, а Винету ?
  • 8 Будала

    8 0 Отговор
    Като толкова всичко се знае ,защо след шумния им арест всички са на свобода,явно на някои покрай ББ му липсва скъпо возило ,но го откраднал вътрешен човек , не удобно заподозряните !
  • 9 Аз.....

    12 0 Отговор
    А къде беше МВРто през 90 и 2000г.А извинете работеше с тях и прибираше...., както сега.
  • 10 Антимафиоти

    7 0 Отговор
    Малко на топло и ги пускаме.
  • 11 Тодор Живков

    1 0 Отговор
    Ще ме търсите мене,навремето така щях да ги превъзпитам в санаториумите Белене и Скравена,че родителите им нямаше да ги познаят
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 гост

    0 0 Отговор
    Ceдecaрcкaтa идиoтия:"Щe прoмeнямe прaвилaтa нa игрaтa в икoнoмикaтa нo нямa дa пипaмe прaвocъдния кoдeкc.Щe cъздaдeм нoвaтa буржoaзнa клaca."Cъздaдoхa я...
    Вървeтe нa м....
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.