Last news in Fakti

23 Ноември, 2020 13:11 7 608 5

Вътрешен човек издал бандата на прочутия крадец Брано

  • банда-
  • брано

След като бе арестуван за обир на медицински склад в Плевен, откъдето отмъква 400 хиляди лева, Брано влиза зад решетките

Вътрешен човек издал бандата на прочутия крадец Брано - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Вътрешен човек от затвора е издал бандата на Бранимир Стоянов - Брано. Това съобщи Блиц, цитирайки свои източници в полицията.

След преследване и стрелба ченгетата са арестували четирима от бандата на Брано.

Опасните рецидивисти са задържани, докато са опитвали да се измъкнат след извършен обир в блок от столичния квартал „Иван Вазов“.

Групата за взломни кражби е действала под ръководството на един от най-опасните рецидивисти от една година.

След като бе арестуван за обир на медицински склад в Плевен, откъдето отмъква 400 хиляди лева, Брано влиза зад решетките.

Но дори и оттам успява да ръководи бандата.

Разследването започва, след като в полицията започват да постъпват сигнали за обири от жилища. Те си приличат по това, че почти няма следи, апартаментите са наблюдавани, кражбите са основно през нощта, в много от случаите - извършени, докато стопаните са вътре и спят.

Групата е набелязвала жилища, за които се е знаело, че са собственост на заможни хора. Бандитите са наблягали предимно на ценности, бижута и пари.

Полицаите тръгват по следите на бандитите след разговор с информатор, който им разкрива, че тарторът на бандата е Брано. За връзка с престъпниците той използвал приложения през интернет.

Разследващите са имали информация, че Брано ръководи бандата, но успяват да арестуват крадците, когато правят поредния си опит за обир. Съседи подават сигнал в полицията.

Бранимир Стоянов - Брано е един от най-известните крадци. Той нашумява още в началото на 2000 година след серия от обири на жилища.

Впоследствие се преквалифицира на офиси.

През 2007 година той и Петър Стоянов - Президента започват да вилнеят във Варна. Тогава полицаите, разследващи обирите, установяват, че те са извършени с много добро познаване на охранителната техника.

След като проникват в набелязаните обекти, бандитите срязват кабелите на телефоните, изкъртват СОТ-а и след това прибират всичко.

След себе си оставят погром.

Това лято Брано отново попада в полезрението на полицията. Той успява да ограби медицински склад в Плевен, откъдето отмъква 400 хиляди лева.

Този път, обаче, обирът не минава гладко и започва преследване с полицията.
В опит да се измъкнат, Брано и съучастникът му - Христо Томов пръскат половината от плячката.

В гонката участвали екипи на Столичната, Плевенската и Националната полиция. Екшънът продължил чак до столицата. Там вече двамата били окончателно заградени и закопчани с белезници.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    3 1 Отговор
    inside man значи..
  • 2 ОПГ#ГЕРП

    21 0 Отговор
    Ами така ще е докато има корумпирани надзирателите, които им осигуряват смартфони
  • 3 Мим33

    20 0 Отговор
    Толкова са я разбили,че дори и от затвора,пак командват и крадът.Смешна работа и на затворите и на полицията и на съд...
  • 4 Цвъки асансьора

    29 5 Отговор
    Кога ще хванат бандата на прочутия крадец Боко?!?
  • 5 кочо

    2 0 Отговор
    А ЗАЩО НЯМА СМЪРТНИ ПРИСЪДИ.ЗАЩОТО ИМА КРИВОРАЗБРАНО МИЛОСЪРДИЕ И СЪДИЙСКА КОРУПЦИЯ.