Last news in Fakti

21 Ноември, 2012 11:52 1 278 0

Установени са ученици за бомбените заплахи /Обновена/

  • ученици-
  • училища-
  • заплахи-
  • бомба

 Установени са младежи, отправяли телефонни заплахи за взривни устройства в училищата, съобщиха за Факти.бг от СДВР.
До този момент са открити шестима, но издирванията им продължават. Младежите са дали обяснения. Сред установените телефонни терористи има такива, които са отправяли заплахи при последните случаи, но има и за по-стари сигнали. Случаите са предадени на прокуратурата, която трябва да се произнесе дали младежите ще се наблюдават от комисията за малолетни.
От вчера в Трето РПУ са две момчета на 15 и 17 години. Останалите трима са в Първо и Четвърто районни, които отговарят за централната част на столицата.

В хода на оперативните действия е установено, че автор на единия от фалшивите сигнали е 14-годишен ученик. В компанията на двама свои съученици той позвънил на тел. 112 от мобилния си апарат. Тримата са разпитани в столичното Първо РУП в присъствието на родители и инспектор от детска педагогическа стая. Други двама непълнолетни – на 15 и 16 години, са разпитани в Трето РУП . Изяснено е, че инициатор на злоумишленото обаждане е по-малкият - бивш възпитаник на гимназията, който използвал мобилния телефон на приятеля си.
Друг негов връстник е установен като подател на два фалшиви сигнала за поставено самоделно взривно устройство в училище – на 19 юни и на 24 септември. При разследването криминалистите установили, че обажданията са осъществени от уличен апарат ”Булфон”, а вчера 15-годишният ученик признал за извършеното в присъствието на родител и инспектор от детска педагогическа стая.

Заради фалшивите сигнали за бомби в понеделник бяха затворени девет училища, а вчера - три други.  В понеделник сигналите за бомби заливаха МВР през 10-15 минути.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА