Last news in Fakti

11 Декември, 2012 20:15 1 403 1

Сигнал за бомба пак затвори мол "Сердика"

  • бомба-
  • мол-
  • сердика

Десетки бяха евакуирани днес за пореден път от мол „Сердика” заради сигнал за поставено взривно устройство.

По данни на полицията обаждането е било получено в 15.10 часа. Мъжки глас съобщил, че е поставил бомба в пределите на търговския център.

Екип на СДВР предприе проверка на огромната сграда, но експлози, както и в предишните два скорошни случая,в не беше открит. Молът обаче ще остане затворен за 24 часа - до 17 часа утре, 12 декември.

Това е третият подобен сигнал в мол „Сердика” за последните 3 седмици. Първата телефонна заплаха бе отправена от жена на 25 ноември. Последва и втори акт на „телефонен тероризъм” на следващия ден. Тогава органите хванаха двама тийнейджъри, които си признаха за злополучната "шега".

Дни по-рано пък подобно анонимно обаждане опразни Mall of Sofia на бул. "Александър Стамболийски".

Междувременно днес подобна съдба сполетя и столичната Първа английска гимназия, съобщиха от СДВР. Сигналът там е подаден от уличен телефон около 16.10 часа от мъжки глас.

Заради бомбена заплаха бе затворена и съдебната палата в Благоевград.

От близо месец фалшивите сигнали за бомби са нещо като мода, която пълзи из училища, молове и съдебни палати и други обществени сгради. Петнайсетина тийнейджърли вече минаха през ареста по този повод, но менте обажданията не секват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаа

    1 0 Отговор
    Ами явно новооткритият Мол България не пращи от посещаемост, щом за пореден път прибягват до това...