8 Декември, 2020 10:36 7 528 31

Мистерията се повтаря: След Янек, нов безследно изчезнал в Дупнишко

  • хижа ловна-
  • изчезнал-
  • димитър георгиев

В събота е разговарял по телефона с някаква жена и си е тръгнал от хижата

Мистерията се повтаря: След Янек, нов безследно изчезнал в Дупнишко - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Нова мистерия с изчезнал мъж в Дупнишко след издирвания безуспешно от август Янек Миланов.

Вече повече от седмица полиция, близки и доброволци издирват 53-годишния Димитър Георгиев от София, който бил назначен на работа в хижа „Ловна” над Паничище. Миналата събота той напуснал хижата и оттогава следите му се губят.

През уикенда 30-ина полицаи са блокирали района около х. „Ловна” и са претърсили основно всички стаи и багажа на туристите, които са били на място по това време, пише struma.bg.

Управител на хижата е Иван Попов.

“Димитър го наех на работа в хижата по обява в сайт за предлагане и търсене на работа. Позвъних му на оставения от него телефон на обявата и се уточнихме във вторник, три дни преди да напусна хижата, да отида да го взема от с. Марица, Пловдивско.

Отидох, взех го оттам и го закарах на „Ловна”. Обясних му какво ще работи и той се съгласи. Дадох му стая, в която да спи, и си тръгнах за София. Аз съм редактор на списание за екстремни спортове и живея и работя в София", разказа управителят Иван Попов.

"От вторник до събота се обаждах на работниците на хижата да попитам как се справя с работата новият работник, казаха ми, че не излиза от стаята. Изпратих ги да видят какво става. Той се излежавал. През тези четири дни, преди да си тръгне, е слизал два пъти да се храни. В събота е разговарял по телефона с някаква жена и си е тръгнал.

Казах на дъщеря му и сина му, че в събота е разговарял с жена и си е тръгнал, те не знаеха коя е тя. Те са му звънели по телефона, но той е бил изключен, и са се обадили в хижата. Като са разбрали, че баща им не е при нас, са организирали издирване, в което са се включили и хора от хижата.

Аз отидох също и им показах пътищата, по които евентуално може да е тръгнал. Помагах в издирването, за да се открие по-бързо.

В четвъртък пристигнаха трима полицаи и дадохме показания всички, които работим в хижата. Писахме обяснения един по един. В събота над 30-ина униформени и цивилни полицаи блокираха района.

Започнаха обиск, като бъркаха и в багажа на трийсетината гости на хижата. Те се стреснаха, питаха какво става. Няколко преминаващи групи отминаха, като видяха двете спрели полицейски коли.

В събота мен и хижаря ни свалиха в Дупница в районното управление и 7 души ни разпитваха и задаваха едни и същи въпроси, на които отговорихме още в четвъртък. Някой се опитва да ми съсипе бизнеса. От две години работя да се развие хижата и тя започна да се пълни всяка събота и неделя. Ние нямаме вина, жалко за човека, но той си е тръгнал жив и здрав от хижата.

Полицията в Дупница отчита дейност, като ни разпитва няколко пъти, вместо да се организира акция по издирване на 53-г. мъж. Още като го видях за първи път в с. Марица, той беше с подпухнало лице, предполагам, че може да е имал някакво заболяване, но го наех на работа.

На тръгване от районното управление в Дупница един от полицаите ми каза: “Внимавай, имаме данни, че произвеждате дрога в хижата”. Нали правиха обиск, ако има нещо такова, все щяха да намерят нещо”, обясни още управителят.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Атеиста

    12 4 Отговор
    Време да се обърнат към църквата за помощ може да броди караконджул в района на Станкето!

    Коментиран от #18

  • 4 сила

    9 3 Отговор
    галевите повлекоха крак и глей са кво става.....мистерия след мистерия
  • 5 Ужассс

    8 3 Отговор
    Службите сложили СРС на някакви бабички в Перник да ги гледат как се къпят!
    Пернишката секта
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хмм

    9 0 Отговор
    Това е район на Пернишката секта за мокри поръчки ,питайте Юлиян Г.
  • 8 само да попитам

    20 1 Отговор
    и какво общо има човек загубил се в планината с човек отвлечен и убит от охраната на галеви???

    Коментиран от #10, #23

  • 9 Бацо

    2 2 Отговор
    Кога 😂
  • 10 сила

    5 4 Отговор

    До коментар #8 от "само да попитам":

    нищо естествено,ама давай майтап да става,новина да има....

    Коментиран от #29

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Чук и Гек

    5 5 Отговор
    От нескопосано поднесената информация, все пак разбрах, че единственото хубаво нещо е, че този екземпляр е изчезнал!

    Коментиран от #28

  • 13 Кид Шелин

    6 3 Отговор
    Подпухналите лице означава C2H5OH....

    Коментиран от #19

  • 14 Тези случаи

    5 3 Отговор
    изглежда са за "досиетата-х" и МВР трябва да повика Мълдър и Скъли защото няма кой друг да им помогне а скоро над Дупница са били забелязани странни светлини.
  • 15 Монгола

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "Бaро Вкаров":

    Само с хаметиканци го правят, че са по широки отзд!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Българин

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Атеиста":

    Това повече мирише на мечка стръвница....Само обувките и раницата няма да изяде....

    Коментиран от #24, #25

  • 19 Пламен

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Кид Шелин":

    Май не е цялата формула на алк.?
  • 20 Аз40

    1 1 Отговор
    Това означава само едно: НЛО
  • 21 Дупнишкия "Бермудски триъгълник"

    2 0 Отговор
    Област Кюстендил е обвита във "М_И_С_Т_Е_Р_И_Я" и окултистите МВР
  • 22 Бил съм сякви

    0 2 Отговор
    ....там дет съм бил ,ако си бил са оакъш...

    Коментиран от #30

  • 23 Петър

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "само да попитам":

    Еми ако човека му е взет тел. от хижаря иван. За 3 дни и,, изгубилия се,, в 2.30 ч. през ноща е търсил помощ от близките. Като думите му са били. Тук е страшно елате и ме вземете. Да се ползуват наркотици не е престъпление. Но ако тествате хижарското котило....Дали туризма в ловна е нарко. И коко клисарски не е роднина на някого от прехвалените хижари.
  • 24 Данс

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    Та ти от къде разбра че обувките и раницата са намерени. Аз бих казал подхвърлени. Очевидец ли си!? Ти ли го закопа!!!! Участвал си иване.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Петър

    1 1 Отговор
    Изчезнал хижар от х. Ловна и тоя е бил хижар там сериозни са още го търсят
  • 28 ЕТО ТЕ

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Чук и Гек":

    Чук и гег, звучиш зловещо. Но пък си искрен. Интересна техника за убиване. Удряш с чук и копаеш. Дори да не хванат серийните. Мисля че края им ще е зловещ.
  • 29 Ти да видиш

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "сила":

    Майтап, баща, любим. Изчезва..... И това е игра. Бе вие нормални ли сте? Не ее болни наркомански мозъци.
  • 30 Това не го разбрах

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Бил съм сякви":

    Бил си всякакви, ако отида там къде ти си бил или правил ще се ужася. Правилно ли забрах? Не разбрах,, Бил съм,, означава малтретирал съм различни хора и имали добавена стойност,, бил съм,, Ти наемник ли си или работиш за кеф?
  • 31 Зара

    1 0 Отговор
    Само глупости виждам в коментарите, стъписана съм! Първо, хижата в момента се държи от младо семейство с три малки дечица, две от които са постоянно там. Бащата- Иван, работи за списание, а майката е проектант. Последното нещо, което биха искали, е покрай децата им да се приготвят наркотици (което всеки грамотен човек знае, крие страшно висок риск от експлозия). Второ, хижата е претърсена из основи за следи от наркотици и разбира се, нищо не е открито. Трето, кой назначава непознат човек да ръководи хижата, ако извършва в нея незаконна и тайна дейност, която се опитва да скрие? И четвърто, 30 полицая отиват на място и нито един не излиза навън да търси липсващия мъж. Още с пристигането си, те имат теория, в която са убедени и изобщо не е предприето физическо издирване... НИКОЙ, ОСВЕН ПЕРСОНАЛА НА ХИЖАТА, НЕ Е ИЗЛЯЗЪЛ ДА ТЪРСИ ЧОВЕКА В ГОРАТА! "ИЗДИРВАНИ" СА САМО НАРКОТИЦИ И НИЩО ДРУГО! Отказана е помощ от планинската спасителна служба или претърсване на района с полицейско куче- единствените два варианта да се открие и спаси изгубен човек в планината!!!!! Така че, реалността е грозна- ИЗДИРВАНЕ НА ЧОВЕКА НЯМА! Наркотици също няма, но това не пречи на милицията да продължава да ги търси и да работи само по тази версия!