14 Декември, 2020 08:36 9 637 46

Ужасяващи признания от Кристина, която е обвинена в убийството на двете си деца

  • кристина дунчева-
  • убийство-
  • деца-
  • разказ-
  • домашно насилие-
  • сандански

На 8 октомври 2020 година жената е депозирала молба за издаване на заповед за защита по Закона за защита от домашното насилие

Ужасяващи признания от Кристина, която е обвинена в убийството на двете си деца - 1
Кадър: БНТ

"Ще те унищожа и теб, и цялото ти семейство!", "Ще те накарам да се самоубиеш", "Ще те изкарам луда и ще ти взема децата". Това са само част от заплахите, които 32-годишната Кристина Дунчева от Сандански е описала в исковата си молба към съда в началото на октомври, съобщи БНТ.

Майката, която уби двете си деца - Васил на 5 години и 3-годишната Ивон, твърди, че е била жертва на дългогодишно домашно насилие от страна на бащата на момченцето и момиченцето - Георги Трайков.

На 8 октомври 2020 година жената е депозирала молба за издаване на заповед за защита по Закона за защита от домашното насилие, извършено спрямо нея в присъствието на малолетните ѝ деца.

Братът на Кристина Дунчева, която бе обвинена в двойно убийство и е в ареста, показа копие от исковата молба, оформена от нейния адвокат. В деня на постъпване на молбата съдията докладчик от Районния съд в Сандански я е приел за разглеждане и е насрочил открито съдебно заседание на 3 ноември 2020 година. Делото обаче е било отложено за 26 ноември, а след това и за 17 декември.

Ето какво описва Дунчева в молбата си до съда:

"Поради влошаване на отношенията към мен и децата, постоянния физически и психически тормоз спрямо мен, ПРЕД ДЕЦАТА НИ, .. след серия обидни квалификации по мой адрес, физическа агресия, изразяваща се в силно и болезнено дърпане на ушите ми, заплахи за физическо унищожение с думите: "Ще те унищожа и теб, и цялото ти семейство", ще те накарам да се самоубиеш", ще те изкарам луда и ще ти взема децата, и заканата му да ме изхвърли през терасата... Бях принудена на 5 октомври да напусна с децата..."

В исковата молба Кристина също така уточнява, че на следващия ден е била заплашвана от Георги Трайков и по телефона с думите

"Ще те унищожа и теб, и цялото ти семейство!", "Ще те накарам да се самоубиеш", "Ще те изкарам луда и ще ти взема децата".

Тези заплахи за убийство са индикатори за висок риск и са достатъчни да се задейства чл. 18 от Закона за защита от домашно насилие и в срок до 24 часа да се издаде незабавна защита, без да е необходимо да се призовават двете страни, дори и да не е поискано изрично.

Според исковата молба, съдът може да разпореди и мерки за незабавна закрила, описани и в Закона за закрила на децата. Кристина е заявила, че постоянният психически и физически тормоз е ставал пред очите на децата, а чл. 2 от Закона приема, че децата като свидетели също могат да се считат за жертва на насилие.

Освен това, в деня в който Кристина бяга от дома си, тя е звъняла за помощ на тел. 112. След обаждането е реагирал полицейският инспектор, който иска писмено описание. В него Кристина разказва за ескалиращо напрежение след употреба на алкохол.

Ако отзовалият се полицай установи данни за пряка, непосредствена или последваща опасност за живота или здравето на пострадалото лице, може да поиска от Районния съд да издаде заповед за незабавна защита в срок от 24 часа от получаването на молбата. В случаите, в които има и деца, жертви на насилие, полицейският инспектор трябва да уведоми отдела за Закрила на детето и да подаде сигнал към прокуратурата.

Семейството на Кристина и нейният адвокат не са информирани да има постъпки в тази насока.

До фаталния за децата ден, Кристина е била силно разколебана, че ще получи институционална подкрепа и помощ.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    97 3 Отговор
    Бездействието на държавните институции е повсевместно и обществено известно.

    Коментиран от #11

  • 2 Последния Софиянец

    26 20 Отговор
    А брата къде е зяпал?Женчо

    Коментиран от #35

  • 3 Смърдялник

    12 17 Отговор
    Ей сега примемаме Истанбулската конвенция, направо ни убедихте.
  • 4 ПСР

    40 2 Отговор
    "Висок риск"....ако има НЕЩО,което дълбоко уважавам на американците е правосъдието.Изобщо не е идеално,като всичко човешко.Но,работи.Имало е сигнал,имало е проблем,гербаджията е бил агресор,но....това там!НЕма кой да обръща Фнимание.

    Коментиран от #36

  • 5 Има ли безработица?

    34 7 Отговор
    Това ли я оправдава да убие децата си,защо не е убила него?
  • 6 Тупан

    16 17 Отговор
    Дай му на Ганьо да реве срещу Истамбулската конвенция (без да я чете, грях е). Множество подобни случаи остават без реакция на институциите, които чакат в блаженство поредното увеличаване на заплати и бонуси.

    Коментиран от #12, #19

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 5 Отговор
    съпругът и е психопат садист
  • 8 Охо Бохо

    28 8 Отговор
    Луда е, каквото и да приказва! Ако не беше щеше да опита да убие мъчителя си, а не 2 малки деца. Учудвам се дори как още живее, ако така подробно е описала как се е държал мъжът й, значи мисли, а след като мисли как живее с мисълта за децата си.

    Коментиран от #10, #21, #24

  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 9 Отговор
    при соца ГЕОРГИ ТРАЙКОВ ЩЕШЕ ДА ПОЛУЧИ СМЪРТНА ПРИСЪДА
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 4 Отговор

    До коментар #8 от "Охо Бохо":

    той я принудил да ги улие той е психопат садист

    Коментиран от #14

  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    мъжът и е психопат садист
  • 12 Охо Бохо

    20 4 Отговор

    До коментар #6 от "Тупан":

    И след като я приемат веднага ще престане насилието над жени и деца така ли? Нали по западен образец беше създадена агенцията за защита на децата, тя защо не се е активизирала? Нищо написано на хартия не може да спре насилието.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Охо Бохо

    14 5 Отговор

    До коментар #10 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Това 100% не е вярно, не можеш да принудиш майка да убие детето си, а нея при това две.

    Коментиран от #20

  • 15 Активист на БКП

    24 2 Отговор
    Единствената работа,която върши Бг администрацията е да да изнудва гражданите !!! Днес цял ден ще реанимират от пиянския уикенд,утре към обяд ще почнат работа до петък на обяд,след това пишат,, Профилактика на системата,, и лекичко се измъкват...
  • 16 Иван

    19 1 Отговор
    Жалко за дечицата. Хора стопяваме се, да пазим децата на България. Който иска да се разделя, развежда и каквото и да е, но оставете децата, те са децата на България, те са бъдещето, те са България
  • 17 Каквото

    17 3 Отговор
    и да говори не я прави друга , освен хладнокръвна детеубийца на собствените ѝ деца !
  • 18 РЕАЛИСТ

    15 5 Отговор
    Има двойни стандарти . На всяка жена намирате оправдание за престъпленията. Горката тя, страдала и отнела живота на две невинни създания. Щяли били да и ги вземат. Вече припомних веднъж притчата на Соломон за майките от библията. Който обича, отстъпва. Помните ли оная дето уби Пепи и предизвика протести. Набързо я освободиха и си работила на охраняем паркинг. Другата дето завлече парите на банката, веднага и намериха оправдание криминолозите, че видиш ли, била влюбена нещастната женица и лошия мъж я подвел.
  • 19 ХХХХ

    18 0 Отговор

    До коментар #6 от "Тупан":

    Истанбулската конвенция не решава нищо.
    Погледни Турция, като са я приели, а все още има убийства на честа, а и много други нередности.
    В България законите защититават достатъчно, но не се прилагат, което е проблема и в този случай.
    Единственото, което помага е действащо правосъдие, и примерно приотетно разглеждане на подобни случай.
    В конвенцията има заложени скрити проблеми и затова не трябва да се приема.
  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 4 Отговор

    До коментар #14 от "Охо Бохо":

    чети
    психология за психопатите за садистите
    има и форум психология задай онлайн въпроси спрямо психопате садисти по й мейл
    също така има информацция в уикипедия за профила на психопатите и на садистите

    Коментиран от #27

  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 5 Отговор

    До коментар #8 от "Охо Бохо":

    ти не си нито психолог нито психиатър
  • 22 срам

    12 5 Отговор
    Ужасно е, че с трикове от феминизма ще оправдаваме детеубийца.

    Коментиран от #39

  • 23 Крис51

    20 4 Отговор
    Категорично не оправдавам който и да е да посегне на дете, камо ли на собственото си, но в този и в други случаи е очевидно, че всякакъв вид насилие се допуска и направо се толерира от институциите, които би трябвало да се намесят. Тази майка очевидно не е била на себе си тогава и животът й след тази трагедия ще бъде подобие на живот, но явно се е опитала да потърси помощ, каквато не е получила. Така че освен нейната вина, такава имат институциите и всички ние като общество, щом допускаме разни изверги да вилнеят на воля.
  • 24 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Охо Бохо":

    ти си л у д
  • 25 Asdfg

    5 6 Отговор
    Тази откачалка на бесилото!

    Коментиран от #30

  • 26 минчо

    9 1 Отговор
    ДОКАРАХА ХОРАТА ДО ЛУДОСТ!!!!ЕТО ТОВА СА РЕЗУЛТАТИТЕ!!!!В ТАЗИ ДРАМА ИМА САМО ЖЕРТВИ!!!!
  • 27 Охо Бохо

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Е и това значи да се оправдава всяко убийство, че убийците са принудени от партньорите си психопати? Ти провери колко досега убиха децата си и пак твърди, че друг е виновен, а не убиеца. Този дето изхвърли детето си от моста жена му беше психопат, че го напуснала и тормози Ла, другия, който уби жена си и дете на 1,6 пак жената беше психопат, та го принудила да убие и детето. Не ставай сме.. н.

    Коментиран от #34

  • 28 Иван

    6 0 Отговор
    Ще кажа и моито мнение, щото виждам тук много умници да раздават акъл... Но най нормалното в тази ситуация ако говорим за нормална жена е да го напусне и да поиска рзвод още при първите проблеми. Сега децата може и да бяха живи. Но не, за пореден път човешката не решимост и простотия взима връх. Сега квото и да говорим е късно, човек трябва сам да решава бъдещето си и на децата си. Насилие има това е факт, както и човешката простотия но се съгласете че ако сме разумни хора има и решение и за родителя и за детето.

    Коментиран от #31, #41

  • 29 Ужас

    18 0 Отговор
    Така нареченият й мъж я е побъркал чрез системен тормоз и е луднала...жалко за дечицата..отя психар е в основата и после тъпата ни система,която е трябвало да се задейства веднага и да ги изведе някъде нея и децата и да й вдъхнат подкрепа...нямаше да се стигне до този ужас...
  • 30 СТЕЛА

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Asdfg":

    ти си откачалка
  • 31 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 1 Отговор

    До коментар #28 от "Иван":

    ИВАНЕ прочети малко психология
    психопатите са големи манипулатори те първо обсебват жертвата си и после действат
    тоя е типичен психопат садист
    как да го напусне като я е манипулирал
    в уикипедия има информация за профила на психопатите
    на садистите зодия скорпион съм и ми е ясна същноста на психопатите и садистите
  • 32 Перо

    10 1 Отговор
    Безхаберието на кварталния инспектор и съда са довели до такова развитие на случая.

    Коментиран от #40

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Охо Бохо":

    смешко си ти господине чети в уикипедия за профила на психопаатите на садистите

    Коментиран от #44

  • 35 taty

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Брата живее в чужбина
  • 36 Много тъпо,

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "ПСР":

    превръщаш дори трагедията в политика. На теб една жена ли ти каза,че е гербаджия?
  • 37 яко ни лъжат

    5 1 Отговор
    ЕХА ВСИЧКО СИ ГО Е ИМАЛО ,НО УПРАВЛЯВАЩИТЕ И ТЕХНИТЕ АГЕНЦИИ НЕ СА СИ МРЪДНАЛИ ПРЪСТА. ВЗИМАТ ПАРИ НО НЕ РАБОТЯТ. ТИПИЧНО ЗА ГЕРБ. И ДА ПРИЕМЕМ ИСТАМБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ ПАК ТАКА ЩЕ Я СПАЗВАМЕ С НИЩО НЕ ПРАВЕНЕ НО ЗАПЛАТКАТА ВАЖИ. ИСТИНСКИТЕ УБИЙЦИ СА ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ НА ГЕРБ И ЛИЧНО БОЙКО БОРИСОВ ЗА СЪЗДАДЕНОТО МАФИОТСКО УПРАВЛЕНИЕ. АКО ТРЯБВА ДА ОТКРАДНАТ УСПЕШЕН БИЗНЕС ВСИЧО ДЪРЖАВНО СЕ ЗАДЕЙСТВА И ТЕ ОБИРАТ ДО ШУШКА. ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ.

    Коментиран от #45

  • 38 Въпрос

    1 2 Отговор
    По време на Баташкото клане мъжете са избили жените и децата си за да не попаднат в ръцете на турците.Те психопати ли са били?
  • 39 Не си прав

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "срам":

    НИКОЙ НЕ Я ОПРАВДАВА И ТЯ ЩЕ СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО. ПРОСТО КРУШКАТА СИ ИМА ОПАШКА - ТЪРСИ СЕ КОРЕНЪТ НА НЕЩАТА, ЗА ДА НЕ СЕ ПОВТОРИ НИКОГА ПОВЕЧЕ.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Че тя

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Иван":

    ....го е напуснала, бе човек!! Чети преди да коментираш умно!!!

    Коментиран от #42

  • 42 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "Че тя":

    не го е напуснала той я е манипулирал той е психопат садист

    Коментиран от #43

  • 43 Чети повече

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Тя го е напуснала и е отишла при родителите си за повече от месец, след което е ПРЕБИТА,/ НО НЕ ОТ НЕГО/, ЗА ДА СЕ ПРИБЕРЕ В НЕГОВАТА КЪЩА. И НА СЛЕДВАЩИЯ СЕН СЕ Е СЛУЧИЛА СЛУЧКАТА.
  • 44 Охо Бохо

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Като ти чета коментарите, определено се нуждаеш от психиатър, а не да четеш уикипедия.
  • 45 Грогу

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "яко ни лъжат":

    Вие се побъркахте с тоя Бойко Борисов .Като в транс сте . Само повтаряте... Бойко е виновен....като мантра .
  • 46 Единственият

    3 0 Отговор
    Това ли е оправданието да убиеш децата си.