Last news in Fakti

7 Януари, 2022 17:29 5 090 18

Майката, убила децата си с над 60 удара с нож е вменяема и отива на съд

  • кристина дунчева

От заключението на вещите лица по изготвената комплексна съдебнопсихиатрична и психологична експертиза се установява, че по време на престъпното деяние майката не е била в състояние на физиологичен афект

Майката, убила децата си с над 60 удара с нож е вменяема и отива на съд - 1
Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Благоевград предаде на съд 32-годишната Кристина Дунчева, която уби двете си малки деца в Сандански преди малко повече от година.

Младата жена е в следствения арест от 19 ноември м.г., когато закла двете си деца - 5-годишния Васил и 3-годишната Ивон в семейното жилище на ул. "Скопие" в Сандански.

Майката и децата били сами в къщи, когато Кристина извадила от шкаф в кухнята три домакински ножа. Взела един от тях, насочила се към Васко и Ивон и им нанесла множество силни удари с ножа. Впоследствие пристигналият на местопроизшествието екип на спешна медицинска помощ констатирал смъртта на децата. В хода на извършените по досъдебното производство съдебномедицински експертизи е било установено, че на всяко от децата са били нанесени над 30 прободно-порезни наранявания, предимно по шията и гърдите.

Кристина Дунчева бе задържана и обвинена в убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост спрямо жертвите. След като изкара два месеца в следствения арест, Дунчева бе преместена в психиатрията на затворническата болница в Ловеч, където остана до 10 май. След това отново бе върната в килията.

От заключението на вещите лица по изготвената комплексна съдебнопсихиатрична и психологична експертиза се установява, че по време на престъпното деяние майката не е била в състояние на физиологичен афект, съобщи dnes.dir.bg.

При нея не се установява психично заболяване или друго заболяване, освен личностно разстройство - емоционално нестабилна личност. Същото не е психична болест и не може да бъде приравнено към продължително разстройство на съзнанието по смисъла на Наказателния кодекс. Не е налице медицинска предпоставка за прилагането на принудителни медицински мерки спрямо обвиняемата.

Кристина Дунчева има изградена и съхранена психична годност, като може да участва пълноценно във фазите на наказателния процес. Спрямо обвиняемата може да бъде реализирана наказателна отговорност.

Понастоящем обвиняемата е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои Окръжният съд в Благоевград да насрочи разпоредително заседание по делото. Майката може да получи най-тежкото предвидено в закона наказание - доживотен затвор без право на замяна.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 родител

    64 5 Отговор
    Тази жена никой няма право да е нарича майка !!!!
  • 2 Зззз

    58 2 Отговор
    И все пак тази не е нормална,щом продължава да живее, със съзнанието какво е извършила.Направо е психопат.
  • 3 овратен

    13 7 Отговор
    Заедно с мъжа си да лежат в една килия , и да направят две деца !!!Лудостта няма граници !!!
  • 4 Тая

    54 2 Отговор
    човек ли е изобщо да заколи две малки беззащитни дечица , нейните собствени ?
  • 5 Behemoth

    15 4 Отговор
    Сигурно са искали да ядат ...и не е можела да вършей из чалготеките...
  • 6 3333

    3 32 Отговор
    Абе де---билли наистина ли повярвахте, че тя ги е убила?? Аман от немислещо същества!

    Коментиран от #8

  • 7 Интересно

    24 3 Отговор
    Защо в статията, тази престъпници, детеубийца, е наречена "майка". Тя е всичко друго, но не и майка. Нека тази свята дума не се използва за нея, ако може. Не е уместно
  • 8 Дзверо

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "3333":

    Добре, че си ти Крюшо да ни светнеш кой е убиеца.

    Коментиран от #12

  • 9 Asdfg

    13 3 Отговор
    Веднага на бесилото!
  • 10 Гадинът

    9 3 Отговор
    Да и се отрежат яйчниците, да и сложат спирала, и да я затворят в Сливенския доживот без право на помилване за да осмисли какво е сторила.
  • 11 Картъуи

    14 3 Отговор
    Долно и егоистично аморални същество за което животът е без никаква стойност. Примитив от садистичен ген който не трябва да се възпроизвежда никога повече! Обзета от демони
  • 12 3333

    0 5 Отговор

    До коментар #8 от "Дзверо":

    Никого не съм светкал, четеш ли?
  • 13 гост

    17 3 Отговор
    Трябва да има смъртно наказание. Не виждам смисъл тази жена да живее. Аз като нормален човек живея за детето си, боря се да го направя добър и умен човек, да дам всичко от себеси за възпитанието му. Загубя ли детето си, тоживота ми губи смисъл. Закакво да живее тази жена? Тя няма как да поправи стореното. Смъртната присъда в подобен случай е по скоро хуманен акт за нея и обществото.
  • 14 гкнп

    1 12 Отговор
    Не вярвам тя да ги е убила.
  • 15 Хаджи Генчо

    9 2 Отговор
    Разбира се,че не е нормална! От правна гледна точка и заключение на експерти и за да бъде осъдена може да няма психичен проблем. Но няма как майка да убие децата си и да е добре с главата.
  • 16 Гостоди, няма ли кой

    2 1 Отговор
    Да активира еволюцията на това дивашко племе...
  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    психопатка садистка чудовище убийца
    имаше някога смъртно даказание за такива
    що за майка е тази
  • 18 Свети Петър

    1 0 Отговор
    Люта македонка..рц...тц