25 Декември, 2020 15:41 24 400 89

Четвърта държава преследва българския кокаинов крал

  • credit suisse-
  • евелин банев-брендо

Евелин Банев-Брендо беше изправен пред процеси в три държави за пране на пари и наркотрафик

Четвърта държава преследва българския кокаинов крал - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Известният с прякора си "Кокаиновия крал" Евелин Банев-Брендо беше изправен пред процеси в три държави за пране на пари и наркотрафик (Италия, Румъния и България), когато за последно беше видян публично на заседание в Софийския апелативен съд през септември 2015 г. Така Рон Сеновъц от Радио Свободна Европа/Радио Свобода започва своя обзорен материал за пътя на Брендо от другата страна на закона, пише БГНЕС.

Банев беше задържан в България през 2012 г. и предаден на италианските власти за процес в Милано. В Букурещ румънските власти също поискаха екстрадицията му по подобни обвинения. Тогава Италия позволи на Банев да се върне временно в София през 2015 г., за да присъства на българския му процес. След това той изчезна - очевидно избягвайки и укривайки се, преди властите да могат да го върнат в Италия или да го екстрадират в Румъния.

Оттогава той е осъден задочно от италиански съд на 20 години затвор, от румънски съд на 10,5 години и най-накрая от български съд – всички случаи са за престъпления за пране на пари или контрабанда на кокаин.

Интерпол от четири години безуспешно в търсене на Банев. Сега Банев може да добави Швейцария към списъка си на преследващите го. Прокурорите там повдигнаха обвинения срещу Банев този месец, заедно с обвинения срещу Credit Suisse и един от бившите служители на швейцарската банка, за които се твърди, че са помогнали за пране на около 39 милиона долара от наркотици чрез банката.

В съответствие с обичайната практика по швейцарското законодателство, прокурорите не посочиха Банев, когато обявиха обвинителните актове на 17 декември. Вместо това те описаха българския заподозрян като бивш борец, вече осъден в няколко европейски държави за трафик на наркотици и пране на пари - включително случая, довел до 20-годишната му присъда в Италия през 2017 г. Те също така отбелязаха, че той е издирван от Интерпол от 2016 г.

Това е случай, който илюстрира как швейцарските следователи смятат, че международните организирани престъпни групи са използвали връзките си с престъпния свят на България, за да изпират незаконно получени пари и да заличат престъпния им произход.

"Борци" като синоним на "мафия"

Банев се записва в Националната спортна академия в България през 1985 г. и често пътува в чужбина за състезания по борба преди краха на комунизма. Той е представял както своя софийски клуб по борба, така и националния отбор на България.

След падането на Желязната завеса той заживява в чужбина и натрупва цяло състояние - уж като инвеститор в недвижими имоти.

Историята на Банев в началото на 90-те изглежда подобна на много борци и щангисти в България, които използваха мускулите си, връзки с държавни спортни клубове и международен опит, за да се обогатят. Мнозина станаха телохранители на първите милионери в България в посткомунистическата епоха, които бяха образували "конфедерация на индустриалците", която те нарекоха "Г-13". Номенклатурните босове на борците в Г-13 са бивши агенти на тайните служби, чийто начален капитал изглежда идва от български държавни фондове от комунистическата епоха, до които са имали достъп в чуждестранни банкови сметки - най-вече в Австрия, Лихтенщайн и Швейцария.

Скоро българските борци, превърнати в бодигардове, започнаха да оперират със собствените си съмнителни служби за "сигурност". След това се преместиха в застрахователни фирми и недвижими имоти.

Всъщност толкова много български борци станаха поддръжници на номенклатурната мафия в страната, че обикновените българи в началото на 90-те започнаха да наричат всички фигури от организираната престъпност в страната "борци".

Но през 2013 г., когато италианският разследващ журналист Роберто Савиано публикува книгата си "Нула, нула, нула" за италианската мафия и нейните международни връзки, Банев беше единственият българин, когото Савиано спомена по име. Позовавайки се на разследване в Торино от италианските власти, Савиано определи Банев като лидер на българска група "брокери", която през 2005 г. беше организирала транспортирането на тонове кокаин от Южна Америка, Карибите, Африка и Испания до мощни италиански престъпни семейства .

По това време Банев е жител на Швейцария с банкови сметки в Credit Suisse.

Обвиненията в Швейцария

Според швейцарските прокурори българският борец, когото търсят, е бил жител на Швейцария, когато е депозирал милиони долари по швейцарски банкови сметки между 2004 и 2008 г.

Според обвиненията, парите са били използвани за закупуване на недвижими имоти в Европа - прехвърляне на милиони долари от незаконни печалби от наркотици в легално обращение чрез изпращането им чрез сметки в една от най-известните банки в Швейцария. Общият размер на изпраните средства остава неизвестен за властите. Но швейцарските прокурори казват, че от 2004 до 2008 г. над 89 милиона долара са били контролирани от престъпната организация, с която е работил българският борец.

Швейцарските прокурори също казват, че неназована жена, бивш служител на Credit Suisse, е помогнала на българския борец да изпере близо 18 милиона долара чрез банката, без да предупреди властите за съмнителния произход на средствата. Описвайки жената като бивш старши изпълнителен директор на банката, който "е бил запознат със света на борбата", прокурорите я обвиняват в утежнено пране на пари.

Междувременно Credit Suisse е обвинена в нарушаване на швейцарските закони, както и на собствените си вътрешни директиви. Тези закони включват Федералния закон на Швейцария за борба с прането на пари и финансирането на тероризма, както и Наредбата на Федералната банкова комисия за борба с прането на пари и финансирането на тероризма. Прокурорите твърдят, че Credit Suisse е била наясно с операциите по пране на пари още през 2004 г.

Банката казва, че "ще се защитават енергично" срещу обвиненията, когато делото бъде разгледано по-нататък от Швейцарския федерален наказателен съд.

Ако бъде призната за виновна от Швейцарския федерален наказателен съд, Credit Suisse може да бъде осъдена да се откаже от печалбите, получени от транзакциите, както и да плати глоба до 5 милиона долара.

Credit Suisse отрича обвиненията, като казва, че регулаторен доклад за прането на пари от 2004 г. е установил, че банката спазва всички изисквания. Изявление на Credit Suisse също насочва вниманието към правен преглед, който банката е възложила през 2016 г. Според изявлението на банката, прегледът, финансиран от Credit Suisse, също установява, че мерките за борба с прането на пари са "правилни и подходящи през разглеждания период".


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Антигерб

    241 16 Отговор
    Тогава Италия позволи на Банев да се върне временно в София през 2015 г., за да присъства на българския му процес. След това той изчезна

    Е той изчезнал ама шкафчето на Баце пълно - някой да е наказан за неговото "изчезване" - няма такова нещо в Мутростан.
  • 3 отвратен

    198 17 Отговор
    А другият наркобос е на свобода ,и е министър председател ,поддържайки добри връски с Меркел и Труск !

    Коментиран от #61

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Тука си е най добре да се чупиш

    156 5 Отговор
    Тука у Бг-то няма някой престъпник да не може да избяга😂направо сме на дъното на съдебните системи в света🤔
  • 6 Рошко

    91 11 Отговор
    И този е бушон, родителите които му се възхищават да помислят за децата си като станат наркомани, и да го хванат пак няма да влезе в затвора
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    78 9 Отговор
    няма да го намерят крие се в ГРАД ПРЕТОРИЯ Ю А Р докато е нужен и лоялен към големите нарко световни босове и косъм няма да падне от главата му
    помните ли преди години отвлякоха дъщерята на ЕВЕЛИН БАНЕВ брендо за откуп то си бе предупреждение за омерта
    закон на мълчанието откупа бе платен и дъщеряму бе освободена

    Коментиран от #71

  • 8 КРАДЦИ

    91 11 Отговор
    ДАНО НЕ НАТОПИ НЯКОЙ ОТ НАШИТЕ СКЪПИ ОПРАВЛЯВАЩИ ЧЕ ОСТАВАМЕ БЕЗ НАРКОТИЦИ !
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    72 7 Отговор
    а бг мафията пази МАДЖО МАРГИНИТЕ
    КАШНИТЕ
    галевите идруги

    Коментиран от #14

  • 10 Обективен

    103 5 Отговор
    За всичко са виновни БГ съдиите, които пускайки Банев, дори за ден, всъщност му подаряват. свободата завинаги.... Разбира се, срещу не колко милион чета щ') :)') :)

    Коментиран от #18

  • 11 ЗАКЪДЕ СМЕ

    6 12 Отговор
    ДА НИ Е ЖИВ И ЗДРАВ БАЙ ОНЗИ , ДА ИЛЯДИ ПО ИЛЯДА И ДА ПОЧЕТВЪРТИ !
  • 12 ИВАН

    112 2 Отговор
    Не е избягал, ами направо си го пуснаха българските съдии, то е ясно защо ... и това е съвременното общество, такива са и законите и правилата - престъпниците ги дондуркат и ги галят с перце, а обикновения човек, ще го пребият за едното нищо
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 РАДИО АЛТАФ

    23 7 Отговор

    До коментар #9 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Като си клатиш главата , дрънка ли нещо ?

    Коментиран от #16

  • 15 SDEЧЕВ

    48 41 Отговор
    Тези всичките физкултурници са от хранилката на БСП с цел да не се случи Капитализъм.Добре че СИМЕОН 2 ги нареди комунягите и ни закачи към ЕС.Още щяха борбата да бият народа.Партизаните това могат само бой и кражба.Никога вече БСП .Дай боже

    Коментиран от #85

  • 16 СКОРПИОН

    13 8 Отговор

    До коментар #14 от "РАДИО АЛТАФ":

    за такива като теб има поговорка ХОРАТА по дрехите посрещат по акъл изпращат
    смени си дилъра

    Коментиран от #17

  • 17 РАДИО АЛТАФ

    14 2 Отговор

    До коментар #16 от "СКОРПИОН":

    Благодаря за препоръката , ама е го Брендо изчезна .
  • 18 ТОЧНО ТАКА

    49 2 Отговор

    До коментар #10 от "Обективен":

    В БГ НАЙ- ГОЛЯМАТА КОРУПЦИЯ Е ТОЧНО ПРИ СЪДИИТЕ, ЗАЩОТО ТЕ РЕШАВАТ В КРАЙНА СМЕТКА, А НЕ ПРОКУРОРИТЕ.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Умен по цялата глава

    53 5 Отговор
    Как са навързани нещата.Заместник на Брендо остава Жоро Шопа -Георги Семерджиев е сред най-приближените на Евелин Банев-Брендо, с когато са родом от Тополовград. Докато кокаиновият бос беше зад решетките, именно Шопа управляваше хотелиерския му бизнес на Черноморието. През 2014 година срещу Семерджиев беше извършено покушение близо до столичния хотел "Хемус", когато килър стреля по него в гръб, но нито един от куршумите не беше смъртоносен.

    Шопа е близък и с повечето ВИП клиенти на столичния следствен арест на "Г.М. Димитров".

    Покрай приятелството му с Ветко и Маринела Арабаджиеви той дори кумува на сватбата на тяхната дъщеря със Стайко Стайков, син на алкохолния бос Миню Стайков, който също е в ареста в момента.
    Ветко и Маринела Арабаджиеви ги арестуват в къщата на Шопа в Барселона.Уж и него да Екстрадират,но Испанските власти не го правят.
    Семерджиев е братовчед с друга известна арестантка – Евгения Банева, съпругата на Николай Банев.

    Коментиран от #51

  • 21 Надрусана Крава

    7 9 Отговор

    До коментар #19 от "Ееее":

    МууууууУУ
  • 22 Бизнесмените на БСП

    19 15 Отговор
    ТЪРСЕНИ В ЦЕЛИЯТ СВЯТ!

    Коментиран от #63

  • 23 Пореден наивник

    25 1 Отговор
    Как къде е борчето, наглежда си имотите в БГ и си плаща лептата , та бате, на кака..... кой и къде го дири , цяло лято си е на Лозенец! Хаха

    Коментиран от #25

  • 24 Не са негови пари. .

    40 7 Отговор
    затова го пуснаха. .наследи някой от каналите на държавна сигурност. .от 80 те години. .беше си поставено лице. като всяко поставено лице трябва да организира каналите. .мулетата и парите на сигурно място в Швейцария. .но понеже почна да си мисли че той е босът. .го подгониха да връща парите. .затова много борци ги застреляха ..този които има много мускули. .Няма мозък. .бившата държавна сигурност на България държеше много канали за нелегална търговия. ..с оръжие за Африка и близкият изток и Африка Азия. .каналите от Колумбия и латинска Америка за Европа. .производство и нелегален износ на каптагон. .наркотично вещество на химическа основа. .и борците ги погребаха а някой като генерал Любен Гоцев. .доживяха до дълбока старост. .

    Коментиран от #28

  • 25 Onq s matorq

    11 1 Отговор

    До коментар #23 от "Пореден наивник":

    Точно вари компоти на плажа си! -50% в комплекса му за коментиращите тук!
  • 26 ИСТИНАТА

    48 10 Отговор

    До коментар #1 от "Надрусана Крава":

    Кралят на наркотиците на Балканите е Бойко Борисов!
    Наследи наркоканалите на СИК от Бай Миле.
    Успя да изтласка Сретан Йосич от наркопазара на Балканите.
    Журналистът Младен Дочев разобличи амфетаминната афера на Борисов.
    Борисов влезе в грамите на амбасадора на САЩ, затова и до днес
    не ни допускат в Шенген!

    След разкриването на амфетаминната афера,
    Младен Дочев бе намерен обесен, при загадъчни обстоятелства!

    БОРИСОВ е ОПАСЕН ПРЕСТЪПНИК на ВЛАСТ!
    НО е НЕДОСЕГАЕМ!

    Докато изборите са противоконституционни!
    -С праг на преференциите!
    -Без активна регистрация!
    -Без гласуване по пощата!
    Над милион са незаконните мъртви души в избирателните списъци!
    ФАКТ!
    Българите не са 10 милиона, нали?

    В Парламента ще бъдат не народни представители,
    а защитници на партокрацията и олигархията!
    ФАКТ!

    Коментиран от #27

  • 27 Надрусана Крава

    6 18 Отговор

    До коментар #26 от "ИСТИНАТА":

    Амън от разледжащи журналисти!

    Коментиран от #30

  • 28 Другия с коня

    30 9 Отговор

    До коментар #24 от "Не са негови пари. .":

    Имаше една страхотна история- като виц е.Жиро Шопа организира огромна мрежа за разпространение на цигари без бандерол - нелегални,явно произвеждани в Цеховете на Миню Стайков...Хващат без да искат 4 тира пътуващи за Англия пълни с мастербокси с цигари някакви случайни куки....Няма как и ги прибират в складовата база на МВР в София.Охраната е поканена да празнува някакъв повод,камерите са срязани и 4 Тира с цигарите вътре ИЗЧЕЗват.....Охраната е пенсионирана с пликове в джоба,циганките на Женския пазар припяват " цигари....цигари..."Няколко Съдии и Ченгета с обзавеждат с БМВ та и народа купува евтини цигари,а Държавата пие една студена Вода,както винаги.....И що мразят после Бойко и Гелев....Ми кво да ги правят Друго,като им отряза Бизнеса...

    Коментиран от #33, #34

  • 29 Барселона

    39 7 Отговор
    Борисов се преследва от испанското правосъдие за пране на пари!
    Но НАП и Гешев не им съдействат!
    Саботират ги!
    ФАКТ!

    И пачките в чекмеджето са факт!
    Самият Борисов призна, че познава жената снимала пачките!
    Гешев е длъжен да разследва случая,
    поне заради пробивът в националната сигурност!
    Ами ако мистериозната дама бе застреляла спящият български премиер
    с пистолета върху шкафчето?

    БОРИСОВ е ПРЕСТЪПНИК на ВЛАСТ!
  • 30 ИСТИНАТА

    24 8 Отговор

    До коментар #27 от "Надрусана Крава":

    Всички медии и тролове са впрегнати,
    за да неглижират основното!

    Противоконституционните избори!

    По кой закон И С КАКВА ЦЕЛ,
    в избирателните списъци фигурират над милион
    мъртви души?

    ОПГ-ГЕРБ и комунистът Борисов,
    докараха България до национална катастрофа!

    На дъното на ЕС!
    ФАКТ!

    И изборите продължават да са противоконституционни!
    С над милион мъртви души в избирателните списъци!
    ФАКТ!

    Коментиран от #36, #57

  • 31 В.В.П.

    27 4 Отговор
    Тази биография,може да се свърже и с друг борец от прехода .От Банкя БКП,,охранител,банка,пране,политика и др.екстри...Аа,той май беше каратист..
  • 32 В.В.П.

    21 3 Отговор
    Чудният възход на Тиквата..Роман..
  • 33 ДАНС

    24 4 Отговор

    До коментар #28 от "Другия с коня":

    Бля бля...Само контрабанда на Пеевски и Борисов не е хваната до сега.
    ФАКТ!
  • 34 То тъка е в печелившият бизнес

    23 2 Отговор

    До коментар #28 от "Другия с коня":

    само определени хора могат да го правят. .предимно полицай. .военни. .политици. .ако ти се опиташ да го правиш този бизнес ще те арестуват. .или убият. .ако прекараш 10 тира с цигари без да платиш мито ще се включиш в редиците на милионерите. ..трябва да имаш политическа или полицейска протекция на границата. ..шарко парко навсякъде. .и ако не те застрелят ще станеш богат човек. .

    Коментиран от #48

  • 35 Gkbb

    20 4 Отговор

    До коментар #1 от "Надрусана Крава":

    Това , че е най-добър сред трафикантите те изпълва със възторг? Кравешки възторг . Лошото е че сте множко. Повече от истинските крави.
  • 36 Надрусана Крава

    4 8 Отговор

    До коментар #30 от "ИСТИНАТА":

    Дано да се съберете повече като теб и да оправите държавата!

    Коментиран от #47

  • 37 Румен

    26 4 Отговор
    Брендо е най добрия приятел с Румен Пашата и Бойко Борисов. Чрез Борисов Брендо се покри

    Коментиран от #43

  • 38 Петков

    20 3 Отговор
    Няма чудодейно средство срещу Короната
    РЕКЛАМАТА И ЖЕРТВИ-НАИВНИЦИ

    Истинска лудост настъпи в четвъртък в София за лекарството Ivermectin, което помагало, ако пипнеш Короната, пишат някои медии и дават снимки.
    Публикациите са част от рекламата заедно с мненията на медици-експерти и е факт, че в този капан се ловят десетки хиляди.

    Лекарството е средство срещу разни паразити, някои тропически трески и у нас се произвежда в заводите на големия олигарх Кирил Домусчиев.

    Агенцията по храните и лекарствата (FDA) на САЩ, както и другите здравни органи в развитите държави са категорични, че това не помага. Редица клинични изпитания още през пролетта го доказаха.


    Не знам дали Ковидът ще свърши работата, която Чарлз Дарвин нарече естествен подбор. Но със сигурност неистовата реклама у нас за интересите и оборотите от продажби на империята на олигарха Домусчиев ще я свърши, като има толкова глупаци, които не разбират в каква държава живеят, какви медии четат и на какви продажни експерти се доверяват.

    Коментиран от #66

  • 39 Интересно ми е защо дс и службите

    11 1 Отговор
    Прибягват до външни хора спортисти далеч от познанията им да им управляват каналите за дрога и оръжие а не използват свойте обучени агенти

    Коментиран от #42, #67, #75, #81

  • 40 Кука

    16 0 Отговор
    Не са решили, не са го светнали, явно е удобен в този момент. Утре е друго, недосегаеми няма. Всеки си изпява песента.
  • 41 Ако искате да накажете мутри и политици

    24 0 Отговор
    И богаташи тарикати спрете да пушите и да ползвате дрога само като спрете консумацията им може да ги накажете нито с протести нито с избори ще промените нещо а само като не харчите парите си

    Коментиран от #44, #68

  • 42 Кука

    9 0 Отговор

    До коментар #39 от "Интересно ми е защо дс и службите":

    Ами нали те са агентите, затова управляват

    Коментиран от #69

  • 43 Най вероятно ти

    24 1 Отговор

    До коментар #37 от "Румен":

    Казваш истината. ..издърпаха го от Италия. .да не лежи 20 години. ..не го предадоха на Румъния да го съди. ..няколко години в България ужким дела. .призовки. .арести. .пунта мара. .уреди си дълговете с мафията. .преписа имотите на роднините да не ги конфискуват. .и изчезна. .каза на магистратите. .ако не се видим ще си пишем. .ха ха ха. . .трябва да е било с политическа или полицейска протекция
  • 44 Грешка момче

    18 0 Отговор

    До коментар #41 от "Ако искате да накажете мутри и политици":

    Единственият начин реално да накажеш. .обидиш. .унищожиш богат човек е да го направиш беден.

    Коментиран от #46, #72

  • 45 ну ПОГОДИ

    14 1 Отговор
    Алу България, човека хвана Самолета Каза чакай малко Дъще му петите...Поздрави от Ю.А.Р...
  • 46 Защо мислиш че нашите

    21 1 Отговор

    До коментар #44 от "Грешка момче":

    политици са глупави? Не са! !правят се на глупави! !!На Божков колко пари и цености иззеха. .!!?на другите баневи Арабаджиеви. .бобокови. .и ги шибат с 1 милион гаранция. .и ги пускат и пак ги прибират и пак 1 милион гаранция. .докато ги унищожат финансово и психически. ..е това е наказание за богатият да няма пари. .ха ха

    Коментиран от #59, #73

  • 47 ИСТИНАТА

    9 6 Отговор

    До коментар #36 от "Надрусана Крава":

    Няма да се събираме!
    Няма да правим нова ШАЙКА!

    Държавата сама ще се оправи, ако изборите не са по лукашенковски!

    От държавите в ЕС,
    единствено в България,
    в наруш.ение на чл.6.ал.2. на Консти.туцията на РБ,
    изборите са Пунта Мара:

    -С праг на преференциите!
    -Без активна регистрация!
    -Без гласуване по пощата!

    Това е ОСНОВНАТА ПРИЧИНА
    България да затъва на дъното на ЕС!
    Последна по жизнено равнище!
    Първа по корупция!

    При приемането ни в ЕС,
    Румъния беше след нас, нали?
    Сега Румъния е далеч пред нас!
    По всички положителни показатели!
    ФАКТ!

    Коментиран от #49, #70

  • 48 Другия с коня

    11 0 Отговор

    До коментар #34 от "То тъка е в печелившият бизнес":

    Преди я имах Дилемата,но сега - не....Искам да си играя един ден с внуците....Въпрос на Избор...Всеки решава сам....Хванеш ли се на Хорото -играеш както ти свири Музиката....Няма пускане...
  • 49 Българин

    6 9 Отговор

    До коментар #47 от "ИСТИНАТА":

    ае млъкни па ти,бе Трол.....Ходи претакай зелето,че усмърдя навсякъде на червен цървул....

    Коментиран от #50, #53

  • 50 Истината е че живеем само един път

    16 0 Отговор

    До коментар #49 от "Българин":

    Ако ядеш с малка лъжица няма да се задавиш. ..ако не се събираш с лоши хора няма да те утрепат. .и вечерно време спиш спокойно. .не се услушваш кой е зад вратата. ..поредният мафиот или полицията. .!@??в Русия има много вярна поговорка. ..ако много искаш. .нищо няма да получиш. ..и ще по живеем и тогава ще видим! !
  • 51 Другия с коня

    15 1 Отговор

    До коментар #20 от "Умен по цялата глава":

    Шопа не го гръмнаха пред хотел Хемус,а пред Неговия си Хотел,който е срещу Хемус.Шопа беше много скромен.Ходеше с анцунг,с маратонки...Никога по дискотеки и кръчми....То и за това не е известен...Пет куршума му вкараха ,но оживя....
  • 52 the Doll

    17 1 Отговор
    тая Тиква требе най накрая за некой хелуин, да се направи на фенер..!
  • 53 ИСТИНАТА

    9 0 Отговор

    До коментар #49 от "Българин":

    АЗ НЯМАМ ЗЕЛЕ ,САМО ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО ПО МИ ХАРЕСВА ЦВЕТА
  • 54 потребител

    17 0 Отговор
    Защо не пишете каква е и българската му присъда?

    Коментиран от #55

  • 55 Брендо

    3 8 Отговор

    До коментар #54 от "потребител":

    НЕЩО ВЛИЗА ЛИ ТИ В РАБОТАТА ЦАР УЛ
  • 56 аг08

    11 4 Отговор
    Брендо ще излезе най-големия мафиот , който някога е съществувал на света! Ехааааа
  • 57 умньо

    4 4 Отговор

    До коментар #30 от "ИСТИНАТА":

    Ти чете ли списъците или Нинова ти каза?
  • 58 Иво VVP

    10 0 Отговор
    Докато се излежаваше в Орландовци и го охраняваха баретите, никой не питаше , къде е?
  • 59 Само питам

    14 2 Отговор

    До коментар #46 от "Защо мислиш че нашите":

    A кога ще поискаме от Боко и шайкаджиите му гаранцията от по 10 млн.( може и с повече нули)за да не са в ареста?С какво се отличава Той от Баневи,Арабаджиеви, Божков и т.п.?

    Коментиран от #62, #64

  • 60 Тарикат

    11 1 Отговор
    Те го търсят, а той си кротува в България. Тук си го пазят добре.
  • 61 БРЦК

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "отвратен":

    Всички политици са еднаква долна сган. Тиквата е убиец и наркотрафикант .
  • 62 Другия с коня

    11 15 Отговор

    До коментар #59 от "Само питам":

    Бойко вдигна двойно БВПродукт,защото спря част от Сивата Икономика...Не цялата....Ако забранят да се назначават работници на четири часа и осигуровки върху минимална,ако хванат Реалния Оборот на дребните мошеници,БВПродукт ще скочи Петорно.....Пенсиите тройно...Минималната заплата също.....Всеки се чуди как да прецака Държавата и го Прави,после вдига Въстания срещу Управляващите....Първо вижте Себе си.....Вие сте Мафията....

    Коментиран от #65

  • 63 Crazy frog

    7 1 Отговор

    До коментар #22 от "Бизнесмените на БСП":

    Кой ги търси ,ако можеш подскажи,че нещо не се сещам
  • 64 По големият по хищните изяждат

    15 1 Отговор

    До коментар #59 от "Само питам":

    По слабите. ..правителство и партия това е вид мафиотска структура. ..вълци и хиени облечени с агнешка кожа. .той има власт имунитет. .за да бъде обвиняем е много трудно. .трябва факти доказателства свидетели в съда. .като във всяка мафиотска структура правилото е ако не си като мене значи си против мене. .ако не си с мене. .който не мълчи умира или ако не умира ще му вземем бизнеса или ще го вкараме в затвора. .тях не ги е страх. .от нищо. .парите са в чужбина. .децата в Америка. .зад тях са евреи Америка еврогеици с пари и влияние. .за богати и властни хора няма закони. ..Много е важно правилото ако не можем да ги бием. ..трябва да се пресъединим към тях. .за мене това е истината. .но аз съм 30 години в чужбина. .за мене най големите врагове са холандците. .в България най вероятно няма да мога да правя бизнес..малка държава всичко е разпределено. .

    Коментиран от #86

  • 65 Нещо за Софкин

    6 0 Отговор

    До коментар #62 от "Другия с коня":

    Що не кажеш нещо за Софкин...
  • 66 Крейзи фрог

    6 0 Отговор

    До коментар #38 от "Петков":

    Хлорен диоксид срещу короната измислена и др ! Вит.С,Д омега 3 ,и омега 6 мастни киселини ,чай и всичко ще е наред !
  • 67 Ми-3

    4 0 Отговор

    До коментар #39 от "Интересно ми е защо дс и службите":

    Кой за каквото е учил .
  • 68 Хей човече

    8 0 Отговор

    До коментар #41 от "Ако искате да накажете мутри и политици":

    Тва никога няма да стане ! Как да няма наркотици ? - ми като се променят законите и дойде друга управа ,сигурно не знам ? ! Контрол му е майката ! Пълно преструктуриране на всичко ,но оттук едва ли ще стане ,най-вероятно промяната ще дойде отвън ?

    Коментиран от #79

  • 69 Ян Бибиян

    5 0 Отговор

    До коментар #42 от "Кука":

    Викаш ,имат си йерархия - като навсякъде ?
  • 70 Легия

    16 1 Отговор

    До коментар #47 от "ИСТИНАТА":

    Рибата се вмирисва от към главата ,казвали хората ! Причината за пропадането на държавата е във нейното - продажно управление (сатанинско) . Дай боже във България някога да имаме държавен глава и истински патриот и родолюбец ,като Лукашенко ! Сега как ще се гласува ? - сигурно машинно ,със същите машини със ,който бяха фалшифицирани изборите във сащ - тази година ? ! Smartmatick машините ,зад които стоят Сорос и Гейтс ,и цялата сатанинска система - световното задкулисие . Във документа ,който може да се намери във нета , плана : Ран-Ът ,могат да се намерят някой отговори на въпросите ,защо е толкова бедна страната ни и има корупция примерно
  • 71 Отвличането бе пунта мара

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    театър с който да се отклони раздвои вниманието на сички за да не е фокусирано кьм него. И успяха той изчезна....

    Коментиран от #80

  • 72 Ами да де правилно е написал човека

    8 1 Отговор

    До коментар #44 от "Грешка момче":

    Като спреш консумацията на излишните стоки и такива с голяма надценка и добавена стоиност лишаваш мутри и мафиоти от приходи и така те ще озвереят щото няма да са повече над останалите на база на агресията и арогантноста си и откарднатите пари

    Коментиран от #78

  • 73 Да да беге политиците са всичко друго

    10 0 Отговор

    До коментар #46 от "Защо мислиш че нашите":

    Но не и тъпи това че правят така че народа да живее в мизерия и да измира не ги прави тъпи те политиците знаят от служби и секретни документи какво е писано за бегето като присъда от големите сили и грабят на макс щото утре държава бг нема да има и нема кои да ги съди а народа живее в заплес че требвало политиците да се грижат за него😂😂😂😂хрусчов ги нарече хитреците от софия управляващите комунисти
  • 74 Гошо

    11 0 Отговор
    Че той си е в България бе, чака давност по присъдите и после газ. Тук може да се скрие даже и в министерски съвет въпрос на пари!
  • 75 Дълбоко виждащ

    2 6 Отговор

    До коментар #39 от "Интересно ми е защо дс и службите":

    Спортистите са почти готови шпиони на високо ниво!Ако за подготовка на шпионин трябват над 3г ,то спортиста е готов за тридесет дена!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 нашия

    9 0 Отговор
    И кое прокурорче си е затворило широко очите за да избяга? Тези човечета нали си имат имена?
  • 78 НИКОГА НЯМА ДА СПРЕ

    9 2 Отговор

    До коментар #72 от "Ами да де правилно е написал човека":

    КОНСУМАЦИЯТА НА НАРКОТИЦИ И АЛКОХОЛ. .ТОВА СА БОЛНИ ХОРА. .ПОЗНАВАМ ТЕЗИ ХОРА ОТГОРЕ ДО ДОЛУ. .ТОВА Е ПРИСТРАСТЯВАНЕ. .НАЧИН НА ЖИВОТ. .МОЖЕ ДА СПРЕ АКО Е В МЮСЮЛМАНСКА ДЪРЖАВА СЪС СТРОГИ ЗАКОНИ. ...20 ГОДИНИ ЗАТВОР ИЛИ НА ДРЪВНИКА. .
  • 79 Ел Чапо

    6 0 Отговор

    До коментар #68 от "Хей човече":

    Хей човече ,никога няма да спре ,и никой не може да я спре ,по точно не иска става въпрос за много пари минаваш една две граници и си умножаваш парите по десет минимум
  • 80 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор

    До коментар #71 от "Отвличането бе пунта мара":

    прав си точно така си е било
  • 81 Защото

    5 0 Отговор

    До коментар #39 от "Интересно ми е защо дс и службите":

    всичко кадърно отдавна е принудено да напусне МВР и другите служби.
  • 82 Иванов

    6 1 Отговор
    Последователи има.Но много по умни.Хора които не позволяват да се шуми около тях,стоят в меийно затъмнение.Не парадират с излишен лукс за да привличат внимание.Не са денонощно онлайн хвалейки се къде с коя са били.Много по умни са сегашните крале.Или по скоро императори.

    Коментиран от #87

  • 83 Инсп Брезов

    13 0 Отговор
    И Брендо и Г. Боевски бяха изискани от българския съд само и единствено за да бъдат освободени в България. Това са най-известните случаи, но има още много. Много са и случаите, когато осъдени мафиоти са оставяни да избягат от България, като баратя Галеви, Иван Дебелия и др.
    Интересно защо никой, от нито една партия не вижда всички тези неща. Няма желание за разследване, няма желание за изчиствнае и реформиране на гнилата съдебна система. Замазват ни очите с един Гешев, с някакъв разследващ прокурора прокурор, с някакви козметични промени във ВСС.
  • 84 ГазоНосеЦ

    2 0 Отговор
    А България преследва ли го ?
  • 85 Запознат

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "SDEЧЕВ":

    Това е електората на герп.
  • 86 Калоян

    4 0 Отговор

    До коментар #64 от "По големият по хищните изяждат":

    Всичко може ,но само и единствено при смяна на управлението ! Как да отвориш бизнес като никои няма да ти позволи ,да отвориш работни места ,както и да се развива държавата ни ! Ран-Ът плана го има в нета и скритата му част ,прегледай го и ще разбереш за какво става дума и какви ,,хора" ни движат държавата ! Пе....ли жалки !
  • 87 Калоян

    2 0 Отговор

    До коментар #82 от "Иванов":

    Колега ,ми то всичко се знае кой кой е ! Няма скрито покрито ,особено сега във Тея времена на интернет и технологии ! За да не знаеш кой движи света и управниците на отделните държави,трябва да си живял във пещера ! Живеем във библейски времена - времена на осъзнаване и отваряне на съзнанието ,за неща ,който преди това са били скрити за повечето от нас ! И както се казва във светото писание : ВСИЧКО СКРИТО ШЕ СЕ ОТКРИЕ, И ВСИЧКО ТЪМНО ШЕ ИЗЛЕЗНЕ НА СВЕТЛО ! 2030 година влизаме във 5-то измерение ,нека не го забравяме . Във момента историята се повтаря ,гоненията на християнските народи ще са безмилостни ! Въпросът тук е ЗАЩО като е толкова безобидно вярването във Исус Христос (християнството ) ,всъщност е най-преследваното от всички световни управление откакто свят светува ? Защо ? Да не би да са последователи на ВАВИЛОНЦИТЕ ,същите ,който се бонтуеаха срещу бог и искаха да го унищожат ? Някой ако знае ,нека пише във коментара за да се опитаме да стигнем до ИСТИНАТА !
  • 88 В.В.П.

    4 0 Отговор
    Скапана,продънена,мафиотска,корумпирана,държавица...За такива марди ,милост няма..И до 4млн,ще стигнете, както казваше Ал.Йо..Даже и бежанци от война,я заобикалят ..Но ,ще бъдат с голямо качество.останилите.Хаха....Продължавайте напред..!!
  • 89 Стефан

    3 0 Отговор
    Тия не разбраха ли че тук действа друго законодателство, как при толкова примери с избягали и не намерени бандите те точно тоя ще върнат, пуснали са го защото имал местоживеене и нямало да се укрие, аз ако не си върша работата ще ме изгонят, ами тези магистрати дето са пуснали тези избягали престъпници ЗАЩО НЕ СА УВОЛНЕНИ, а според мен даже са наградени и повишени в длъжност, както се казва в рекламата - ТОВА Е БЪЛГАРИЯ.