Last news in Fakti

22 Януари, 2021 15:36 1 959 7

Tри години затвор за водач, шофирал пиян край Разлог

  • разлог-
  • пиян водач-
  • шиян шофьор-
  • нетрезво състояние-
  • употреба на алкохол

Осъдителната присъда подлежи на обжалване

Tри години затвор за водач, шофирал пиян край Разлог - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Съдът е признал за виновен гражданина П.Н. за извършено от него престъпление по чл. 343б, ал. 2 от НК – шофиране след употреба на алкохол. Подсъдимият е системен нарушител на правилата за безопасно движение по пътищата. Няколкократно е осъждан за шофиране след употреба на алкохол с влезли в сила присъди.

През деня на 21.12.2019 г., в близост до бензиностанцията в района на гр. Разлог, мъжът управлявал лек автомобил м. „БМВ“. При проверка по надлежен ред е било установено, че водачът се намира под влияние на алкохол. С техническо средство е било установено наличие на 3 промила алкохол в кръвта му. По случая е било образувано досъдебно производство, а в края на 2020 г. П.Н. е бил предаден на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура – Разлог.

С присъда на първоинстанционния съд П.Н. е осъден на три години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване, глоба в размер на 500 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от три години.

Осъдителната присъда подлежи на обжалване и протест пред въззивната инстанция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Китаеца

    11 2 Отговор
    Този е рецидивист в употребата на алкохол и шофиране. Явно не се стряска от глобите и предишните му наказания-поне все още не е убил някого на пътя. Такива като него разбират само от дърво.
  • 2 А за убиеца на Милен Цветков

    4 2 Отговор
    Трябва да е 89 години зад решетки
  • 3 Аз40🏴‍☠️

    6 1 Отговор
    Представете си: той е "системен нарушител", но си джътка така от години. Има нещо много притеснително в тези "закони".
  • 4 111

    6 1 Отговор
    3 години лишаване от право да управлява мпс , предполагам след излизане от затвора влиза в сила . Щото той като е в затвора 3 години логично е , че няма да може да кара.
  • 5 Възмутен

    9 1 Отговор
    500 лева глоба за системно каране в нетрезво състояние. 300 лева ако си забравиш маската и нахлуеш в някой хипермаркет....Сега ,като обжалва и ще му станат 3 години условно и глоба 300 лева. После ,като убие някой ще каже съжалявам и пак така. БГ действителност. Бойко вместо да дава по 50 лева на пенсионерите, да построи за 12 месеца 12 затвора с по 100 бараки ,тип немски концлагер. Те за това не ги съдят такива. Няма къде да изтърпяват присъдите
  • 6 Гост

    4 0 Отговор
    Интересно на дрогирания Бахаров колко ли ще дадат!
  • 7 Боби

    2 0 Отговор
    От 21.12.2019 г., когато е установено нарушението,
    до края на 2020 г.(когато) П.Н. е бил предаден на съд,
    сиреч - една кръгла година време, прокурора какво ли е правил че не е сколасал да напише една страница обвинителен акт?!