Last news in Fakti

27 Януари, 2021 13:12 1 510 5

9 години по-късно започна делото за наводнението в харманлийското село Бисер

  • бисер-
  • село бисер-
  • ирена узунова

На съд за трагедията, при която загинаха 8 души, е бившият областен управител на Хасково Ирена Узунова

9 години по-късно започна делото за наводнението в харманлийското село Бисер - 1
Снимка: БГНЕС

В Районния съд в Харманли в петък, 29 януари, с разпоредително заседание започва делото за наводнението в харманлийското село Бисер на 6 февруари 2012 година, при което загинаха 8 души, съобщиха от Съдебната палата в Хасково. Подсъдима е бившият областен управител на Хасково Ирена Узунова, а обвинението е на Районна прокуратура - Пловдив.

Според обвинителния акт като длъжностно лице Узунова не е изпълнила задълженията си за планиране на защита при бедствия, организиране разработването на областен план за защита при бедствия, съвместно с централната и местната власт. Вменява ѝ се още, че не е организирала и контролирала изпълнението на превантивни мерки за недопускане или намаляване на последиците от бедствия, не е осъществила необходимата организация и техническа експлоатация на язовир, не е осъществила поддръжка и ремонтно-възстановителни дейности на хидротехническото съоръжение.

Наводнението се случи на 6 февруари 2012 година, когато се скъса стената на язовир "Иваново" и висока вълна заля селото като причини освен човешките жертви и разрушения на десетки жилищни и стопански имоти.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАДИО ЕЛТО

    6 0 Отговор
    а кога ще имаме осъден политик
  • 2 тгщк

    2 0 Отговор
    Зад всека изкупителна жертва се крият основните виновници.
  • 3 324

    6 1 Отговор
    Споменът за смешката плевньо на бронетранпортьор още е пред очите ми.
  • 4 Рошко

    8 0 Отговор
    В Гинес дали знаят, че след 9 години тука се почва дело
  • 5 Сандокан

    0 0 Отговор
    Девет години девет кръга на ада. А цаца каскет и съдии тикви и народни изедници си броят пачките евра по чекмеджетата и си спят спокойно с пистолет до главата и кюлчета злато в торбата. Ама раята проста да се гърчи и след девет години да няма виновен за ужаса.