Last news in Fakti

3 Февруари, 2021 09:15 1 921 4

Оставиха зад решетките мъж от Добрич, опитал да убие бившата си пред дъщеричката им

  • добрич-
  • опит за убийство

52-годишния Метин К. стрелял по жената през затворена врата, като два от куршумите я улучили

Оставиха зад решетките мъж от Добрич, опитал да убие бившата си пред дъщеричката им - 1
Снимка: БГНЕС

Обвиняем за опит за убийство в Добрич - в условията на домашно насилие, и за незаконно притежаване на оръжие остава в ареста, съобщиха от пресцентъра на Апелативния съд във Варна. Въззивната инстанция е отказала по-лека мярка за неотклонение на Метин К./52 г./ и е потвърдила определението на Добричкия окръжен съд.

Срещу Метин К. се води досъдебно производство затова, че е направил опит умишлено да умъртви бившата си съпруга, като деянието е било извършено при издадена ограничителна заповед. На 26 юни 2020 г. в дома на жената обвиняемият извадил газов пистолет, преработен в боен, и я заплашил в присъствието на дъщеря им. По-късно, на излизане от апартамента, мъжът произвел изстрели през затворената врата, като два от куршумите улучили бившата му съпруга. Метин К. се укрил и след многочасови преговори с полицейски служители се предал, припомнят от Апелативния съд.

Според Апелативната прокуратура склонността на обвиняемия към употреба на алкохол и психологическите преживявания около развода могат да го подтикнат при по-лека мярка за неотклонение да предприеме отново нежелани действия спрямо пострадалата.
Престъплението, за което е обвинен Метин К., се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Според въззивната инстанция има реална опасност мъжът, който е с лоши характеристични данни, да извърши ново престъпление.

Определението на Апелативния съд не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СДС

    5 1 Отговор
    Оттам потече Помията,да ви е честит Сашко Йорданов,злобен и противен до ушите..
  • 2 Пея

    6 0 Отговор
    Затвор до дупка!
  • 3 Бриго Бичкията

    2 0 Отговор
    Мюсюлманите нали не пият алкохол според религията им?!. Как така този се е изпуснал така?.

    Коментиран от #4

  • 4 Терсенето

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бриго Бичкията":

    Абе Чарли. Арабите са варили ракия, преди да се похристиянчиш.