Last news in Fakti

10 Февруари, 2021 18:46 2 502 6

Съдят мъж, ощетил Добрич с близо 200 000 лева

  • добрич-
  • хазна-
  • данъци

Схемата, използвана от 63-годишния мъж, известна като "румънска", беше разпространена в Северна България

Съдят мъж, ощетил Добрич с близо 200 000 лева - 1
Снимка: Shutterstock

На съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Добрич е предаден 63-годишен местен жител, който като управител на дружество укрил задължения по Закона за местните данъци и такси за притежавани от него 358 леки и товарни автомобила. Общият размер на неплатените налози е 196 440,52 лева, съобщава БНТ.

В периода от юли до декември 2014 година, управляваното от Т.Г. дружество регистрирало колите, без да подава декларации в община Добрич, които са задължителни. Схемата, използвана от 63-годишния мъж, известна като "румънска", беше разпространена в Северна България.

Чрез нея румънски граждани купуват автомобили от цяла Европа, но за да избегнат високата първоначална такса за регистрация у дома, те пристъпват към по-евтин вариант. Регистрират колите си с временни номера за максималния срок в Румъния и чрез фирми като дружеството на Т.Г., се сдобиват с българска регистрация.

Така с пълен комплект от документи и с нотариално заверено пълномощно румънският гражданин получава автомобила си, с който може да пътува навсякъде и да се разпорежда с него. Той обаче остава с български регистрационен номер, тъй като не е свален от отчет в сектор „Пътна полиция“ у нас.

Предстои делото срещу 63-годишния обвиняем Т.Г. да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    5 6 Отговор
    Оле бе, човека не е плащал на държавата за това че си е купил коли с неговите пари. Ужас! От колко кибапчита и кифтета е лишил гладниците, само?.....
  • 3 гост

    7 0 Отговор
    Тая окръжна прокуратура защо не осъди Кръстинка Иванова Попова (управител) на турист строй комерс Добрич която изхвърли Т. Г. с двете му болни дечица???? Как се купуват 68 апартамента за 24000лева?????? За едни може за други НЕ МОЖЕ !!!!!На тая ТЕМИДА в Добрич с пари и суджуци очите и се ЗАТВАРЯТ
  • 4 Свежен

    5 0 Отговор
    А господата и дамите от КАТ да не се правят на ощипани!Те всеки ден по цял ден виждат едни и същи физиономии.И им раздават номера за поредност за обслужване.И да не би те да не знаят тези едни и същи хора какво правят всеки ден на гишетата?Или може би им е удобно да се правят,че нищо не са видели.Не,тая работа не става без тяхно ,може и да е мълчаливо,но все пак е съгласие.Уважаеми прокурори,поогледайте се и в тази посока.Защо си траете?

    Коментиран от #6

  • 5 Оня от Село

    0 0 Отговор
    Тоя не ли е Тошко с двамата му олигофренясали синове?
  • 6 Точно така

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Свежен":

    Точно така . Имал съм работа пред гишетата на КАТ Добрич по регистрация на автомобил.
    Да не ви казвам тарапаната каква , но това ,което ме впечаттли е ,че ...всички на опашката ( с изкл. на мен и още някой случаен) се познават не само визуално , но по имена и прякори дори не само извън гишето, но и С ТЕЗИ РАБОТЕЩИ зад него...