11 Февруари, 2021 18:41 7 322 30

Брутален разказ за полицейско насилие в Пловдив, МВР отрича

  • полицейско насилие-
  • галина боева

Младата жена си е извадила медицинско свидетелство

Брутален разказ за полицейско насилие в Пловдив, МВР отрича - 1
Снимка: plovdiv24.bg

Млада жена е била обект на полицейско насилие в дома си според нейния разказ. Сложили ѝ белезници, полицай отчупил облегалката на стол и я ударил три пъти по главата. Само рукналата от раната кръв го възпряла да нанесе четвърти удар.

Историята не е сцена от филм, а е реална случка в живота на Галина Боева. На 3 февруари тази година около 10.30 вечерта тя се прибирала с приятеля си в дома им. На етажа пред апартамента имало четирима униформени, които поискали личната ѝ карта за проверка и отключили жилището. В момента, в който влезли в апартамента, сложили белезници на Галина и приятеля ѝ. По-късно повикали още двама полицаи, цивилни, пише plovdiv24.bg.

Единият от цивилните се държал много арогантно, обиждал ги, наричал я наркоманка и боклук. Счупил кухненски стол и със седалката ударил три пъти младата жена по главата, без да е бил провокиран по някакъв начин. Кръвта рукнала по лицето, шията и дрехите на Галина, биячът казал: "Щом ходиш - нищо ти няма!", но колегите му се обадили на 112 за екип на Спешна помощ.

Младата жена си е извадила медицинско свидетелство. Подала е жалба в прокуратурата за полицейско насилие в Трето районно и настоява полицаят, който я е бил, да няма повече възможност да бие граждани без причина.

Позицията на ОД МВР Пловдив:

Във връзка с получен сигнал за нарушение на нощната тишина на 4 февруари служители от охранителна полиция на Трето РУ извършват проверка на посочения в сигнала адрес. При проверка в жилището на бул. "Дунав" 66 бил открит - амфетамин с тегло 0,2 гр. Обитател на апартамента е 36-годишен жител на Сопот с инициали И.К, а по време на проверката в жилището е била и приятелката му Галина Боева. Мъжът е отведен и задържан в полицейския арест за престъпление по чл. 354 а ал 3 от НК, за което е образувано бързо производство.

При последвала беседа задържаният е спомогнал за установяването и на друго лице с инициали С.К. от Съединение, от когото се е снабдявал с наркотици. При последвала проверка в дома на дилъра от Съединение е намерена и иззета марихуана с тегло 7,8 грама, а наркотик от същия вид е иззет и при личен обиск на дилъра. При задържането на лицата категорично не е използвана физическа сила или насилие.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мутрите вън!

    97 26 Отговор
    мутра = милиционер = роднина
    Закривай милицията!

    Коментиран от #17, #29

  • 2 БРУТАЛНО НАСИЛИЕ

    90 20 Отговор
    БРУТАЛНОТО НАСИЛИЕ Е ЗАПАЗЕНА МАРКА НА ГРОБАРИТЕ ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ!!ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНИ НЯМА ТАКИВА БЕЗЧИНСТВА!!НЕКА НЯКОЙ УЧАСТВАЛ ВЪВ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ ДА СЕ ВКЛЮЧИ И ПОТВЪРДИ!!

    Коментиран от #6

  • 3 МВР

    101 9 Отговор
    Браво на родната Милиция: с два обиска цели 8 гр! Това е ефективност и целесъобразност!

    Коментиран от #23

  • 4 Фридрих

    34 57 Отговор
    Друсат се,като ненормални погазват законите на дължавата,биели ги.Хайде стига драми,едно време ядохме дървото за две дини от къра,като крадахме,а ако имахме наркотици жална ни майка.Огън ,еб*н и сеч за такива"човеци" и всичко ще е наред!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Скорпи

    28 8 Отговор

    До коментар #2 от "БРУТАЛНО НАСИЛИЕ":

    Стига троли,бандити винаги е имало...или трябва да си заработиш стотинките...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 сила

    55 17 Отговор
    САМО СЪЗДАНИЕ КОЕТО НЕ СТАВА ЗА АБСОЛЮТНО НИЩО И Е ТОТАЛНО НЕПРИГОДНО МОЖЕ ДА СТАНЕ ПОЛИЦАЙ В БЪЛГАРИЯ....
  • 9 Bai nudals

    60 16 Отговор
    Нямат право да бият,каквото и да си извършил,нямат право.
  • 10 Статистик

    60 12 Отговор
    0,2 грама амфетамин, 7,8 грама марихуана и набито момиче :D:D:D
    Ювелирна акция на куките. Де да имаше чалъм да не им плащаме заплатите на тия тюфлеци.
  • 11 дай боже

    57 10 Отговор
    В България най големите комплексари са милиционерии.
  • 12 Луда работа

    25 3 Отговор
    Незнаем дали е така или не ама ако един дилър ге снабдява с амфетамин не е ли логично при обиска да е намерен а не марихуана,а за боя е сигурно че са бити
  • 13 Сам Уитуики

    27 7 Отговор
    Това е толкова гнусно, полицията се мислят за светци които никога не са извършвали престъпление и че служат уж на държавата но подкрепят режима на управляващите, дори с най голямата гад няма да се държат така а с една дама така и то не в ареста а в собствения и дом тия заслужават 50 г присъда за нечовешко отношение към жена и превишаване на правата си
  • 14 ъъъъъъъъъ

    28 3 Отговор
    само аз ли съм прочел статията от дотук коментиращите? нека да анализираме първо се казва че случката се разиграва на 03.02. 22:30 като момичето и приятеля ли се прибирали от някъде а полицаите ги чакали на входната врата и след проверка на ЛК полицаите и отключили да влезе?!?!? после обаче полицията казва че полицаите отишли там по сигнал за силен шум на 04.02. за да има шум трябва да има и кой да го предизвика така че съм малко объркан сега кое е вярно и кое не е и дали всичкото това объркване не идва от грамотно написана статия???и на края полицията няма право да бие никой докато не им посегнат!!!

    Коментиран от #20

  • 15 Киро Краваря

    9 5 Отговор
    Миче верно ли ма???Ама там у Майнатаун много друсате кратуне бе! Ама по помалко! То кат идвах на Пловдивския панаир,отколе беше,да търся трактор с Доси,то мноого лапетии се хилят кат разпрани.Аз си мислех,смеят се на непрания каскет на Доси и изгнилата Жигула,ма то от едни прахчета било.
  • 16 мвр

    9 3 Отговор
    Къде е Терзийски?Спи!
  • 17 Китаеца

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "Мутрите вън!":

    Донякъде...бива коментара ти. Но я кажи, ако ти откраднат колата, или прасето-на кого ще звъннеш да се тръшкаш:Обраха ме! Има чумави овце в полицията, то е ясно, но чак-закривай..

    Коментиран от #21, #27

  • 18 ПОЛИЦИЯТА

    18 3 Отговор
    НАД 60 000, АРМИЯТА ПО МАЛКО ОТ ПОЛОВИНАТА ТОВА АКО Е ДЪРЖАВА
  • 19 Малко им е

    10 7 Отговор
    Всеки установен дилър трябва да лежи в затвора 3 месеца и после публична екзекуция! До 2 години ще бъдем чиста от наркотици страна!
  • 20 Коста

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "ъъъъъъъъъ":

    Прочети статията още веднъж.
  • 21 Барчо

    10 2 Отговор

    До коментар #17 от "Китаеца":

    И като се оплачеш за колата или прасето - какво става ? Ще ги намерят ама някой друг път .
  • 22 Баща

    11 2 Отговор
    Абе, битото момиче няма ли баща или брат...
  • 23 Да бе

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "МВР":

    И то с участието на ЦЕЛИ 6(шест) полицая!
  • 24 111

    11 1 Отговор
    Днешната полиция не бие, а само снощната!
  • 25 Иванов

    4 2 Отговор
    Такива бих ги прострелял или разстрелял на място.
  • 26 Лекувам Наркозависимост

    5 1 Отговор
    Има и други методи за 0,2гр. ко се занимават нз

    Коментиран от #30

  • 27 Pilot

    9 2 Отговор

    До коментар #17 от "Китаеца":

    До сега три коли са ми откраднали и познай дали и една са намерени ! Но виж, на Плевнята ако откраднат веднага я намират !!!
    Това е Плиция, коята е за охрана на владтимащите , а Милицията едно време беше за хоратс !
  • 28 Vaci

    2 1 Отговор
    Големи мъже са тея от 3 то да бият един наркоман болен човек и едно момиче. Ама като влезнат в циганската махала ядат тупалките и не смеят да гъкнат.Срам за службата .Уволнение и Публично порицание .
  • 29 АМИ

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мутрите вън!":

    ПАЗЕТЕ НАРКО ДИЛАРИТЕ , ТЕ СА МНОГО ВАЖНИ ЗА НАС , ДА МОЖЕМ ДА СИ ШМЪРКАМЕ И ДА СЕ КЕФИМ , ДА УБИВАМЕ НЕВИННИ ХОРА КАТО МИЛЕН ЦВЕТКОВ , ДА СЕ ПРЯВИМ НА НЕДОСЕГАЕМИ . ДОЛУ , ДОЛУ ПОЛИЦИЯТА , ТЯ САМО ПРЕЧИ НА НАШТА СВОБОДА !!!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.