Last news in Fakti

17 Февруари, 2021 16:52 3 398 16

Решиха съдбата на дознателката, издавала информация на любовника си Боклука

  • розалина кьосева

Присъда от година и половина с изпитателен тригодишен срок получи Кьосева, която е от Благоевград

Решиха съдбата на дознателката, издавала информация на любовника си Боклука - 1
Снимка: БГНЕС

Присъда от година и половина с изпитателен тригодишен срок получи бившата дознателка от Благоевград Розалина Кьосева, която помагаше на любимия си криминално проявен Владо Бойчев, по прякор Боклука.

Тя ще бъде лишена и от правото да работи като дознател, ще трябва да плати и разноските по делото.

Ето какво съобщиха от Районен съд-Благоевград:

Районен съд – Благоевград одобри постигнато споразумение между Районна прокуратура - Благоевград и Р. К. - бивш разследващ полицай, за извършени от нея престъпления по служба, разгласяване на информация, лъжесвидетелстване и лично укривателство.

Състав на Районен съд – Благоевград, прецени че постигнатото между държавното обвинение и обвиняемата – Р. К. споразумение е законосъобразно и непротиворечи на морала.

Съгласно споразумението обвиняемата Р. К. се признава за виновна за всички повдигнати обвинения срещу нея и се съгласява да и бъде наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 1 /една/ година и 6 /шест/ месеца, което на основание чл.66, ал.1 от НК да бъде отложено за срок от 3/три/години.

Освен това обвиняемата се наказва с лишаване от право да заема държавна длъжност „разследващ полицай“ по смисъла на чл.37, ал.1,т.6 НК, изискваща юридическо образование за срок от 1/една/ година.

Направените разноски по делото ще бъдат заплатени от Р. К.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

БЛИЦ припомня, че през м. май 2015 г. обвиняемата започнала работа като „младши разследващ полицай“ в Районното управление на ОД на МВР гр. Благоевград. Във връзка с образувано досъдебно производство за извършена измама, през м. декември 2016 г., ѝ било разпределено разследването по случая. С оглед събраните данни, съпричастност към престъпното деяние имал Владимир Бойчев (на 32 години).

Въпросният мъж бил многократно осъждан и известен като лице от активния криминален контингент, регистриран по линия наркотици, проституция и фалшива валута. В изпълнение на служебните си задължения, обвиняемата предприела действия по възложеното ѝ разследване – призоваване на Бойчев за извършване на процесуално - следствени действия с негово лично участие. Обвиняемата започнала да поддържа приятелски отношения с него, които прераснали в интимни.

Кьосева не не изпълнявала задълженията си по служба, бездействала, не извършвала своевременно и коректно необходимите действия, с оглед изясняване на фактическата обстановка и разкриване на обективната истина в рамките на разумния и законоустановен срок, се казва в обвинителния акт на прокуратурата .

Многократно Розалина Кьосева посещавала любимия си в затвора ,като изнасяла данни за магистрати и колеги ,които затворникът ползвал . Почти три години Кьосева продължава сагата ,която костваше кариерата на баща и ,дългогодишният полицай Георги Кьосев.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло

    23 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Владо Бойчев, по прякор Боклука - много дебел прякор, подходящ за такъв тип персони!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Илиян

    17 1 Отговор
    AХАХХААХАХХАХАХАХХАХАХАХА.....................ПРАВОСЪДИЕ!!!!!!!!!!!!
  • 4 One

    15 0 Отговор
    В Сливенския й бяха приготвили посрещане...язък.
  • 5 Смях

    20 0 Отговор
    То си е далавера да извърваш престъпления по време на служба ,) Представете си за какви подкупи става на въпрос щом присъдата е максимум условна и то най-малката възможна...
  • 6 Боко Тиквата

    15 1 Отговор
    Не напразно теолозите през Средновековието са провеждали дебати на тема "Жената има ли душа или няма"!
  • 7 Мимч

    18 0 Отговор
    Съдът констаира,че обвиняемата Кьосева се съгласяса с присъдата 1,5 г. условно.Е ,ами че то голямо решение е взимал този съд,ами ако не се съгласяваше,кво праим...
  • 8 Иван Грозни

    14 0 Отговор
    Ха така, изписаха и вежди. Сега следва повишение в службата. Защото принципа на Боко е "който нестава за нищо става само за началник". Като мене. Ако имахме обективна трета независима власт на Розалинка розичката щеше да цъфти в Сливенския затвор.
  • 9 Полицаите

    8 0 Отговор
    Трябва да се разследват от военен съд

    Коментиран от #13

  • 10 Вуте

    16 0 Отговор
    Това ли е правосъдие? В която и да е страна от ЕС тая и през крив макарон няма да види държавна работа, а в юридическата гилдия няма и да посмее да се вестне! Бедни, бедни Македонски, затова ли се борим 30 години?!?
  • 11 Знайко

    9 0 Отговор
    На тази "полицайка" трябва да и се забрани доживот да работи в МВР/полицията/ дори и като портиер или чистачка. Също и да и се забрани да работи в държавната и общинската администрация. Такива "полицаи" в САЩ като ги хванат, че са престъпници стават доживотни миячи на чинии или продават сандвичи в Макдоналдс.
  • 12 Румен

    10 0 Отговор
    Бащата пак е дал мангизи на някой. Тая няма да я уволнят. Малееееее
  • 13 Знайко

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "Полицаите":

    Полицаи престъпници, трябва да получават двойни присъди спрямо присъдите на обикновените престъпниците. Защото освен, че нарушават законите, нарушат и служебните си задължения. Как ще се почувствате, ако полицай ви глоби за превишена с 50 км.ч. скорост. След което се качва в патрулката или личната си кола и безнаказано на същото място преминава с 50 км.ч. над разрешената скорост. Защото колега, "колега" не глобява.

    Коментиран от #16

  • 14 ИВАН

    9 0 Отговор
    Ахаа, условна присъдка, въпреки множеството утежняващи обстоятелства - длъжностно лице, което е използвало служебното си положение за свои цели и за облагодетелстване .... според мен е супер, супер меко наказанието - това всъщност не е никакво наказание, а потупване по рамото
  • 15 А Боклука кога??

    6 0 Отговор
    Владо Боклука човек със заслужен прякор кога ще получи присъда и двамата да влизат на топло. Измамнициии и двамата трябва да получат присъди и да си ги излежат в затвора!!!
  • 16 жждд

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Знайко":

    Двойни и тройни присъди се издават само на обикновените хора.