Last news in Fakti

18 Февруари, 2021 09:31 4 201 16

Столичен зъболекар завлече пациенти с хиляди левове

  • зъболекар-
  • измами-
  • ивайло петров

За последните две години  докторът сменя 5 адреса в София и един в Перник, разказват хора, които са се лекували при него

Столичен зъболекар завлече пациенти с хиляди левове - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Пациенти обвиняват зъболекар в измами с импланти за десетки хиляди левове, съобщава NOVA. Схемата продължава вече близо 2 години, като дори излиза от пределите на страната. Измамените са десетки, а парите – хиляди.

Общото между всички измамени е, че през последните 2 години се доверяват на един и същи зъболекар - доктор Ивайло Валериев Петров. Всички те попадат в схемата му и губят. Едни само пари, при други – последствията са и здравословни.

Д-р Петров е на 34 години. Завършва висшето си образование в София. Именно от столицата започват и първите му измами, за които сигнализират излъгани хора. Сред тях са не само пациенти, а и зъботехници. Схемата, разказват те, почти винаги е една и съща. Всичко започва с капаро. Обикновено се дава на ръка и без документи.

„Поиска ми капаро от 300 лева. След още 2 посещения каза, че иска да се плати цялата сума от 900 лева”, разказва Райчо Лютаков.

В някои от случаите – след плащането лекарят изчезвал, без да извърши манипулацията, твърдят потърпевши. В други обаче правил това, за което му е платено. Или поне така казвал на пациентите.

За последните две години докторът сменя 5 адреса в София и един в Перник, разказват хора, които са се лекували при него. В града на миньорите той използва кабинет под наем, собственост на Людмила, която в последствие разбира за всичките измами.

„Освен измамите за импланти, които са най-фрапиращи, защото става дума за хирургична намеса, има хора, които са си предплатили по 200-300 лева за лечение на зъби”, разказва тя.

От предплатилите е и Райчо Лютаков, който през 2019 години води 17-годишната си дъщеря при доктор Петров. В продължение на година зъболекарят лекува 3 от зъбите на детето. „Той беше усмихнат и вдъхващ доверие”, казва мъжът.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 сигурно

    26 1 Отговор
    Бялата мафия няма ситигане и от шайката дори !!!!

    Коментиран от #9

  • 3 уникум

    25 1 Отговор
    Преди няколко години една зъболекарка беше подала данъчна декларация за 34 лв. оборот за година !!!
  • 4 Белгиеца

    25 0 Отговор
    Гледах репортажа по Нова-този пишман-зъболекар е бил голям тарикат. 34-годишен, завличал клиентите с кинти, за да бръмчи до Париж и други туристически дестинации. Как пък някой не го е хванал и отупал-утре ще дават втората част от разследването, как е вършал и в Гърция.
  • 5 Аз40🏴‍☠️

    14 1 Отговор
    Парламента ги обича крадливите, защото са им съратници. Злодеят просто е взимал пример от държавата.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Браво

    6 2 Отговор
    на доктора. Заспалото племе трябва да остане и без заби. Така ще се затрие по бързо.
  • 8 Д-р Ох Боли

    8 2 Отговор
    Издържа теста за депутат! Може да влиза в парламента!
  • 9 плевен

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "сигурно":

    Всяко стадо си има мършата.Аз пък не познавам зъболекар, който да си е сменил кабинета.
  • 10 пловдив

    10 1 Отговор
    Миналата година имах меко казано, неприятна среща с тази гилдия. За услугите им си платих солено, но за никоя от манипулациите не получих някакъв документ за платените суми. Крайно време е да се въведе електронната здравна карта.

    Коментиран от #13

  • 11 Перо

    6 2 Отговор
    Време му е тиквата да го направи Министър на МЗ,има добра биография и репутация за мутренски ръководител със замах! Отлична характеристика!
  • 12 Павел Пенев

    1 1 Отговор
    Тази схема върви усилено в Германия.Там на всички им вадят здрави зъби, за да им сложат импланти,защото плаща държавата а не пациента. Сумите са баснословни,измамите са брутални. Кражбите от нашата НЗОК също са космически.

    Коментиран от #14

  • 13 Отиди на

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "пловдив":

    запад,там е евтино и ти дават документ за тази "евтиния"
  • 14 Нещо не ми се

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Павел Пенев":

    вярва в Германия да им плащат безплатно имплантите от тяхната здравна каса,ако беше така нямаше да идват българите работещи там да си правят зъбите тук. Най-вероятно здравната каса им плаща протезите,както е и тук и се плаща работат само на зъботехника за изработването на протезите. Зъболечението е навсякъде много скъпо по света.
  • 15 Парлама Мента рист

    1 0 Отговор
    Абе вий не разбрахте ли че само ний и наште хора може да крадем. Сички други ша бьдат фанати и опандизени
  • 16 Никой не следи и проверява какво правят

    4 0 Отговор
    Зъболекарите, цени високи, касови бележки не издават или касов бон,???? Плащаш на ръка, моста или коронката е паднал не след много време!! Най лошото чети съсипват зъбите, за, което си им платил добре!!!