Last news in Fakti

1 Март, 2021 13:31 2 242 8

3 г. по-късно: Глобиха собственика на изоставените в Осоговската планина коне с 4500 лв.

  • осоговска планина-
  • петър пищалов

Оправдателната присъда беше отменена и Петър Пищалов е признат за виновен

3 г. по-късно: Глобиха собственика на изоставените в Осоговската планина коне с 4500 лв. - 1
Снимка: фейсбук

Окръжният съд в Кюстендил отмени оправдателната присъда на районния и призна животновъда Петър Пищалов за виновен за случая със загиналите коне в Осоговската планина през зимата на 2018 г., съобщи бТВ.

Той е обвинен за проявяване на жестокост към част от животните в стадото му и последвалата смърт. Преди три години Пищалов изоставя около 100 коня в планината, оставяйки ги да бедстват без храна, вода и подслон на минусови температури.

Доброволци се организираха и спасиха част от животните, но голяма част от тях загинаха. Впоследствие се разбра, че това не е първото нарушение на животновъда, както и че е получавал евросредства за отглеждане на каракачански коне.

„Обвиняемият е съзнавал много добре, че изоставя животните във високите части на Осоговска планина, без да им осигури при необходимост храна, вода, подслон и ветеринарномедицинска грижа, съзнавал е също така, че им причинява продължително и повтарящи се страдания, увреждане на здравето и стрес. Както и че през зимата ги излага на температурни и неблагоприятни атмосферни влияния, които им причиняват болка, страдание, увреждане и стрес“, се казва в мотивите на въззивния състав на Окръжен съд – Кюстендил.

Съдът освободи Пищалов от наказателна отговорност и му наложи глоба от 4500 лв. Решението не подлежи на обжалване и протестиране.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха..

    7 5 Отговор
    Разноските по делото са тези пари.Не мога да съдя,но в Тиквен-булгариен и по времето на Хитлер - същата картинка..
  • 2 де юре

    23 0 Отговор
    Ами сега него го вържете в планината и да идат да си го приберат след седмица !
  • 3 фен на танас

    22 1 Отговор
    Простотията в БГ е невероятна. Хората които се занимават с конен спорт и отглеждат коне не получават никаква субсидия само проверки и простотии. Идват от агенция по храните да те проверяват сякаш ще ги колиш за месо. От друга страна на абуригени и всякакви тъпаци се дават маса пари за отглеждане на каракачанска порода коне и дунавска които не стават за спорт, но са защитени. И какво се получава тези дето не получават пари се грижат за конете и дават и последните си пари от любов към спорта, пък едни тиквеници взимат едни коне пускат ги на свобода и който оцелее и взимат пари за това. Тиквеландия никога няма да се оправи!!!!
  • 4 212121

    14 0 Отговор
    Тоя садист е за доживотен затвор , нямаше ли кой да му счупи канчето .
  • 5 Behemoth

    3 9 Отговор
    Глупави коне що стоят горе ....да слязат в ниското....
  • 6 асдас

    13 0 Отговор
    пише че повечето от 100-те коне са умрели, да речем 70, 4500/70 това са по 64лв на конче ?!? смешно е
  • 7 Мисирка

    4 0 Отговор
    Е***и гаврата! Освободили го от наказателна отговорност и го "глобили" 4500 лв!
    Идиотското правораздаване в БГ!
  • 8 Гешев

    0 0 Отговор
    Докато сервитьорите матакива закони и такъв съд ще има и такива тарикати. Затова събудете се и гласувайте; трябва смяна на системата нещо което е явно като бял ден. В Има такъв народ добре го казаха в програмата си, дано им се получи.