Last news in Fakti

5 Януари, 2013 14:40 1 258 1

Букмейкър арестуван за инсцениран грабеж

  • букмейкър-
  • грабеж

37-годишен собственик на букмейкърски пункт в Свищов е арестуван за инсцениран грабеж, след като проиграл на хазарт парите от оборота, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Работата по случая започнала непосредствено след като вчера свищовлията А.Й. подал в полицейското управление сигнал за престъплението. Пред разследващите той разказал, че минути по-рано бил нападнат от двама непознати, които му отнели сумата от 5276 лева. Парите били седмичният оборот на букмейкърския пункт, чийто собственик е той.

Мъжът дал подробно описание на мястото, където е извършен грабежът, и на нападателите. Обяснил, че единият от тях го застигнал и в гръб му хванал ръцете, а другият извадил парите от джоба му, след това го блъснали и побягнали. Той обаче бързо се съвзел и ги подгонил. Преследвал ги известно време по една от улиците в града, но след това загубил дирите им.

Полицейските служители предприели незабавни издирвателни и заградителни действия. В хода на разследването били прегледани видеозаписи на маршрута, посочен от тъжителя. След множество проведени разпити криминалистите се натъкнали на редица несъответствия, които ги насочили към хипотезата, че грабежът е инсцениран.

В крайна сметка разследващите установили, че 37-годишният свищовлия е подал неверни данни в полицейското управление с цел да прикрие проиграните на хазарт пари от оборота на букмейкърския пункт. Мъжът направил пълни самопризнания.

А.Й. е задържан за срок до 24 часа. По случая е започнато бързо производство за престъпление по чл. 326 от НК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 koko

    0 0 Отговор
    мишок