Last news in Fakti

24 Март, 2021 14:53 1 702 8

Предадоха на съд мъжа, подпалил съпругата си в село Три кладенци

  • три кладенци

Умишленото убийство е извършено по особено жесток начин

Предадоха на съд мъжа, подпалил съпругата си в село Три кладенци - 1

Окръжната прокуратура във Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Н.П. за извършено от него тежко престъпление по чл. 116, ал.1 от НК – умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин за пострадалата, съобщиха от държавното обвинение.

Обвиняемият Н.П. от дълги години живеел на семейни начала с Т.П. в къща в с. Три кладенци, област Враца. Знаело се, че той често злоупотребявал с алкохол, вследствие на което ставал агресивен и упражнявал физическо насилие върху жената.

Вечерта на 15.09.2020 г. един от синовете им минавал с компания в близост до дома на родителите си, когато чул виковете на майка си. При влизането на момчетата в двора на къщата, те забелязали излизащия от нея дим, а до външната чешма се намирала пострадалата Т.П. Жената се опитвала да се облива с вода.

Наблизо стоял обвиняемият Н.П., който не оказвал никаква помощ на жената. Вместо това той се спречкал със сина им, взел коса и го подгонил със заплашителни думи. Свидетели на случващото се подали сигнал на телефон 112, като междувременно пробвали да загасят огъня в къщата.

Въпреки шока и болката, която изпитвала, Т.П. успяла да им сподели, че била полята с бензин и запалена от Н.П., докато била в леглото.

На място пристигнали екипи на полицията, пожарната и спешна помощ. Пострадалата била транспортирана до лечебно заведение. Огнището на пожара било ясно отграничено – легло в спалното помещение.

Извършителят на престъпното деяние се укрил, но бил установен и задържан на следващия ден.

Вследствие на тежката термична травма и настъпилите усложнения пострадалата Т.П. починала. От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че жената имала изгаряне на 91 % от общата телесна повърхност, както и увреждане на горните дихателни пътища, вследствие инхалация на пушечни газове и сажди. Освен това е констатирано наличие на кръвонасядания по шията на пострадалата, вероятно получени при опит за душене с ръце.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАДИО ЕЛТО

    12 3 Отговор
    убиец чудовище психопат изрод
  • 2 РАДИО ЕЛТО

    9 4 Отговор
    по време на уж лошия соц такива получаваха куршум в тила

    Коментиран от #7

  • 3 РАДИО ЕЛТО

    5 1 Отговор
    садистично коп,л,

    Коментиран от #6

  • 4 СМОГ ОН ДЕ УОТЪР

    0 5 Отговор
    СЕЛО ТРИ КЛАДЕНЦИ😂😂😂ФАЯР ИН ДЕ СКАЙ😬😬😬

    Коментиран от #5

  • 5 сила

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "СМОГ ОН ДЕ УОТЪР":

    ВРАЧАНСКО СЕЛО....ноу комент
  • 6 Стамат магарето

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "РАДИО ЕЛТО":

    как тебе не те тоя не жената
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Едно време лудите

    2 0 Отговор
    бяха в лудницата,а сега всеки луд е на улицата или вкъщи,мерси