Last news in Fakti

1 Април, 2021 14:00 7 040 5

Заловиха мъжа, нападнал и ограбил бащата на Валери Божинов

  • валери божинов-
  • емил божинов-
  • николай прокопиев

Божинов си спомня, че прокурорът от Радомир пуска единия от нападателите въпреки безспорните доказателства

Заловиха мъжа, нападнал и ограбил бащата на Валери Божинов - 1
Снимка: Личен архив

След 10 години и едно прекратяване на делото от страна на прокуратурата, върнаха от Испания единия от нападателите на бащата на футболиста Валери Божинов. Делото отново е възобновено от окръжната прокуратура в Перник.

"Учуден бях, че прекратиха делото миналата година, въпреки че се знае кои хора ме обраха", разказа пред репортер на ФАКТИ Емил Божинов и допълва:

"Има записи от камери, от които се вижда кой ме нападна тогава. Шофьорът на грабителите ми върна още на другия ден малка част от парите".

Божинов си спомня, че прокурорът от Радомир пуска единия от нападателите въпреки безспорните доказателства. Дори не издава заповед за издирвате, а Николай Прокопиев е задържан по друго престъпление в Испания повече от година, но не е екстрадиран у нас заради този грабеж. В момента е в ареста и е възобновено досъдебното производство по случая от 2011.

През 2011 г. Емил се прибира от Италия, където синът му играе в отбора на Парма. Отива на дискотека в Перник и прибирайки се с такси е нападнат и ограбен от Прокопиев и съучастника му пред вилата му в едно радомирско село. След побой, от който Божинов получава комоцио, нападателите му взимат портфейла с 3000 евро, два телефона и лични вещи.

Полицията ги разкрива за 24 часа, но Прокопиев успява да избяга. Извършителят е опасен рецидивист, осъждан няколко пъти за побой с грабеж Божинов се надява този път делото за престъплението срещу него да влезе бързо в съда.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 9 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ако имах парите на Божинов

    24 0 Отговор
    На този Прокопиев, законите на хан Крум, щяха да му изглеждат като игри на детската площадка!
  • 2 Емииии...

    5 3 Отговор
    като е царФул да ходи с 3000€ в джоба 🤨! Кой знае как се правил на Велик в дискотеката! Като е баща на тоя паляк.. какво си мисли, че ня го ошамарят ли
  • 3 нашия

    3 0 Отговор
    за кой баща на келеша говорят -биологочния или другия ,който го е гледал
  • 4 ЯЗЪК

    1 0 Отговор
    Виж ти ? С над 3000 евро да ходиш на дискотека , че и в Перник ? Умен и далновиден чиляк !
  • 5 Йеронимус БОШ

    0 0 Отговор
    Явно така се прави баланса ! Тези , които нямат , вземат от тези , които имат ли ?