2 Април, 2021 09:38 5 338 7

Оставиха Петър Рачков зад решетките

  • петър рачков-
  • средец-
  • бургас

Братът на комедийния актьор Димитър Рачков е обвиняем за държане на високорискови наркотични вещества и противозаконно възпрепятстване на органите на властта

Оставиха Петър Рачков зад решетките - 1
Снимка: БГНЕС

Районният съд в Средец е взел мярка за неотклонение "Задържане под стража“ спрямо брата на комедийния актьор Димитър Рачков – Петър. Той е привлечен като обвиняем за държане на високорискови наркотични вещества и противозаконно възпрепятстване на органите на властта да изпълнят задълженията си.

Обвиняемият е привлечен за престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК, за което законът е предвидил наказание от 1 до 6 години "Лишаване от свобода“ и налагане на глоба. Петър е обвиняем и за престъпление по чл. 270, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1, вр. чл. 23, ал. 1 от НК, за което в особената част на Наказателния кодекс е предвидено наказание "Лишаване от свобода“ до 3 години или глоба.

Отчитайки ранния етап на разследването, Районен съд – Средец е приел, че е налице обосновано подозрение Рачков да е съпричастен към престъплението, за което му е повдигнато обвинение. За съда съществува и реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, ако не бъде задържан. От представената по делото справка за съдимост на Рачков е видно, че настоящите деяния, за които му е повдигнато обвинение, са в изпитателния срок на условна присъда за държане на наркотични вещества с цел разпространение.

Съдебната инстанция направи извод, че обвиняемият не се съобразява и нарушава закона, както и демонстрира пренебрегване на общоприетите норми на поведение, което значително завишава обществената му опасност. За съда изводите за тази опасност могат да бъдат изведени и от начина, времето и мястото на извършване на деянията, а именно в светлата част на денонощието, на натоварен междуселищен път, с поставяне в опасност на останалите участници в движението, както и от проявената дързост и упоритост от Петър при опита на полицейските служители да му извършат проверка и да го задържат.

Определението на Районен съд – Средец може да бъде обжалвано или протестирано пред въззивна инстанция в тридневен срок.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    24 8 Отговор
    Вкарайте и другия брат за развратяване на нацията.
  • 2 въпросче

    10 3 Отговор
    Къде другаде да го оставят? В някой ресторант ли? Той не е Джок Полфрийман,та да го измъкнат тихомълком от затвора. Ама знае ли човек? В България е разпространено кривосъдието и условната присъда.
  • 3 Бургас

    7 2 Отговор
    В бургаския като Горан вързан за парното. Там му е мястото.
  • 4 Next

    5 3 Отговор
    Стига с тия двойни стандарти, оня корумпак спи с откраднати милиони, а Рачко ще го осъдят за една цигара.
  • 5 ИВАН

    1 1 Отговор
    Май другия брат е повече за затвора, но в последните 30 год. са много хората без достойнство
  • 6 БРУНО

    0 2 Отговор
    Слагаме тирето на братя Рачкови!
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 3 Отговор
    ДАНО СЕ ОПРАВИ ЧОВЕКА ГОЛЯМ АКТОР И ЧОВЕК АЗ ГО ГЛЕДАМ ВСЕКИ ПЪТ НО ФАНКИ Е ЗА ЗАТВОРА КАК МОЖЕ ДА ГОВОРИ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ТАКИВА НЕЩА СРАМОТА