19 Април, 2021 11:34 3 203 11

Жена опита да вразуми любовника си с бойно оръжие

  • стара загора-
  • хазарт-
  • бойно оръжие

Чистото съдебно минало на А.Н. и искрено заявеното ѝ разкаяние за случилото се позволили на съда на одобри споразумение

Жена опита да вразуми любовника си с бойно оръжие - 1
Снимка: Shutterstock

Със 7-месечна условна присъда и преминаване през половингодишна пробация се размина старозагорка, която застана пред Темида по обвинение, че е извършила грубо нарушение на обществения ред като размахвала бойно оръжие на публично място, пише "Монитор".

Случаят с непознатата на криминалистите и правосъдието до 12 ноември м.г. А.М. е станал пред входа на игрална зала в старозагорския квартал "Казански", където по същото време приятелят ѝ М.М. пропилявал последните си спестявания. Младата дама на няколко пъти правила опит да измъкне от "безпътицата“ спътника си, но въпреки даваните от него обещания, хазартът отново и отново го привличал. Стигнало се до ситуация, в която заложил и собственото ѝ жилище, като откраднал нотариалния акт.

Последното вбесило дамата и въоръжена с личния му, законно притежаван боен "Макаров“ тя накарала охраната на казиното да изведат навън "мизерника“. Последвала шумна свада, която едва не приключила с изстрел в главата на видимо неадекватния и останал без стотинка в джоба "любим“. Само бързата намеса на униформен служител на реда предотвратил фаталната развръзка като в последния момент успял да избие пистолета от ръката ѝ. При огледа на оръжието се оказало, че в цевта е имало боен патрон, още три били заредени.

Чистото съдебно минало на А.Н. и искрено заявеното ѝ разкаяние за случилото се позволили на съда на одобри споразумение. Жената в продължение на 6 месеца ще има редовни срещи с пробационен служител, името ѝ ще бъде обявено на "таблото на позора“ в сградата на община Стара Загора, престоят в затвора е отложен за срок от 3 години. Тъй като пистолетът е законно притежаван съдът е постановил да бъде върнат на собственика му.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    39 1 Отговор
    Евала на тази каубой-ка. Явно хич не й трепва окото да размахва боен пистолет и куража и топките, които има, за да извади "мизерника" от игралната зала. Ето това е жена на място. Сурова на вид и характер.

    Коментиран от #5

  • 2 kvy

    5 12 Отговор
    "При огледа на оръжието се оказало, че в цевта е имало боен патрон, още три били заредени". И как става това. как и къде са зaредени? Пистолета да не е като от старите каубойски филми, къдетоп имаше револвери с много цеви?

    Коментиран от #6

  • 3 ГЕРБ=БСП=ДПС

    23 3 Отговор
    "Стигнало се до ситуация, в която заложил и собственото ѝ жилище, като откраднал нотариалния акт." Това да заложиш чужда собственост според мен е престъпление, защо престъпника не е осъден? Любимия освен комарджия е и крадец.
  • 4 никой ли не забеляза

    21 4 Отговор
    "заложил и собственото ѝ жилище, като откраднал нотариалния акт." !?!?!? Това може само в мутренска държава на ГЕРБ да се случи!
  • 5 ГЕРБ=БСП=ДПС

    22 1 Отговор

    До коментар #1 от "Варна":

    Ако беше жена на място щеше отдавна да го е изгонила от апартамента си този крадец и комарджия.
  • 6 Jeep

    3 11 Отговор

    До коментар #2 от "kvy":

    И аз това се чудя, да не говорим за последното изречение - върнали му пистолета, защото е законно притежаван. А как и защо е попаднал в жената? Къде е съхранявано това оръжие? Да не говорим, че тя размахва боен пистолет без да има право да съхранява, носи и употребява такъв.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ИВАН

    13 0 Отговор
    Това ще да е някой галеник на полицията - дават му законен пистолет, щото е много свестен и морален тип - играе хазарт, залага чужди жилища .... и накрая пак му връщат пистолета, въпреки, че не го е съхранявал правилно и оръжието е станало обект на престъпление
  • 9 667

    12 0 Отговор
    Заради тоя боклук да почерни живота си не си заслужава
  • 10 Павел Пенев

    11 0 Отговор
    За комарджията няма ли наказание от почтения Старозагорски съд? Ако са констатирали че е откраднал Нотариалния акт на жилището и го е заложил,това се е чиста кражба с цел извършването на измама. А те му върнали и пищова защото бил законен.А наказание за неправомерното съхраняване на оръжието няма ли да има?
  • 11 Цвят Курадойнов

    0 0 Отговор
    Връщат оръжието на човек останал без пукната стотинка??????? Следващата новина ще е за убийство или самоубиство или грабеж или друго престъпление.Нема такива идиоти.