Last news in Fakti

13 Май, 2021 08:51 7 820 48

ЛиЛана: Арестуваха ни като убийци

  • лилана-
  • мартин димитров

Тя беше обвинена заедно със съдружника си Мартин Димитров за незаконно усвояване на евросредства

ЛиЛана: Арестуваха ни като убийци - 1

Ние бяхме арестувани по неотложност, според която няма нужда за разрешение от съдия. Така арестуват, да речем, убиец, който бяга по улицата или крадец, който извършва престъпление в момента. Ние също бяхме арестувани по този начин, по неотложност, все едно сме на местопрестъпление. Без решение от съдия, издадено беше 24 часа по-късно от ареста, от съдия на Специализирания съд. Било станало много спешно и ДАНС са пуснали информация, че трябва веднага да бъдем арестувани. Това коментира Лиляна Деянова (ЛиЛана) в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"Една година по-късно все още нямаме внесен обвинителен акт или официално повдигнато обвинение за този арест", обясни Деянова.

"Ние сме единствените, които преди да бъдем арестувани, сме подали сигнал в прокуратурата, който е сериозен сигнал. Включително следователката ни каза, че в началото си е помислила, че нашият сигнал е сериозното доказателство, което тя има, защото нищо останало няма срещу нас. А нашият сигнал се разглежда почти 2 години", каза тя.

По думите на съдружника ѝ Мартин Димитров това е единственият начин да бъде арестуван някой без санкция от съда. "Прокуратурата се отказа от собственото си абсурдно обвинение към нас, че ние сме заплашвали директора на АПИ и шефа на ТОЛ, че ще им поискаме оставката, ако не си вършат работата", допълни той.

Припомняме, че Специализираната прокуратура обяви, че е приключила разследването за незаконно усвояване на средства по европейската програма "Иновации и конкурентоспособност" срещу певицата Лиляна Деянова, известна с псевдонима ЛиЛана.

Заедно с нея обвиняеми са още съдружникът ѝ Мартин Димитров, брат ѝ Александър Деянов-Скилър, бившата ѝ дуетна партньорка Ася Йочева и още трима души. Предстои материалите по делото да бъдат предявени на защитата, след което обвинителният акт ще бъде внесен в Специализирания наказателен съд.

Разследващите твърдят, че заподозрените са участвали в организираната престъпна група, която е усвоила незаконно над 2 млн. лв. от 2016 г. до 25 април 2020 г., когато петима от тях бяха задържани. Предмет на делото бяха общо 11 договора за европейско финансиране, сключени от контролирани от групата фирми на обща стойност над 4.88 млн. лв., твърди още спецпрокуратурата. Засега оттам обаче не конкретизират отделните обвинения.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вие какво очаквате?

    46 77 Отговор
    Трябвало е да ви скачат по главите! Тези търтеи за да се вдигнат и да ви арестуват, значи бая доказателства е имало! Тъй че няма нужда и ти и оня да са прайти на девствени!

    Коментиран от #27

  • 2 1212

    48 66 Отговор
    Стига си мрънкала крадло, с бонбони и уиски ли да ви прикоткват. Така трябва, да те изплащат по очи баретите и да те наритат. Аман от тарикати да крадат парите на хора които се трудят и разчитат на тези средства.
  • 3 .......

    51 2 Отговор
    КАКТО ХАРТИЕНИТЕ СТИКЕРИ ПО АВТОМОБИЛИТЕ МОЖЕ БЕЗ ТЯХ НО НЯКОЙ ГИ ПЕЧАТА ЗА ПАРИ
  • 4 Доко

    42 23 Отговор
    И какви се тези пари усвоени пари, какво сте произвели или изградили и кой ви даде "баницата"

    Коментиран от #30

  • 5 Криско

    25 23 Отговор
    Красавица е в затвора ще обърне резбата, някоя стара затворничка ще и се радва
  • 6 Оня

    34 30 Отговор
    Айде и таа дисидентка се оказа ! Аман от такива бизнесмени и бизнесменки .
  • 7 Който бъде посочен да бъде" Ударен или

    48 10 Отговор
    Размазан "го арестуват!!! Доказателства ще се търсят по късно!! Гестаповски похвати!!!
  • 8 Васил

    37 26 Отговор
    А като лапаше кинти не ревеше
  • 9 НОВО ПЕТ

    35 22 Отговор
    Да не искаш да ви поканят на кафе с...понички

    Коментиран от #15

  • 10 НОВО ПЕТ

    32 21 Отговор
    А КАТО ГУШКАШЕ МАНГИЗИ НЕ ПИСКАШЕ
  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 20 Отговор
    Малко ви е
  • 12 зъл пес

    23 20 Отговор
    Айде разквичаха се невинните.
  • 13 NikNay

    34 12 Отговор
    Всеки е невинен до доказване на обратното ! А умниците злобари и заестчии тик ще запеят друга песен ако някога ги стестиват и заключат само по подозрение - защото нвкой нещо предполагал ....
  • 14 Поредната

    37 13 Отговор
    грозна история , гнусен сценарий като при унижението на Николай Цонев , Иванчева и много други !
  • 15 Харесвам 🎃, само сготвени

    16 5 Отговор

    До коментар #9 от "НОВО ПЕТ":

    Е, сега "поканени на понички" ще са 🎃-та и останалите ге.паджии.
  • 16 Българка

    41 10 Отговор
    На почти всички беше ясно, че ЛиЛана и съдружникът й бяха арестувани, за да им се затворят устата. Преди ареста те са подали сигнал за корупция в прокуратурата срещу директора на АПИ и срещу ТОЛ системата. Не само ареста, но и 5 месеца престой в карцера, където хора издържат 5-6 дни са незаконни. Няма повдигнато обвинени от каскетурата. ЛиЛана съобщи, че съдят България в Страсбург и ще я осъдят. Предлагам не само закриване на политическите бухалки на ГЕРБ и ДПС- спец. съд , прокуратура и бюро за защита на свидетели към Гешев, но и всички участници в месомелачката срещу ЛиЛана да им запорират сметки и имущество за заплащане на бъдещото присъдено обезщетение от евросъда
  • 17 ПулеФ

    28 16 Отговор
    Понеже тази мила дама Лилана преди време ми беше съседка и много добре помня как идваше кортежа на Божков да я взима. Да не се прави на "горката". Много странно как от певица под средното ниво стана програмист това момиченце иначе ползвано за забавления на Божков

    Коментиран от #24

  • 18 информиран

    13 10 Отговор
    ГЕРБерастката цацаратура, станала после каскетатура работи като политическа и обществено-икономическа бухалка или(и) рекет на ГЕРБ, шиши, па в някои случаи дори и на шкембе войводата на ВМРО срешу тяхни политически врагове, опоненти,конкуренти...дори приятели(които утре могат да бъдта независими!); срещу тяхни икономически и обществено неудобни лица, бизнесмени, политици, чиновници и упралвенци и техните сътрудници, за да ги поставят на колене(да и направят зависими или да ги унищожат) , да им изземват бизнес или инфорамции, да им запушат устата, да ги използват за назидание и да плашат останалите "вижте какво ви чака,ако не слушате и не изпълнявате".
    Покрай наистина някои свързани с наркотиците и органиизраната престъпност(които явно не отчитат достатъно по веригата!) удариха много мишени свързани с политиката, бизнеса, обществено значими проектии кази.
    Съшиха с бели конци "схеми" за кметицата на Младост, хвърлиха на чакалите министъра на екологията и други ,които изобщо не е сигурно дали и в какво точно са виновни, но "опраха пешкира" и лъскаха имиджа на спецпоркуратурата пред Европа и света,че се "бори с оргаизираната престъпност".
    Но всички огромни техни схеми се закриляха, ако сеподават срешу техни хора се затулваа,анатези,коиотиксаха справдливост и не си плащаха "такса спокойствие"им пращаха каскетатурата- безсрамие нагло!
    Затова на изборите ГЕРб ще рухне и с мъка ще драпа да бъде 2ра сила, а патериците им крадливи патрЕоти ВМРО, Далавери, М
  • 19 политолог

    16 7 Отговор
    Мутрите ни с прякори. Тикви, компири, маймуни и пр.
    Мутресите ни и те. ЛиЛана и тя не прави изключение.
    Тая има ли си име, номрално, човешко, българско? Ако си има защо ни я изписвате по тоя джендърски начин?
  • 20 А с Иванчева и заместничката й

    15 5 Отговор
    Какво става!? Те също бяха смачкани и тия присъди от по 20 години, ще речеш че са Доган, Пеевски или Буда Искариотски , Костов , Софиянски и т.н. боклуци по престъпления съдени и осъдени
  • 21 Черепаха

    6 2 Отговор
    А не сте ли.
  • 22 Независим

    12 6 Отговор
    Поредният прокурорски произвол. Престъпен слугинаж ,за да се прикрие корупционния модел на ТОЛ системата! че им съсипаха живота на и бизнеса на хората - ами голяма работа все пак става въпрос за стоци милиони на година- какво значи тук някакви си 5 младежа. още повече , че едната е близка на Божков.
  • 23 Българка

    18 5 Отговор
    Защо , ако каскетурата и спецовете имат доказателства, а не са мутренски репресивен орган, година след арестите няма нито едно внесено обвинение? Ти ли ще плащаш заедно с началниците си обезщетението, което е сигурно, че ще им се отсъди от Евросъда за НЕЗАКОННО ЗАДЪРЖАНЕ И АРЕСТ?
  • 24 Няма значение кой е

    8 5 Отговор

    До коментар #17 от "ПулеФ":

    Действията на власта при Толупа са същите какакто е действал Берия при Сталин , е къде е Европа. Или Цветанов който каза че не му пука от Стразбург.
  • 25 Абе Лиланче

    6 4 Отговор
    Щом има проблем с евросредства Гешев и родно ти е най малкия проблем. Кьояеши ако ти повдигне обвинение, тогава ще му мислите..със съдружника ти.
  • 26 ранобуден

    11 5 Отговор
    Да закриват на каскета бухалката, само имитират дейност, но закрилят всички големи схеми на яхните хора.
    Кой прецака мустака Василев и изгоряха обикновените вносители в КТБ, кой си изтегли предвидливо и мнго хитро огромните авоари?!
    Па и и много държавни институции имаха там сметки,някои се изтеглиха хитро, а други...уж потънаха!?

    Спецсъда и спецпрокуратурата са бухалката на режимана ГЕРБерастите и шиши за наказане,сплашване на непослушните и изземване бизнеси на неудобните !
  • 27 Българка

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Вие какво очаквате?":

    Коментар 23 е към теб, но се отнася и за коментар 2
  • 28 Въпроси

    6 5 Отговор
    Как се усвояват пари по проекти? Нали някой трябва да ги одобри. Например от министерство или агенция и да следи за изпълнението и неправилното харчене. Къде са държавните институции носещи отговорност и лицата зад тях? Защо и те не са с повдигнати обвинения? А сега като няма спец съд кой отговаря например за къщите за гости, имаше ли подобни арести?
  • 29 Пеев

    6 4 Отговор
    Кирчо парахода-делиорманския и брат му, са извършили превод към лични сметки в Люксембургска банка, за над двеста милиона евраци, преди празниците. Явно стягат куфарите, че няма чадър от бай кюлчан жипкаджията.
  • 30 Жоро

    5 5 Отговор

    До коментар #4 от "Доко":

    Произвели са IT продукт за тол система.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Съдията Дред

    9 4 Отговор
    Със сигурност има повдигнато официално обвинение, нали лежа в ареста. И понятие -"арест по неотложност" няма. Задържали са я за 24 часа по Закона за МВР, след това са повдигнали обвинение , най вероятно са взели мярка за 72 часа, и след това съдия е разрешил постоянното задържане. От друга страна, на всички е ясно, че се сетиха за нея покрай Черепа, и за да не пречи на "правилните хора" за ТОЛ таксите. Но това не я прави невинна. Засега има такава презумпция, но ще каже съдът.
  • 33 ИВАН

    4 4 Отговор
    Ами не сте ли убийци, като се замисли човек, такива като вас са по лоши и от убийци, защото убиеца ще убие, ще го хванат и е до там, а вие постоянно убивате и не се спирате
  • 34 зъл пес

    10 8 Отговор
    Защитаващите тая жена са жалки подлоги,да се смее ли човек,или да плаче.Тая преди си е правила кефа с Черепа,живяла си е като богато платена куртизанка,облагодтелствана отсякъде,а вие цървули я защитавате.И като върнете Черепа,тя пак ще си живее живота в богатство,а вие ще мишкувате на клавиатурите,и ще проклинате живота.
  • 35 Доротея

    11 7 Отговор
    Точно тази, Иванчева и Масларова се оказаха най големите мутри на прехода! Те са!
  • 36 Здрасти

    7 7 Отговор
    Ами не знам кой крив кой прав, но е факт че се действа брутално. Мен в движение ме следва патрулка виждат по номера че не съм платил 80лв глоба и ме задминават и спират. Следва взимане на книжка и не знам още какво. Сега след време става ясно че това е незаконно, но кой го интересува, първо си плащаш глобата и тогава книжка. Това е един елементарен пример, който показва как работи системата.

    Коментиран от #42, #43

  • 37 Илияна

    10 2 Отговор
    ЛиУанче, защо не споменеш кой те спонсорираше за тези неща, една безработна жена придобива фирма, кажи как стана това???
  • 38 Реалист

    9 5 Отговор
    Лиланче, арестували са ви като крадци и престъпници, каквито сте! Това разбира се трябва да се докаже и ще стане. Освен ако наивният български народ на 12 Юли не гласува пак за Мафията, за Чалгаря и ДБ, които махат спец съдилищата занимаващи се именно с крадци като вас и благодарение на които на хора като Цветан Василев, Черепа, Баневи, Арабаджиеви и мн. други им бе потърсено отговорност!

    Коментиран от #45

  • 39 Алфа Вълкът

    0 0 Отговор
    ОЛЕЛЕ! МОРЛОЦИТЕ СА ИСТИНА! ГОСПОД ДА ПАЗИ ЧОВЕЧЕСТВОТО!
  • 40 Аноним

    6 1 Отговор
    А вие сте просто крадци
  • 41 Миризлив пор

    1 1 Отговор
    Ех тези 24 часа... На 3-тия щеше да знаеш че има заповед за арест, след още 6 щеше да си печеш дупето в Дубай... Това ли е целия зор? Яко трябва да е бъркано в кацата с меда за да го направят това.
  • 42 Миризлив пор

    5 0 Отговор

    До коментар #36 от "Здрасти":

    Ходи в немско, прави се на келеш и не си плати не 40 а 20 евро глоба и да видим какво ще ти се случи.

    Коментиран от #46

  • 43 Гената

    5 0 Отговор

    До коментар #36 от "Здрасти":

    А да сте чували скоро за глобени румънски, или турски ТИР-аджии ? Пътната полиция е съставена от същите тия глуповати милиционерчета, които не знаят как да действат, ако ги спрат в нарушение. Затова ТИР-аджиите карат в България като обезумели и всяка катастрофа е все с участник шофоьор на ТИР.
  • 44 мани мани

    2 2 Отговор
    не ве, арестуваха ви кат' за долни схемаджии, приближени на черепа, който е доказан престъпник!
  • 45 мани мани

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Реалист":

    на 11 юли ще се гласува, а не на 12 :)
  • 46 Фен

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "Миризлив пор":

    Ако е за скорост глобата в немско се случва следното 20 Евро глоба, първо идва писмо в което пише да кажеш ти ли си карал или друг. Ако е друг те молят да предоставиш неговите данни за да му бъде изпратено писмото с глобата. Ако не отговориш означава че ти си бил зад волана и идва ново писмо и ти дават срок да платиш. Ако не платиш до края на срока ( за малки думи е седмица време) идва ново писмо със mannung (тоест от 20 стават 25 глобата и така). Иначе ако имаш към институция пари (1000+ Евро) идват след време полиция и на място те питат ще платиш ли или доброволно ще лежиш в затвора. Наш сънародник за каране под въздействие на наркотици не беше я плащал повече от година и лежа около 4 месеца в Фрайбург като съвсем културно си му дадоха срок и доброволно да отиде

    Коментиран от #47

  • 47 Миризлив пор

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Фен":

    Тук обаче сме тарикати, книжка се подновява на 10 години, всеки кара как си знае, постоянно реве"ама то малка сума" и накрая като стане време за подновяване да плати глобите от последните 3 години а останалите да са отпаднали по давност. Кога го спрат и му приберат книжката (има си член от закона) и оревава всичко, че са му орязали правата.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.